Ny blogg!

Jag och min iPhone (ja, i det här läget skyller jag på iPhonen) har bytt blogg. När jag väl köpt en vettig mobil vill jag ju kunna blogga därifrån på ett vettigt sätt. Så det här blir sista inlägget i den här bloggen (om det inte visar sig att den andra är värdelös). Den nya är väl inte sådär supersnygg än då jag (läs Simon) inte gjort någonting med den än (mer än att jag skrivit två blogginlägg), men det kommer. Håll tummarna att det blir bra!

Nu mer hittar ni mig här - http://annamopp.spotlife.se

Fika


Kaffemuggen är framme, nu blir det eftermiddagsfika!

Paus/Testar

Har tagit en liten paus på jobbet just nu. Sitter och försöker räkna ut moms på belopp med alla möjliga omöjliga valutor som ska göras om till kronor enligt rätt växelkurs. Roligast är när det inte är specificerat någon procentsats på momsen, framför allt eftersom jag tyvärr inte är tillräckligt vaken/bra på matte för det just nu. Så jag tog en paus, testar att blogga från mobilen och hoppas diskret på glada tillrop och peppande hejarramsor.

Vad är klockan?

Jag: Vad är klockan?
Simon: 19.30... Ungefär halv nio


Gammal Skellefteå-bild

How to?

Sitter och leker med min nya iPhone nu, äntligen! Dock har jag inte lyckats lista ut hur jag ska kunna blogga? Tips?

Den som väntar på något gott... men det finns genvägar!

Haha! Kolla vad jag hittade här.

Om du vill kunna använda din iPhone 4 innan sim-kortet kommer kan du gå till någon av Telias butiker så hjälper vi dig med ett tillfälligt Mikrosim-kort. Byt till ditt ordinarie sim-kort så snart du får det på posten då det tillfälliga slutar att fungera efter ett tag. Tänk också på att du måste ansluta din iPhone 4 till en dator med iTunes när du bytt sim-kort får att den åter ska aktivera sig.

Gissa vad jag ska göra på vägen hem?!

Lunchfundering

På ett företag där man som kund måste göra sin bokning minst två veckor innan önskat datum, varför har men ett x antal personer som svarar i telefonen men endast en som kan skriva in bokningssystemet? Har hänt förut att vi hamnat hos fel person (som då skulle lämna våra datum till rätt person) och bokningen aldrig blivit av. Nu verkar det ha hänt igen då vi över en vecka senare inte fått någon bokningsbekräftelse.

Simon skulle ringa dem idag på lunchen så ska väl påminna honom för säkerhets skull. Håll en tumme att vi ändå är inbokade på söndag för jag längtar verkligen efter detta!


Brännmyra

Gick från jobbet strax efter lunch i fredags och hoppade på tåget till Gävle. Går ju helt underbart fort att åka X2000! På tåget satt det en familj som krånglade lite mer än alla andra. Vid Arlanda hoppade det nämligen på ett gäng med tyskar som hade just de platserna där familjen hade satt sig. Och eftersom familjen inte kunde ett ord engelska och tyskarna inte kunde svenska hade de väldigt svårt att prata med varandra. Men efter väldigt mycket om och men visade en av de tyska tjejerna familjen var de enligt sina biljetter skulle sitta och familjen satte sig motvilligt där. Fem minuter senare var familjen uppe och gick med all sin packning igen och skulle hitta nya platser. Undrar fortfarande vad det var som var så fel med deras egna platser.

Men till Gävle kom jag i alla fall och dessutom innan tidtabell. Så jag satt i solen på perrongen och väntade i ungefär en halvtimme innan tåget mot Ljusdal kom. Det tåget stannade precis överallt och efter att ha åkt X2000 kändes det som att jag aldrig skulle komma fram. Men det gjorde jag såklart och där hämtade pappa och farmor upp mig.

På kvällen blev det god middag på en faktiskt myggfri (efter ett tag såklart med hjälp av sånna man eldar för att myggorna inte ska komma dit) veranda. Sen satt vi där ute hela kvällen och spelade Uno med pappas kusin och hans fru.

På lördagen åkte vi (jag, lillebror, mamma, pappa och farmor) till Fågelsjö några mil bort och fikade. Familjen som bodde där i början på 1900-talet tyckte att deras hus var för gammalmodigt så de byggde ett nytt mitt emot det gamla, låste det gamla och lämnade det med möbler och allt precis som det var. Vi var visserligen inte in och tittade men jag tycker ändå det är ganska tufft att lämna allt.

På kvällen lagade farmor min favoritmat, stekt salt sill med löksås, mums! Senare kom pappas kusin + fru över igen för mera kortspel. Blev både plump och uno. Vi fick dock flytta in från verandan efter ett tag då myggorna blev knäppa av åskvädret en bit bort.

På söndagen gjorde vi inte så mycket. Tog en promenad en bit bort på vägen, plockade några enstaka hallon, lärde lillebror hur man leker ”tupp, höna eller kyckling” med grässtrån och åt lunch ute i berschån (stavning?). Sen var det dags att åka hem. Fick skjuts av pappas kusin, riktigt skönt istället för att åka tåg med byten och så.

Har haft en helt underbar helg, precis så slappt det ska vara när man är på landet. Och självklart var det jättemysigt att träffa farmor som jag inte sett på hela sommaren.


Det hade blivit ett hål i Sunas bur...


Förrådet/Vebon ska byggas ut


Tre små grisar?


Mr Egan

Är det bara jag som blir överlycklig varje gång Westlife nämns i svenska tidningar? Jag menar, det händer ju inte så ofta längre så det spelar inte ens någon roll vad artikeln handlar om. Det här var visserligen en glad artikel.


Måndagslista 1/8-2011


  • Några fler har kommit tillbaka från semestern, nu är det lite liv och rörelse på jobbet!
  • Jag känner mig riktigt utvilad efter en helg på landet.
Måndagslistan hittas här

Grattis

Grattis till Kian och Jodi!


Bortskämda fiskar?!

"Ett år matade Sven (farfar) fiskarna i dammen med sockerkaka och rulltårta, så när vi sen slängde ner bröd flöt det bara upp igen för fiskarna hade blivit så bortskämda" - FarmorHemma igen

Har haft en jättemysig helg på landet. Får se om jag orkar packa upp ikväll så skriver jag mer om helgen imorgon.

Packat

Har packat klart det mesta nu (inte för jag behöver så mycket för två dagar men) så nu blir det läggdags. Hörs när jag kommer tillbaka på söndag.

Det är ganska mysigt ändå

Imorgon kl 14.30 rullar tåget norrut.


lillasyster i gummibåt i dammen 2004


lillebror 2004


trött pappa 2004


stugan 2006


jag och Simon i fula hattar 2008


på moppecruising i byn 2008


stugan julen 2009


farmor, mamma och pappa julen 2009

Om

Min profilbild

Anna

RSS 2.0