Valborg

Grillade korv på Staregatan. Vi hade ganska kul vid vårat bord (jag, Simon, Lisa, Eve och Eves grafikerkompis) men kändes lite som att Mäklarna ville hålla sig på sin egen kant tyvärr. Men kul hade vi ju faktiskt ändå. Och korven smakade citron. Gick väl där ifrån efter kanske tre timmar. Sen när vi kom hem hade ett helt gäng grillning precis utanför vår ytterdörr så då fastnade vi där i säkert 1½h också. Roligaste var ju när Mogge lekte Titanic och mimade (sjöng?) My heart will go on.Mer bilder kommer strax upp på Facebook.

Grillning på Stargate

Snart dags att bege sig till andra sidan älven för grillning och allmänt valborgsfirande. Egentligen vill jag ju till Tegelhagen men vad gör man? Är man uppe i Skellefteå går det ju inte och då passar väl inget bättre än grillning med en hel hög Campusfolk! Tjockiskorvar, potatissallad, cider och choklad... mums!

Det går framåt igen!

Träffade Lisa en stund nu på morgon och fixade och trixade lite med C-uppsatsen. Har skrivit klart våran intervjuguide och delat upp vem som ska skriva vad i metoddelen. Känns bra. Dock måste vi senast nästa vecka ta i tu med teorin igen vilket inte blir det roligaste. Är ju inte direkt som att faktan kommer flygande till oss. Men på något sätt löser vi det också!

Inget Britney för mig

Hade jättegärna sett Britneys konsert på Globen i juli men nu har jag ändrat mig tvärt. Dom absolut sämsta platserna kostar 695kr + serviceavift. De dyraste kostar 4500. Man måste ju för guds skull vara miljonär för att ha råd att gå!

Vad tänkte dom med?

<3

Ingen gör mig så glad som du.

Allt möjligt omöjligt

Mötena är nu avklarade. Hann även med en vända på stan mellan dom. Dock hittade jag inte direkt något där. Men en ny tröja har jag fått, på det senare mötet. Inte det vackraste jag sett men allt kan ju inte vara det. Dessutom har jag anmält mig till sittningen så lördagen den 9e maj bär det återigen norrut till Luleå. Dock blir det en kort vistelse, men vad gör det?

Vad mer? Jo! Vårat vardagsrum är betydligt tommare (tänkte skriva tömmre men insåg att det inte var ett ord) efter att Martin och Ekroth fått/tagit Amirs gamla soffa. Soffåtervinning ftw! Så nu mer bor den ute på deras veranda.

Har även hittat en otroligt spännande blogg. Nostalgi för sena 80-talister. Anna är nöjd!

Sist men inte minst funderar jag på Britney. Kim? Har du tänkt ha stå eller sitt? Får man haka på?

Bara för att...

Grattis på 29-års dagen!


Jävla ordbajsningsfrågor!

Nyss hemkommen från tentan. Kan väl inte direkt påstå att det gick bättre än sist, men vi kan ju hoppas. Frågorna var verkligen helt idiotiska. Visserligen får man kanske räkna med sånt när det är Rickard som gör tentan men ändå. Jag är putt!
 1. Fyra stycken viktiga saker som förklarar skillnad mellan varor och tjänster. Jättelätt och jag kan mycket väl få alla rätt.
 2. Servuktionsmodellen. Jättelätt och jag borde få alla rätt.
 3. Två saker jag aldrig någonsin hört talas om. Ordbajsade lite om den andra delen av frågan så kanske kan få 1p om jag har tur.
 4. Total ordbajsningsfråga om hur kunder värderar en tjänst. Är tveksam till om det finns något rätt eller fel på den här frågan egentligen. Men eftersom det är Rickards tenta gäller det att välja det som han tycker är rätt. Med andra ord kan jag få allt mellan 0 och 6p.
 5. Ytterligare en ordbajsningsfråga. Denna gång om kunders synintryck. Även här gäller det att tycka och tänka som Rickard. 0-6p för mig.
 6. Helt ok fråga. Man skulle beskriva 8 ord. Jag kunde iaf 5 av dom.

Tivoli

Hur fixar man ett chokladhjul och ett tivoli på två dagar?

Nu går det bättre

Har precis skrivit in allt viktigt inför tentan i ett word-dokument. Så inte nog med att jag lär mig bäst av att anteckna, nu slipper jag tråkboken när jag ska plugga in det sista. Anna är nöjd! Känns som att om jag inte missat någon viktig del kommer jag att klara tentan. Men ska inte ha för höga förväntningar eftersom jag inte klarade den sist. Men det är trots allt en marknadsföringstenta och det borde inte vara för svårt. Vi skyller helt enkelt på att det är Rickard som håller i kursen.

Har för övrigt en hel del att göra imorgon. Tenta 9-12, möte 14-16 och möte 18-någon gång. Sen kanske jag måste hinna med lite småsaker också. Men det blir nog bra det med!

Miss you when I'm dreaming

I only miss you when I'm dreaming
That's why I don't wanna close my eyes
Tell me why, you only hurt me when I'm sleeping
The only time I can't put up a fight
Is when I'm dreaming


Är inte den bästa av dagar idag. Dels har jag ont i nacken, dels känns det som potatismos i huvudet, dels börjar jag gråta för absolut ingenting. Och mitt i allt måste jag tentaplugga. Känns inte som någon direkt höjdare till kombination. Men vad gör man? Jag måste ju plugga så det är väl egentligen bara att sätta igång.

Sen att någon fågel har bajsat tre gånger på vårat fönster gör mig inte direkt gladare.


Inför tentan på onsdag

Fet = Det här kan jag
Kursiv = Det här kan jag nästan
Normal = Det här kan jag inte än

 1. Servuktionsmodellen
 2. Inköpsbeslut + risker
 3. "Gaps" i modell om tjänstekvalitet
 4.  "the service triangle"
 5. Vad som påverkar konsumenters väntetid
 6. Prisstrategier (Price bundling)
 7. Intangiability, Inseparability, Heterogenity & Perishability
 8. Bottle necks
 9. Halo effect
 10. Sound appeals
 11. Blueprinting
 12. Kategorier av klagomål
 13. "zone of tolerance"
 14. Fysisk miljö
 15. Servqual
 16. Kärntjänst, bitjänst, stödtjänst
 17. Effective price discrimination
 18. Effectiveness och efficiency
Med andra ord har jag en del att göra imorgon. Men samtidigt har jag lärt mig en hel del.
Frågan är bara om jag har glömt någonting?


Mötet

Kom ganska nyss hem från mötet. Synd att det inte var så många gamla där men det gick ju bra ändå! Nästa måndag blir det dessutom Tatung, me likes!

Storhandling

Kom nyss hem från Coop. Inte direkt roligt att vara ute och gå i regnet men vad gör man? Både kylen och frysen var ju näst intill tom och då måste det fyllas på. Vilket vi nu har gjort. Framför allt frysen. Var nästan ett pussel att få in allt på ett bra sätt. Men jag är nöjd. Nu har vi ju massor att välja på!

Ska ta och fortsätta med tentaplugget nu strax. Sen halv fem är det åter igen SFCS-möte. Ska bli spännande med den nya styrelsen!

Lite högre hatt än alla andra

Stuk igårkväll alltså. Jossi var jätterädd på vägen dit att det inte skulle vara nå folk där. Tror inte riktigt hon behövde oroa sig. Visserligen hittade vi ingen hon kände den typ första timmen, men sen pratade vi med en hel massa folk. Någon av Jossis phösare som undrade om det var jag som tvingat henne att stula Micklos mössa, folk från 126an, Henrik 1 och 2 samt Slisket och hans kompis. Dom senare två var nog nästan roligast. Slisket har tydigen stött på Jossi ett flertal gånger och han hade väl inte direkt slutat igår. Inte kompisen heller. Roligast var kompisens min när han insåg att jag inte bor i Luleå. Aningen besviken sådär. Men annars vet jag inte riktigt vad jag tycker om Stuk. Blev inte direkt roligare av att vara där utan Skellefteåfolk som saknar Traversen. Tror man har blivit så van vid Traversen att det automatiskt inte blir lika roligt att vara på ett "normalt" uteställe.

Strax dags att gå till bussen för övrigt så borde kanske avsluta detta...

Stuk

Nu börjar vi närma oss färdig-iordning-gjorda. Senare är det Stuk som gäller. Dels ska det bli kul att gå dit utan Skelleftefolk som saknar Traversen, dels ska det bli spännande att gå dit utan overall. Har ju varit där två gånger tror jag det är, båda ikväll min fina och vackra rosa overall. Men idag blir det istället svarta jeans och min nya vita top med stora svarta prickar.

Så nu sitter jag här och förfestar på äppeljuice eftersom jag äter medicin just nu och därför inte kan (eller i alla fall inte bör) dricka alkohol samt att min cola nyss tog slut. Men jag klagar inte. Är ju i bra sällskap av lillasyster!


Tröttsamt men kul

Stan och shopping idag. Började dock med att jag, när vi stod och väntade på bussen, insåg att jag glömt mobilen inne hos Jossi. Men det gick ju bra det med. Åkte i alla fall in till stan och shoppade en hel massa. Var mest Jossi som shoppade med jag fick med mig ett blått linne, en prickig tröja, ljus, badkarskudde och skedar.

Just nu håller vi på och fixar middag. Eller är väl även nu mest Jossi.

Luleå

Snart bär det av norrut till Luleå och lillasyster. Ska börja gå mot bussen om 40min ungefär. Ska bli riktigt skoj! Blir mest slappa ikväll, men imorgon blir det shopping på dagen och Stuk på kvällen.

Får väl se om jag skriver något under helgen. Annars blir det när jag kommit hem på söndagkväll.

Plugg i solen

Har suttit ute i solen på balkongen i bara bikini och solat samtidigt som jag tentapluggat. Oj vad varmt det är! Var tvungen att gå in en stund nu och kyla av mig. Har även fyllt på en vattenflaska så jag ska gå ut igen snart. Gäller ju att passa på när det faktiskt är varmt och soligt. Sen att det känns en aning konstigt att ha på sig bikini när det fortfarande är en massa snö på marken är en helt annan sak.

Grattis!

Grattis på födelsedagen lillasyster! Hoppas du får en underbar dag med massa presenter. Mina kommer imorgon när vi ses...


Bortglömd

Vi blir alltid bortglömda. Klassen alltså. Så har det varit redan från början och så är det nu med. Simon har idag fått mail från studievägledaren om att söka om att ta examen. Det har inte jag. Men jag är inte ett dugg förvånad!

Phösarmöte

Snart är det dags att börja gå mot mötet. Undrar ifall det är någon fler som tänkt komma nu när det inte är ett obligatoriskt möte. Kan, i alla fall nästan, bli lite spännande.


Underbart väder!

Har suttit ute på balkongen nästan hela dagen. Helt underbart väder är det! Nu är jag dock inne igen eftersom jag insett att jag måste hinna med i alla fall lite plugg idag. Så blir att leta artiklar till C-uppsatsen och sedan skriva som en tok imorgon. Hyfsat bra planering måste jag ändå påstå. Så om jag skyndar mig med letandet borde jag hinna ut på balkongen en stund till innan det är dags att traska till phösarmötet.

Sommar och sol

Eller i alla fall riktigt varmt och sol. Kan ju inte säga att det är sommar när snön ligger kvar.

Planen för idag var att städa och plugga. Den planen är nu mer som bortblåst då jag insett vilket underbart väder det är ute. Den nya planen är att spendera mesta av dagen på balkongen!

Tokhungrig

Ibland har jag sånna dagar då jag skulle kunna äta hur mycket som helst. Idag är en sån dag. Problemet är bara att vi knappt har någon mat hemma. Inget jag egentligen är sugen på finns i kylen, frysen eller skåpen. Så just nu fick det bli att steka en kykling...

Plugg och stan

Idag blir det mest att plugga. Har lite kommentarer från gårdagen att gå igenom och så. Men det känns ganska bra ändå. Ska även hinna med en sväng till stan och lämna in Simons Xbox på Game.

139,5 Högskolepoäng

Det är vad jag är uppe i nu! Åsa har äntligen satt in poängen för musikkurserna! Dessutom fick jag poäng för mitt Sydamerikaarbete som jag egentligen skulle komplettera. Gissar att hon glömt det. Riktigt nice!

Har dessutom fått veta betyget i International Marketing. Fick ett VG. Riktigt nice! Dessutom är världen rättvis igen då hel våran grupp fick VG utom Eric som inte gjorde så bra ifrån sig på midtermen och slutade på ett G. Elaka Anna är nöjd!

Och när vi ändå pratar om skolan kan jag även meddela att dagens seminarie gick strålande. Vårat arbete blev inte totalsågat och vi hade lagt märke till de viktiga sakerna i det arbetet vi skulle opponera på så jag gissar att Rickard är ganska s nöjd med våran insats!

Kort sagt, en bra pluggdag!

I funderartagen

Jag har 291,50 kr kvar på mitt konto. Det efter att jag lånat 500 kr från mitt sparkonto den här månaden. Visst, jag är inte pank men jag mår dåligt över att inte ha full koll på min ekonomi.

Innan jag flyttade hemifrån var pengar aldrig ett bekymmer. Framför allt eftersom mamma och pappa ju stod för boende och mat. Det är ju trots allt två stora kostnader. Men sen kan man ju inte direkt påstå att mamma och pappa har dålig med pengar heller. Inte att dom är rika miljonärer (även om Simon vill tro det) men dom har alltid pengar över. Vad jag vet i alla fall. Sen kan jag ju inte säga säkert för jag har självklart inte 100% insyn i deras ekonomi. Men det jag vill komma fram till är att jag då aldrig behövde bekymra mig om pengar. Det gick alltid ihop sig.

När jag flyttade hemifrån var det inte heller något problem.
Trots att jag varje månad sparade minst 1000kr från mina CSN -pengar (7000kr/månad) till kommande Westlife-turné så hade jag vid varje månads slut ungefär 1000kr kvar. Det var inte förrän jag och Simon flyttade ihop som pengarna började försvinna. Dock inte direkt utan snarare nu efter jul. Och att vara utan pengar är verkligen någonting som skrämmer mig. Något enormt. Jag har ingen som helst lust att prova på det heller. För utan pengar har jag aldrig varit. Jag har trots allt mina två sparkonton och en hel massa fonder om det skulle bli i mitt tycke totalkris. Men jag vill inte behöva ta av dom pengarna. Jag vill verkligen inte det. Det har alltid funkat så varför funkar det inte nu?
 • Förut betalade jag mat för en person. Nu betalar jag för två
 • Förut betalade jag hyra. Nu betalar Simon hyran.
Med andra ord jämnar de två ut sig och kan inte vara orsaken till varför pengarna försvinner.
 • Förut la jag ut jättemycket pengar på Westlife.
 • Nu har vi sparat pengar till en London-resa.
 • Förut köpte jag jättemycket CD-skivor.
 • Nu köper jag hyfsat mycket kläder.
Det jämnar också ut sig. Och alla andra kostnader som tex. mobilräkningen och försäkring kostar precis lika mycket som förut.

Men någonting måste ju göras. För som sagt är jag livrädd för att inte ha pengar. Jag vill alltid ha en buffert. Så dom ända vettiga lösningarna jag kan komma på just nu (för jag vill ju fortfarande kunna shoppa och gå på Traversen ibland och så) är:
 • Se om Simon kan försöka ha en buffert varje månad så jag slipper ta hela "buffert-ansvaret" själv.
 • Köpa betydligt mindre snacks. Snacks är dyrt och man klarar sig faktiskt utan. 
Sen får jag se, när jag pratar med Simon ikväll om det finns något mer man kan göra. För lilla bortskämda Anna klarar inte att ha närmare 300kr kvar på kontot när det är fyra dagar till löning (läs CSN-lån).

Läggdags

Imorgon ska jag för en gångs skull till skolan. Annars är det ju mest plugg hemma som gäller. Men imorgon är det dags för sem 2 i c-uppsatsen. Får väl se vilken grupp som blir mest slaktad, jag har ju mina aningar. Men förhoppningsvis går det bra för oss. Både när vi ska opponera och bli opponerade på. Vet ju att vi glömde vissa saker som tex framsida och innehållsförteckning men det kommer till nästa gång. Vi har ju iaf en text och det måste väl vara viktigare?

God natt allihopa! Sov gott och dröm om mig.

Ändå ganska nöjd

Har blåst och haglat som aldrig förr idag. Riktigt hemskt väder! Men något underbart följde med det dåliga vädret. En hel massa snö försvann. Är väl ungefär två decimeter snö kvar på gräsmattorna men alla gångvägar är torra och den lilla grillplatsen utanför köksfönstret är snart tom på snö. Det går framåt. Snart kanske vi får vår här uppe i Norrland också? Så länge det finns grodor finns det hopp, eller vad heter det? Fast grodorna kanske inte kommer fram än. Kanske är för kallt. Har ingen aning faktiskt. Är ju inte direkt någon grod-fantast. Men hoppas tänker jag minsann göra ändå. Även om det inte finns någora grodor... än!

Just nu sitter jag med min rosa mysiga filt och väntar. Är ju dags för Filip och Fredrik på TV nu igen. Måste ju se om det är nå bra. För övrigt hade jag hellre haft en Simon som värmer mig än filten men filten får duga nu när Simon är hos Bosse och pluggar. Funderar på att göra en kopp varm choklad. Kan ju både värma mig och kanske få min onda hals att göra mindre ont. Typiskt bra.

Känns som att jag bara sitter och svamlar. Har inget vettigt att skriva men inte heller något vettigt att göra så ovettigt skrivande fick duga för stunden. Men ska sluta nu.

TV-dag

Jag har bokstavligen bott framför TVn idag. Men det är så skönt att göra absolut ingenting när man för en gång skull har en ledig dag. Vet inte hur många avsnitt av Project Runway jag sett. Och snart är det ju dessutom dags för min vanliga söndagsunderhållning, One tree hill och Gossip Girl.

Korv?

Visserligen är jag ju inte så mycket för hundar men det här va nog bland det roligaste jag sett!!

Långpromenad

Snön börjar smälta bort på riktigt, solen skiner och det är näst intill klarblå himmel. Visst låter det som en ganska bra vårdag? Synd bara att det blåser så mycket. Är riktigt kallt ute om man inte är i lä. Men en långpromenad på över en timme tog vi idag. Var skönast när vi gick gick i skogen eftersom det var vindstilla där. Riktigt mysigt!


Skogen


Grillplats


Ett litet hus


Simon och jag


En lerpöl. Dvs så som Skellefteå brukar se ut på våren...

Opponering

Efter några timmars väntande kom opponeringslistan inför Sem 2. Måste påstå att jag är riktigt nöjd! Nämner inga namn men personen i fråga som är sämst helt enkelt ska opponera på oss nu på måndag. Vilket innebär att dom bättre grupperna kommer opponera på oss när det är snäppet viktigare. Underbart!

Vi har dessutom kommit riktigt långt med det arbetet som vi ska opponera på. Så skönt när pluggandet går bra!

Lil' Smartypants

När man inte kan sova kan man roa sig med att spela Know-It-All Trivia på Facebook. Tidsfördriv.

Klockan sju

Varför vaknade jag klockan sju och var jättepigg? Omöjligt att somna om. En lördag dessutom. Får väl sitta här en stund och sen krypa tillbaka ner i den varma sängen hos min älskling. Visst låter sängen betydligt mer lockande än en hård stol vid datorn? Ne, den här tiden på dygnet ska man inte vara vaken. I alla fall inte om man inte måste.

Snöstorm!

Usch, nej inte igen! Ville inte ha mer snö ju. Dessutom smälter det inte bort direkt när det landat...

1½ år

Grattis till oss!


Älskar dig!

Uppe med tuppen

Vaknade 7.30 imorse för att gå till vårdcentralen. Lyckligtvis hade jag ingen urinvägsinfektion så jag kunde lugnt gå hem igen och somna om.

Idag står det inte så mycket på schemat.
Ska skicka in det vi har än så länge av C-uppsatsen, ska ringa pappa och fråga lite om deklarationen och om jag orkar ska jag dammsuga. Egentligen är det nästan kris på dammsugningsfronten. Snön är borta och all vinterns sand har nog hamnat i våran lägenhet. Hallen är som en hel sandlåda och resten av rummen har lite små sandhögar lite var stans. Sovrummet är av någon skum anledning värst. Efter hallen då såklart. Men vi får se. Blir det inte idag så blir det definitivt imorgon!

Läggdags

Imorgon ska jag upp tidigt för ett besök på vårdcentralen. Ser inte alls fram emot det, men vad gör man?

Planen

Jag har nu en plan för den närmsta framtiden. Sen kommer jag ju fortsätta söka jobb så allt kan ju ändras men så här ser det ut just nu.

8-15 juni
London med älsklingen.

16 juni - mitten av augusti
McDonald's Häggvik. Har fått svar från Gökay (chefen) att dom absolut ska se till att hitta tider åt mig. Dock innebär väl det en trerätters middag åt Amir. Men att få spendera några veckor hemma i Stockholm kan nog vara värt det!

Mitten av augusti - slutet av augusti
Nolle P

1 september - 31 maj
UBS på halvtid och plugga på halvtid. Förhoppningsvis blir det nationalekonomi, annars någon engelskakurs.

Diverse

 1. Borren var inte tasig. Den var bara dålig och tyvär precis så som den ska vara.
 2. Tror att jag fått urinvägsinfektion igen så blir troligtvis vårdcentralen imorgonbitti.
 3. Stan idag gick jättesmidigt.
 4. Jag har nästan kommit fram till att det blir Stockholm i sommar.

Har fått jobb i höst!

Kom nyss hem från en lång dag på Campus. Satt på expen från 10 till 17 och fixade med ekonomin inför Studentföreningens vårstämma. Sedan klockan 17 började vårstämman som höll på till ungefär 19.30.

Där fick jag jobbet som utbildningsbevakningssamordnare (UBS).
Stog mellan mig och Tuss och jag vann. Ska bli riktigt spännande och jag känner mig äntligen hyfsat lugn inför hösten. Så skönt att i alla fall delvis veta vad jag ska göra. Sen blir det, om jag kommer in, att plugga Nationalekonomi på 50% eftersom UBS-tjänsten är på 50%. Måste ju hålla mig sysselsatt!

Tvätten har krympt

Igårkväll när jag skulle gå och lägga mig tog jag på mig mitt nytvättade nattline. Det hade krympt. Visserligen gjorde det inte direkt något eftersom det tidigare var för stort.

Imorse när jag tog på mig min svarta hoodie hade den också krympt. Den var också lite stor sen tidigare. Men om resten av tvätten har krympt är det illa. Dessutom var dom två krympta plaggen i helt olika tvättmaskiner när dom tvättades. Två tvättmaskiner som var inställda på rätt grader.

Lilla Anna är lite småorolig och aningen förvirrad.

Come into my arms, let them tell you what I wanna say

Colour my world
Draw on my heart
Take a picture of
What you think love
Looks like in your imagination

Write on my soul
Everything you know
Use every word
You've ever heard
To colour my world


Har haft en riktigt mysig dag idag. Samtidigt som jag slappat mest hela tiden har jag fått riktigt mycket gjort. Anna är nöjd. Dock har jag inte sorterat tvätten än men det får nog bli imorgon istället. Om jag hinner det vill säga. Ska ju först till Expen och sedan är det två möten direkt efter varandra. Men det blir nog bra det med.

Sökt

Nu har jag sökt kurser till i höst. Blev i den ordningen jag skrev dom i föregående inlägg. Sen får vi väl helt enkelt se vad som händer.

Om jag inte får jobb...

...då är planen att jag ska plugga i höst. Plugga känns som ett bättre alternativ än att vara arbetslös. Bättre än att fortsätta på McDondalds också. Men frågan är ju bara hur jag ska rangordna saker och ting?!

Som det ser ut nu (och det lär ju inte förändras eftersom sista ansökningsdagen är på onsdag) står det mellan dessa:

Nationalekonomi på distans från Blekinge
Problemet med den här kursen är att den är på halvtid

Affärsengelska på distans från Halmstad

Precis vad jag vill läsa. Problemet är att man måste åka till Halmstad och göra tentorna och det blir en ganska bra bit från Skellefteå.

Engelska på distans från Dalarna
Inte riktigt vad jag vill läsa men det kan få duga.

Så hur ska jag rangordna dom här tre?! Hjälp!

Uppgraderad till väldigt vettig

Jag är inte helt säker på hur eller varför. Jag har ingen aning om vad jag var innan. Men Moa uppgraderade precis mig till väldigt vettig. Tror att det kan vara för att jag tycker om sill...

Färdig för idag

Har pluggat på riktigt bra idag så nu får det vara nog! Istället ska jag sätta mig coh sy lite på overallen samtidigt som jag kollar Färjan och sen CSI och Ballar av stål.

Ljudnivåer hit och dit

Känns som att jag skrivit det här många gånger tidigare, men det går framåt. Långsamt men ändå framåt. Har skrivit ungefär tre fjärdedelar av en A4 om vår andra fortskningsfråga. Innan idag hade vi sju rader. Sen skriver ju Lisa om den första forskningsfrågan så förhoppningsvis går det framåt även där.

Men lite svårt att sitta inne och plugga är det allt. Solen skiner för fullt och det är jättevarmt ute. Satt nyss på balkongen och åt mig en glass. Mums!


Honky tonk

Höger arm fram, höger arm bak
Höger arm fram och skaka lite grann
Hoppa runt i ring, dansa honky tonk
Det var allt för denna gången


Den låten vaknade jag klockan 01.42 inatt och hade på hjärnan.
Undrar vad jag drömde egentligen. Är ju jättemånga år sen jag ens hörde låten.

Idag blir det mest plugg. Har redan suttit i skolan ett tag, på en ledig dag. Satt och skrev lite på metoddelen och pratade igenom diverse annat. Sen gick vi en sväng på stan och kollade vilka affärer vi vill ha med i våran fallstudie. Är riktigt varmt ute så var tvungen att ta av mig vårjackan när jag gick hem. Hoppas det har blivit vår på riktigt nu och att det inte kommer någon mer snö.

Kan inte vintern bara försvinna?!

Jag är trött på snön nu. Har suttit nästan hela dagen ute på balkongen, utan tjocktröja. Riktigt varmt har det varit men det blir så fel när man tittar utanför balkongen och inser att det är flera dm snö kvar på backen.

Har för övrigt hunnit med att sy lite på min overall.
Sytt fast ett märke som höll på att trilla av, ett märke som hade trillat av och två nya märken. Oerhört vackert om jag får säga det själv!

Potatisskalning i solen

Har riktigt mumsig middag inplanerad ikväll. Kykling med chipotle BBQ sås och potatis och morötter i ugnen. Det innebär ju tyvärr en del skalning. Men det löste vi så smidigt att vi satt ute på balkongen och fixade det. Var betydligt roligare än att stå vid vasken!
Stripstång och soligt väder

Var en riktigt rolig kväll igår. Började med förfest här då vi sjöng Lips. Vissa låtar gick ju helt enkelt bättre än andra. Sedan vidare till Traversen. Linnea drack världens äckligaste drink, vi fulade oss vid den nybyggda stripstången och hade en minst sagt udda konversation med en scenobrut.


Lisa och Linnea sjunger In the shadows på Lips.


Våra drinkar...


Vi vid stripstången

Imorse när vi vaknade var det jättevarmt och soligt. Är 13 grader i skuggan just nu. Me likes! Så det blev lunch ute på balkongen.


Varmt och soligt på balkongen


Det ser dock inte lika mycket ut som vår när man tittar ut från balkongen...

Mer bilder kommer strax upp på facebook.

If you never knew, what it is that's new...

...it's you.

Lyssnar på Westlife på högsta volym medan jag gör i ordning mig för kvällen. För dom allra flesta är kanske inte en Westlife-ballad den rätta musiken att lyssna på innan det är dags att festa men för mig funkar det alldeles utmärkt!

För övrigt känns det lite halvonödigt att platta håret och göra sig fin när man ändå ska hoppa i overallen sen men det får funka det också. Man behöver ju faktiskt inte se helt sunkig ut bara för att overallen är på. Dessutom har ju jag snyggast overall av alla (vilket nog dom flesta skulle säga om sin egen overall)!

Sen måste jag bara skriva en sak som inte har något med någonting att göra. Simon har ju ett nytt smeknamn på mig: Sötnos, älskling, blivande fru och livskamrat. Lika kul varje gång han säger det!

Menmen, ska återgå till i ordninggörandet...

Mycket att hinna med

Vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt idag. Just nu sitter jag och väntar på att Simon ska duscha klart så det kan bli min tur. Annars står detta på dagens schema:
 • Leta påskägg - Done!
 • Gymma - Done!
 • Duscha
 • Äta lunch
 • Diska ett helt berg med disk
 • Plugga
 • Äta middag
 • Fixa i ordning mig för ikväll
 • Förfest kl 20.00
Men det ska bli riktigt kul ikväll. Var ju ett tag sen man träffade Linnea och Lisa har bestämt sig för att joina också. Hoppas hon orkar följa med oss till Travven också. Lär för övrigt bli en del Lips på förfesten. Alltid lika roligt!

Kramig

Är jättekramig ikväll. Tur att jag har någon att krama.


Påskbus

Blev en rejäl sovmorgon imorse. Vaknade vid tio i ett av att Amir ringde. Inte det roligaste sättet att bli väckt på men riktigt skönt var det att få sova ut!

Annars idag har jag skrivit några rader på C-uppsatsen och varit en vända till Coop och köpt påskbus.

Favorit i repris

Kommer ni ihåg dom här?

Solid Harmonie - I want you to want me


N*Sync - Tearin up my heart


Steps - One for sorrow


S club 7 - Bring it all back


Aaron Carter - Crush on you

Mätt

 • En rostmacka med marmelad
 • En chokladboll
 • En halv Subwaymacka
 • En pytteliten påse chips
 • 6st rostmackor med skagenröra
Det är vad lilla Anna har fått i sig idag. Kan det bli mycket mumsigare? Tror inte det. Men oj, så mätt jag är. Åt till och med mer middag än Simon och då är han typ dubbelt så stor som mig. Man undrar ibland hur allt får plats...

Regn

Usch vilket tråkigt väder! Regnar och snöar om vart annat. Tror att det haglade en stund imorse också. Och tidigt var jag uppe. Var på expen redan nio och har bland annat fixat med budgeten inför onsdagens vårstämma.

Efteråt blev det stan med älsklingen. Lunch på Subway och sedan födelsedagspresentsinhandling (oj! vilket långt ord!) till lillasyster som fyller år om ungefär två veckor. Blev lite lagom busigt. Hoppas bara hon gillar det lika mycket som jag gör!

2004 är färdigt!

Klistrar ju in alla mina konsertbiljetter i en liten bok och skriver några rader om varje konsert. Blev precis klar med 2004. Det går framåt. Har dock väldigt många kvar men det är ju inte bråttom så det är lugnt. Har ju något att göra när jag blir uttråkad i alla fall...

Attans bullar

Jag missar båda. Phösarfesten är när jag är i Luleå och sittningen är två dagar innan C-uppsatsseminariet. Menmen, så kan det gå...

Snart kan vi kryssa

Problemdiskussionen är nästan färdig. Med andra ord kan vi alldeles strax kryssa av den första punkten på planeringen av C-uppsatsen. Jag känner redan nu hur otroligt skönt det ska bli. Den första av 17 punkter på våran lista. Enligt planen skulle den inte vara färdig förrän på fredag vilket innbär två extra dagar till att skriva på teorikapitlet. Känns bra!

Underbart!

Tomas Verner - Michael Jackson Medley. Exhibition VM 2009.


Lite bra

Blev inte att sitta på Expen idag. Efter att ha suttit och väntat i nästan en timme gav jag helt enkelt upp. Får gå dit imorgon istället. Så eftersom jag inte sitter där nu blev det att fortsätta skriva på C-uppsatsen. Det har faktiskt gått riktigt bra idag. Är väldans nöjd. Ska visserligen skriva en hel massa annat idag också men än så länge har det i alla fall gått bra.

Inte min dag idag

Först får jag veta att jag inte klarat tentan. Visst, det är sånt som händer med det jag blir sur över är att han aldrig gått igenom en av frågorna så ingen av oss visste vad det va! Sen att en viss person som bokstavligen har glidigt igenom kursen och inte gjort ett skit klarade tentan gör ju inte att jag blir gladare. Nästa sak som hände idag va att när jag kom till expen va dom iväg på möte och jag har glömt mitt inpasseringskort hemma. Jag får alltså glatt sitta här utanför och vänta. Jippie!

Omtenta

Attans bullar! Visserligen är jag inte ett dugg förvånad men orka göra om tentan! Suuuuck

Problemdiskussionen

Sitter och skriver på problemdiskussionen till min och Lisas C-uppsats. För er som inte vet det ska vi skriva om musik i klädaffärer. Känns som ett lagom intressant ämne som det finns mycket fakta om. Dock hjälper ju inte det när man ska skriva problemdiskussionen. Att ämnet är lagom intressant alltså. Mycket fakta hjälper definitivt till. Hur som helst, det är inte roligt att skriva när man måste överväga varenda ord. Är det rätt ord eller inte? Om jag använder det här ordet, kommer alla att förstå exakt vad jag menar då? Behöver jag definiera det här ordet? Och att definiera ett ord är ju ytterligare en sak. Inte räcker det att komma på en lagom bra definition. Nejnej, självklart måste man ha en källa som definierar ordet. Helst så som man själv vill att det ska definieras, vilket inte alltid är det lättaste.

Kort sagt har jag redan tröttnat. Men det går framåt i alla fall. Väldigt långsamt, men ändå framåt. Planen är ju att problemdiskussionen ska vara klar på fredag så att vi sen kan börja med teorikapitlet. Har dock en känsla av att det inte blir mycket roligare. Menmen, det måste ju göras!

Bertby är uppe!

Med alla våra 158 DVDer. Riktigt snyggt blev det också!


Min duktiga älskling

Borren var ju trasig. Inte så konstigt att det inte funkar då. Vi fick i alla fall en ny på Coop Bygg. Dock är det ju samma fel på den. Nu skulle man ju kunna tro att det är oss det är fel på och inte borren. Men att ha en slagborr som inte slår låter ju inte allt för vettigt! Vi kan alltså konstatera att det faktiskt är borren det är fel på.

Duktig som han är står min älskling ändå där och försöker borra hål i väggen. Bertby ska upp! Det går väl typ frammåt... Men inte går det varken lätt eller fort.

Dock är ju inte jag så mycket till hjälp. Får väl kanske laga god middag åt honom ikväll eller något...

Borrning

Våran borr vill inte samarbeta. Blir väl en vända till Coop bygg och köpa ngt annat. Inte själva maskinen då, utan den lilla borren som man sätter fast i maskinen. Hoppas det ska funka sen, vi vill ju ha upp våran Bertby på väggen!


Korpilombolo och Bertby

Korpilombolo var det i helgen ja. Hade det riktigt mysigt och lugnt precis hela tiden. Bodde i "Röda skolan" i ett rum fullproppat med massa gamla skolbänkar etc. Mesta av tiden var vi där och umgicks med Simons far. Men vi var även iväg en sväng och hälsade på hos hans mor och syskon och en liten kortis hos hans farbror. Men som sagt gjorde vi väl inte direkt så mycket. Bara tog det lugnt och hade det mysigt.

Lägger upp lite bilder här och resten av bilderna på Facebook...


Vi gick en sväng och kollade på skoter-dragracing


Här inne sov vi


Hyrbilen


Var förbi IKEA i Haparanda på väg hem. Köpte en Bertby.


Så här trångt blev det i bilen...

C-uppsatsen

Nu börjas det på riktigt med C-uppsatsen. Lisa har till och med varit seriös och bokat ett grupprum i biblioteket åt oss om en timme. Får väl se hur mycket och vad vi gör idag men det känns bra att komma igång!

Senare i eftermiddag ska jag se till att lägga upp lite kort från vistelsen i dom norrländska skogarna.

Nu bär det av

Om ungefär 20min är det dags att hämta ut hyrbilen. Sedan bär det av. Hörs på söndag eller måndag...

Småfix inför imorgon

Har fixat massa inför imorgon då vi åker upp till Korpilombolo. Det mesta är packat och vi har gjort en roadtrip CD. Fast just nu har vi annat för oss. ÖPH har ockuperat datorrummet så jag sitter i soffan och kollar lite halvt på Lyxfällan. Men som sagt. Fixat har vi gjort. Hela lägenheten är nu mer städad. Vi har till och med moppat vilket inte händer allt för ofta. Men är ju så skönt att komma hem till en ren och fräsch lägenhet så det var det värt!

Imorgonbitti klockan nio är det dags att hämta hyrbilen. Sedan bär det av norrut. Ska väl träffa Simons familj, några kusiner och kanske åka en sväng till Gällivare. Ska bli riktigt mysigt. Sen på hemvägen på söndag blir den en sväng förbi IKEA i Haparanda.

Korten

Nu har jag fått hem dom framkallade korten. I rätt storlek den här gången. Nöjd. Dessutom har vi varit riktigt duktiga och städat idag. Ska bara moppa så är allt färdigt sen! Men först blir det repris av Top Model.

Ofungerande tvättstuga

Jag är putt! Har bokat tvättid 10-13. När jag kommer dit kl 10 är alla maskinerna upptagna. Nu för tiden är det ju så att man inte tar sig in i tvättstugan utan att boka tid, så antagligen har någon av dom andra två som hade bokat tagit mina maskiner också. Oerhört snällt. Dom skulle i alla fall vara färdiga efter 45min så då gick jag ner igen. Tror ni inte att mitt nykelkort gav upp då så jag inte kunde komma in i tvättstugan även fast jag ju hade en tid bokad. Suck!

Nu har jag i alla fall tagit vårat andra tvättkort och bokat 13-16. Hoppas innerligt att det funkar!

Aprilskämt

Hittade detta i Norran. Blir ju en aning förvånad om det skulle visa sig att det inte är ett aprilskämt...

Bra ämne

Fick feedback från Rickard (våran handledare) angående planeringen av C-uppsatsen idag. Var lite småsaker vi skulle ändra men han tyckte att vi hade valt ett bra ämne! Yes! Hade varit jättejobbigt att komma på ett nytt ämne ju...

Sen har jag ju suttit på expen också. Kändes skönt att va där igen och börja jobba ikapp det jag inte hunnit med dom senaste veckorna. Sen tyckte Cerstin att jag skulle söka till UBS nästa år. Får väl se hur det blir med det men jag ska fundera på saken i alla fall...

Dåligt med sömn

Har sovit högst fem timmar i natt. Med andra ord somnade jag någong gång runt 4 inatt, ungefär 3½h efter att jag gick och la mig. Lagom roligt. Jag är därför en aning trött idag. Men uppe är jag och till expen ska jag. Dock blir det nog en tupplur när jag kommer hem igen.

Förlåt.

RSS 2.0