Hittat hos lillasyster

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Skrev C-uppsats
2. Höll du några av dina nyårslöften? Tror inte jag hade något
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Vet inte än om Pernillas lille hinner ut innan nyår, men kanske
4. Dog någon som stod dig nära? Nej
5. Vilka länder besökte du? England
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Ett heltidsjobb samt lägenhet i Stockholm
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 8-13 juni (London-resan)
8. Vad var din största framgång 2009? Jag klarade redovisningstentan
9. Största misstaget? Vet inte
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej
11. Bästa köpet? Londonresan
12. Vad spenderade du mest pengar på? Londonresan
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Londonresan
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Hela Where we are albumet
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Både och
16. Vad önskar du att du gjort mer? Vet inte
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Spelat Harpan
18. Hur tillbringar du julen? Utan vatten med familjen i Hälsingland
19. Blev du kär i år? Var redan kär sen innan
20. Favoritprogram på TV? One tree hill
21. Bästa boken du läste i år? The gift (har dock inte läst ut den än)
22. Största musikaliska upptäckten? Beyonce
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Någonting roligt att göra
25. Något du önskade dig men inte fick? Kommer inte ihåg
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Hade picknick med Simon och åt sedan middag på O'Learys
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Heltidsjobb och lägenhet i Stockholm
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Lite mer genomtänkt än tidigare
29. Vad fick dig att må bra? Besöken till Stockholm
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Nicky Byrne, såklart!
31. Vem saknade du? Snarare vad.
32. De bästa nya människorna du träffade? Är nog nästan bara Alu jag pratar med av alla nya så vi säger Alu.

Julklapparna

Orkar inte skriva nåt vettigt inlägg så gör helt enkelt bara en lista över vad jag fått för julklappar. Tackar och bockar!
 • 4000kr (mamma och pappa)
 • Svarta örngott (Jossi)
 • Lila skjorta (Pelle)
 • Bok - The Gift (Simon)
 • Bok med 12000 svåra ord (Simon)
 • 3st jättesöta Nalle Puh tavlor (Simon)
 • Burköppnare (Simon)
 • Delar av min julklänning (mormor)
 • 100kr (farmor)
 • Badlakan (farmor)
 • Bok om farmors liv som hon fyllt i åt mig - bästa julklappen!
 • Påslakan (faster och Martin)
 • Doftljus (faster och Martin)
 • Kökshandduk (farmors kompis)
Hoppas att jag inte missade något.

God jul

Nu blir det (antagligen) det sista blogginlägget innan jul. Det mesta är fixat inför morgondagen då det bär av mot Hälsingland. Har inget internet där men vi får se om jag bloggar något från mobilen, räkna inte med det dock.

Kvar att göra innan vi åker:
 • Packa neccesär, dator, iPod och plattång
 • Göra klart det absolut sista med julkakan
 • Duscha
 • Diska det sista
 • Gå ut med soporna
God jul!

Julbakar

Mamma ville att alla skulle baka en varsin kaka inför julen. Våran står i ugnen nu. Måste säga att smeten blev helt sjukt god om än väldigt mäktig. Hoppas kakan är god sen också, men det tror jag! Den är till och med lillasysteranpassad med laktosfritt smör i. Så snäll jag känner mig!

Förstår inte

Hur fungerar det här egentligen? En rulltrappa som svänger.
Pistvakt

Kollade Pistvakt med Amir. Tror inte han förstod ett ord av vad dom sa.

Snart redo

Snart redo för avfärd. Visserligen åker vi inte förrän på måndag och inte ens hälften är packat men mycket annat är fixat. Har diskat som en tok idag. Har bara fem matlådor kvar så är jag klar med det. Vi har även varit och postat julklappar och jag har packar ihop både längdskidor och slalomskidor. Slalomskidorna behöver jag över nyår men sen är det ju jättepraktiskt att ta med allt det ner nu när vi har bil så blir det i alla fall lite mindre att ta ner sen när vi väl ska flytta.

Ikväll blir det slapparkväll med Amir. Har köpt chips, dip och cola. Mums! Men först ska jag diska klart och äta middag. Blir hamburgare med annanasskivor och chipotlesås. Det vet jag dock inte om det är gott än. Men det är ju supergott på varma mackor så varför inte!


Dreams come true

Hade en riktigt konstig dröm inatt. Jag, Lisa, Malin, Teena och Lisas barnvagn (utan barn) var på Westlifekonsert. Konserten var i Sollentuna Centrum fast det såg inte ut så som det gör på riktigt. Längst bort i ena änden fanns det en bio där man kunde kolla rakt ner i den stora bassängen i badhuset. Bredvid allt det där låg det en liten konsertlokal. Det var biostolar formade i en halvmåne och scenen var längst ner, inglasad och täckt med en gammal mörkgrön heltäckningsmatta. Shane, Kian och Nicky var iklädda Dreams come true-kläderna, kackerlacksvarianten. Mark hade gröna byxor och en grön skjorta, såg ut lite som att han firade Paddys day.

Dom sjöng några få låtar. Sedan var det dags för lekar. Ungefär ett 20 fans fick komma ner på heltäckningsmattan där dom hade ställt upp en massa stolar i en ring. Vi skulle leka hela havet stormar tillsammans med ett lika stort antal (som Simon skulle kallat dom) baggybyxor med kniv. Alla hade faktiskt baggybyxor och kniv. Därför fick den illgröna Mark inte vara lekledare själv, så som det var bestämt från början, utan fick hjälp av allas våran Dave. Dock hade leken inte dom vanliga reglerna. Man fick 1p om man satt kvar på sin stol, 0,5p om man bytte stol och åkte ut om man blev utan stol. Hon som satt bredvid mig fick sin stol borttagen även fast hon satt på den. Tydligen gick leken till så på Irland. Alla blev lite lagom sura så Mark bytte snabbt lek. Leken hette "den som är näst snabbast på att springa ut genom glasdörren vinner 1000kr". Någon random person vann och sedan var det paus medan Dave plockade undan alla stolar.

Jag och Lisa bestämde oss då för att ta en mindre promenad i centrumet. Hon hade barnvagnen med sig. Efter ett tag hörde vi When you're looking like that lite svagt i bakgrunden. Vi fick då panik och skulle springa tillbaka till konserten. Problemet var bara att vi hade gått vilse. Så vi sprang omkring tills vi hittade Pressbyron. Lisa postade ett paket där innan vi sprang vidare. Jag hittade en dörr som gick till badhuset så vi tog den vägen. Den ledde till en blöt och trasig trappa. Vi tog oss ner. Träffade två tjejer som satt och bastade och frågade dom om vägen. Dom hade ingen aning så vi sprang vidare. Tillslut hittade vi en trappa upp. En sån trappa som korvar sig. Var inte det lättaste att få upp barnvagnen men tillslut gick det. Där uppe såg vi en grön heltäckningsmatta så vi följde den tills vi hittade ytterligare en trappa. Den ledde lyckligtvis in till konserten så vi gick in för att se att konserten inte alls hade börjat igen. Mark hade kommit ut på scenen och hjälpte Dave att plocka skräp. Han välkomnade oss och sa att vi nu bara väntar på 15 personer innan konserten kan börja igen. Sen vaknade jag.


Kackerlackskläderna

Den här gången kom bussen

Jobbade min sista dag för i år idag. Dessutom bara 8-12. Resten av året har jag tagit ut all min övertid så jobbar inte förrän 7 januari igen. Anna är nöjd. Men som student är det ju inte riktigt lov för det. Har en tenta att plugga till den 12 januari. Men det ska nog gå bra det med. Har skrivit ihop en alldeles förträfflig sammanfattning att läsa under julen. Sen när jag kommer tillbaka till Skellefteå ska jag ta tag i det ordentliga pluggandet och räkna massa uppgifter.

Men det var inte det jag egentligen hade tänkt skriva. Har ju varit på solbacken idag och inhandlat dom sista julklapparna. Var inte sådär överdrivet mycket folk ändå. Verkar som dom flesta befann sig inne i stan istället. Inte mig emot. Bästa var att till skillnad från sist vi var på solbacken så kom bussen hem och vi slapp ta en taxi tillbaka för att dom hade fel busstidtabell. Litar inte riktigt på bussarna här men idag gick det ju som sagt bra!

Tre dagar till Brännmyra.

Är ganska nöjd ändå

Minus 18 grader ute men jag är ganska nöjd ändå. Hade jag bott hemma hade jag få stå ut med försenad lokaltrafik istället. Även om dom är ytterst få finns det faktiskt fördelar med att bo i Skellefteå.

Ont i huvudet

Vaknade med ont i huvudet. Tog en alvedon och somnade om. Vaknade utan ont i huvudet. Gick till jobbet. Sen en timme innan jag slutade kom huvudvärken tillbaka så har legat i soffan och sovit sen klockan halv fyra ungefär. Huvudet gör för övrigt fortfarande ont. Men inte så mycket.

Fixar och förbereder

På måndag bär det alltså av. Längtar! Hoppas det är snö i Los. Eller ja i Los spelar det väl ingen roll men i Brännmyra vill jag ha snö. Lika mycket snö som när jag var liten. När det var uppskottad en flera meter hög snöhög som vi lekte med kusinerna i. Undrar hur gammal jag var då? Har för mig att vi var där för att mormor fyllde år men samtidigt känns Brännmyra som ett väldigt konstigt ställe när det var mormor. Men i alla fall, snöhög vill jag ha!

Har börjat fixa så smått nu inför i alla fall. Tvättat och börjat packa pyttelite. Har även hittat en recept på vad jag och Simon ska baka till jul. Men vad det är håller jag hemligt för tillfället!

Årets sista föreläsning

Avklarad!

Och har dessutom bara 3 dagar kvar på jobbet för i år.

Onsd: 8-12
Torsd: 9-15
Fred: 8-12

Men det är nog tur det. Har en hel massa annat som måste fixas innan jag åker mot Hälsinglands skogar. Plugg som ska sammanfattas så jag slipper ta med all kursliteratur, väska som ska packar, tvätt som ska tvättas etc. Men det är väl bara att fixa antar jag.

Fråga

Någon som vet en is i Skellefteå som uppfyller kraven: öppen för allmänheten, inte bucklig och inget hjälmtvång pga hockeyspelande åkare?


Abstinens

1995-2003. Konståkningsträning minst en gång i veckan, när det var som mest var det 5,5h i veckan + 1h balett.

2001-2007. Konståkningstränare minst en gång i veckan + eventuell egen åkning.

2008. En gång.

2009. Hittills inte alls.

Jag behöver ställa mig på ett par skridskor och bara åka.


Jag 2007.

As love is my witness

And through it all
When you’re tired and you stumble I will carry you
When starlight falls, my love will guide you home
You’ll never be alone
When there are no more heroes


2009

Januari
Nyår firades hemma hos Anna tillsammans med Simon och Bosse. Var med lite halvt under vårintaget men lyckades bli sjuk mitt i. Träffade och intervjuade även Måns Zelmerlöw då jag och Lisa bloggade om melodifestivalen i Skellefteå.

Februari
Melodifestivalen kom till stan och jag och Lisa sprang runt på stan och kollade in precis allt som hände! Fick även gratisbiljetter till genrepet och Lisa vann biljetter till själva deltävlingen då Simon och Lövdahl också fick följa med. Det hanns även med en phösarutbildning. Tredje gången gillt för min del. Alltid lika roligt!

Mars
Var hem till Stockholm en sväng och hälsade på alla. Träffade Johanna och Martina som jag inte sett på jättelänge och var på Il Divo konsert lite halvt med Moa.

April
Jag och Simon åkte upp till Korpis en helg. Kollade på skoterdragracing och på väg hem åkte vi förbi IKEA i Haparanda. Var även upp till Luleå och firade lillasysters 21årsdag. Utöver det kom även vårvärmen. Man kunde sitta ute i t-shirt på balkongen med decimetervis med snö nedanför.

Maj
Åkte på phösarsittning. Firade min födelsedag med en mysig picknick och skrev på uppsatshelvetet för fulla muggar. Hanns med en hel del små utflykter och diverse festande.

Juni
Avslutningsceremoni och avslutningssittning. Jag och Simon åkte på en underbar resa till London. Sommarjobbade på donken.

Juli
Jobbade 9 timmar om dagen 6 dagar i veckan.

Augusti
Nolle P. Var som alltid jätteroligt men det kändes att det var sista gången. Det fick helt enkelt räcka.

September
Började jobba som utbildningsbevakare. Började plugga på distans. Började om redovisningskursen.

Oktober
Simon fyllde år. Vi firade våran 2årsdag. Sara kom upp och hälsade på på Halloween.

November
Var hem en blixtvisit till Stockholm. Började julklappsshoppa så smått. Väntade på snön som aldrig kom.

December
Snön kom. Var på skyltsöndag. Myste. Åkte hem till Stockholm igen och såg BSB med Lisa och Malin. Myste lite till. Julshoppade en hel massa.
Julafton blir i Hälsingland och nyår i Lofsdalen.

Bartömmning

Det var verkligen den pyttelillaste bartömmningen någonsin igår. I vanliga fall brukar det vara tjockt med folk och helt sjukt varmt. Igår var som vilken helg som helst. I och för sig ganska skönt.

Kvällen började med förfest här hemma tillsammans med Anna och Bosse. Jag och Anna var som alltid lite lagom bra på TV-spel, jag sköt tex mig själv i foten och Anna lyckades spränga oss båda två. Lyckat! Sen bar det i alla fall iväg till Travven där folk hade tagit fasta på min pyttelilla kommentar på facebook för någon dag sen.

Kartongs pengahög


Planer för dagen

 • Duscha
 • Diska
 • Städa
 • Coopa
 • Förfesta
 • Bartömmning

Vinnarlåten

När Calle sjöng låten var det bland det absolut sämsta jag någonsin hört.

I mellanrummet mellan han och Erik tänkte jag att jag har ju visserligen aldrig gillat Calle så det kan ju vara så att det helt enkelt är en skitdålig låt.

När Erik sjöng insåg jag att det inte alls är något fel på låten. Det finns inget alternativ. Erik ska vinna!

Dagens

Dagens…
planer: Invigning av nya villan och idolfinal
borde: Städa
klädsel: Strumpbyxor, långt linne och fleecetröja - mys!
låt: Westlife - Where we are
vill ha: Julledigt
saknad: Bra biljetter till Westlife i Liverpool
roligaste: Julklappsinslagning
tråkigaste: Att vissa inte vet hur man bör bete sig
köp: -
lunch: Köttfärssås
kvällsmat: Köttbullar, pommes och beasås
läsning: theCommitted
nyttigaste: -
… ”åh nej!”: Det gick åt skogen med biljetterna idag också

Vi fick plats på femte raden

...bakifrån! Biljettsläppet är verkligen det sämsta någonsin. Finns inte ord för hur putt man blir när företag får ge bort biljetter på dom främre raderna till sina kunder när fansen inte ens har en möjlighet att få tag på dom. Det är inte rättvist! Lyckades i alla fall få ok platser i Nottingham.

Nottingham. Block AC rad J (10).

Liverpool. Block 12 rad HH (5e bakifrån).Dagens

Dagens…
planer: Jobba, coopa, mysa
borde: Plugga
klädsel: Jeans, stickad kofta
låt: Westlife - Reach out
vill ha: Bra biljetter till Westlife i Liverpool
saknad: Bra biljetter till Westlife i Liverpool
roligaste: Har insett vilken fantastisk låt Reach out är
tråkigaste: Det släpptes bara skitplatser imorse
köp: Mat
lunch: Korv med bröd
kvällsmat: Köttfärssås
läsning: Låttexter
nyttigaste: Ingenting
… ”åh nej!”: Pre-salen

Jultraditioner

Ser fram emot julen så sjukt mycket. Inte på samma sätt som vanligt, men ändå helt sjukt mycket. I vanliga fall är det julfirande i Sollentuna som gäller. Massor med mat och klappar och man vet precis vad som kommer hända under precis hela dagen. Man vaknar på morgonen och tar sig en titt i julstrumpan. I det fallet bor det nog en liten Anna kvar i mig då jag brukar vakna vid fem på morgonen och inte kunna somna om förrän jag öppnat min klapp. Sover sen någon timme till innan det är dags att gå upp och äta frukost. Sedan blir den en biltur bort till kyrkogården i Bromma och hälsa på farfar och gå ett varv i minneslunden. Är så mysigt där på julafton med alla ljusen. När vi väl kommer hem igen är det dags att ta på sig finkläder och börja duka fram för lunch, tomtegröt! När allt sen är uppätet och undandukat är det nästan dags för kalle anka och fika. Massa kakor och kaffe och julmust. Alla fikar glatt och somnar en efter en i soffan. Var flera år sen jag lyckades hålla mig vaken hela programmet. Mamma brukar ibland till och med gå till sängen och sova. Antar att det är för trångt när man sitter fyra-fem personer i en tresittssoffa. Efter det brukar jag sitta kvar och prata med farmor. Hon är alltid så mysig min farmor. Efter en stund brukar mamma vilja ha hjälp att duka. Dels glas, bestick och servetter på bordet, dels en hel buffé med mat på ön. Julmat för mig är sillsallad, sill, potatis, köttbullar, gravad lax, räkor och en hel massa löj-/sik-/annan rom blandat med gräddfil och lök. Mums! Julmust är också ett måste. När alla är proppmätta och har lyckats duka undran är det dags för julklapparna. Dom ska i största möjliga mån öppnas en i taget och yngst börjar. Sen går man laget runt så att alla kan se vad alla får. Brukar inte vara lika strukturerat mot slutet men det börjar bra i alla fall!

I år blir det jul i Hälsingland. I Brännmyra för att vara exakt. Jag, Simon, mamma, pappa, lillasyster, lillebror och farmor i den lilla stugan mitt ute i skogen. Ska bli riktigt mysigt och förhoppningsvis får vi snö i år. Dock har jag ingen aning om vad jag ska förvänta mig gällande traditioner. Kan tänka mig att det blir en väldigt lugn jul.


Grötlunch 2008

Less

Nu är jag sådär allmänt less igen. Borde både plugga och städa men jag kommer liksom ingen vart. Är egentligen inte på humör för så mycket. Längtar till i jul då jag får åka härifrån.

Vi fick en i alla fall

Westlife Where We Are Tour 2010 i Nottingham. Block AC rad J.

Liverpool får vi ta i tu med senare. Fick bara dåliga platser idag.

Varmt!

 • Har flyttat bort från det varma täcket
 • Har flyttat bort från Simons kroppsvärme
 • Har duschat av mig i iskallt vatten, 2ggr
 • Har smörjt in hela benen med kylbalsam
 • Har sänkt alla elementen till 17 grader
 • Har lagt mig med det svala täcket på soffan
 • Har tagit av mig det svala täcket
 • Har stått ute på balkongen i bara nattlinne (är 3 grader varmt ute), utan att frysa!
Va fan! Hur kan jag vara så varm? Jag som inte alls kan sova när det är varmt. Helst vill jag frysa trots att jag har täcke och dubbla filtar på mig. Fötterna ska vara så kalla att det nästan gör ont av kylan. Då sover jag som bäst.
 • Har ställt upp balkongdörren
 • Har lagt täcket ute så det kyls ner
 • Ska ta på mig ett par strumpor som legat i frysen i över en vecka
Tror ni jag kan somna snart?

Två av 45, är det möjligt?

Idag blev det planerat.
Imorgon ska det utföras.

Tjuvtitt

Har fått en mindre guidad tur av det nya studenthuset idag. Var jättespännande att se. Sen efteråt stannade jag och Cerstin kvar ett tag och tog en närmare koll på alla förvarningsutrymmen då vi ska börja flytta in diverse köksatteraljer imorgon. Passade även på att ta lite kort.


Utifrån


te-rum


allrum

(mer bilder finns på SFCS facebook)

Vill inte ha det så här.

Försöker sysselsätta mig för att glömma hur mörkrädd jag är. Eller mörkrädd är väl fel ord. Visserligen är jag mörkrädd också men med tanke på hur ljust det är så är det väl snarare en rädsla för att vara ensam. Vill inte att det ska vara så här jobbigt varje gång jag är ensam hemma, framför allt på kvällen.

Det går i alla fall lite bättre idag. Att sysselsätta sig med saker är nog tricket. Liksom försöka glömma rädslan. Vet dock inte hur vettigt det är.

Bara för att jag gillar att klaga

Tänkte först skriv att jag blir så putt på folk som klagar. Men med tanke på rubriken så får jag nog vara mer specifik än så. Jag blir putt på folk som klagar fastän dom egentligen bara är lata. Vad är egentligen poängen med att klaga på något men samtidigt vara för lat för att göra någonting åt saken? Typ som att söka jobb. Hur kan man klaga på att man inte har något jobb om man inte ens söker något? Sjävklart har man all rätt i värden att klaga om man faktiskt försöker. Men jag förstår verkligen inte poängen med att klaga om man inte gör det, försöker alltså. Tror folk seriöst att deras drömjobb ska komma springandes mot dom?!

Men o andra sidan, om folk är så dumma i huvudet blir det visserligen mindre konkurrens för mig när jag söker jobb...

Spännande grejer

Fick veta spännande grejer av mamma igår. Tydligen är våra grannars grannars hus uthyrt i två veckor för en filminspelning med Micke Persbrant. Måste ju gå förbi där i helgen när jag är hemma sådär bara för att.

RSS 2.0