Det blev en bra dag

Målar-Tomas har varit förbi och inspekterat våra väggar. Så snart får vi ett prisförslag och sedan kanske dom kan komma igång med målningen redan om två veckor!

Jag har även fått besked om hur det gick på min jobbintervju i fredags. Jag är en av tre personer som ska få komma på en andra intervju!! Är jättehypad och vill verkligen ha det här jobbet så jag hoppas innerligt att dom vill ha mig också.

Nu har vi bestämt oss!

Wow, va snygg vår lägenhet kommer bli när vi fått alla rum ommålade!

Långpromenad

Oj så vi har gått idag! Först en promenad till Helenelund (tar väl 30-40min) där vi fixade klart köksbordet, sedan till pendeln för att åka in till stan. Knatade runt både i affärer och borta vid Slussen. Bland annat gick vi är världens längsta och brantaste trappa tror jag. Man var helt slut när man kom upp, värsta träningspasset! Sen tunnelbanan till Kista och ytterligare shopping där. Blev en kofta och badskum. Och efter det en 10min promenad hem till lägenheten.

Kort sagt har vi gått!

Söndag

Dagens...
Frukost:
Polarbrödsliknande med ost och tomat
Lunch: Antagligen inne i stan
Middag: Återstår att se
Godis: -
Vill Ha: En diskmaskin
Humör: Längtandes och irriterad
Gjort: Vaknat
Planer: Slipa och spackla köksbordet, åka in till stan
Köp: Återstår att se men är på shoppinghumör så lär nog bli något iaf
Låt: To where you are - Josh Groban
Tittar på: Inget än
Bästa: Vi börjar få bättre ordning i lägenheten
Sämsta: Mitt jobbschema sträcker sig till idag. Jättelätt att planera in saker när man inte vet hur man jobbar.
Sjuka: -
Väder: Mulet/Soligt/Kan börja regna
Saknad: Westlife-turnéen

I'll see you again

Always you will be part of me
And I will forever feel your strength
When I need it most
You're gone now, gone but not forgotten
I can't say this to your face
But I know you hear

I'll see you again
You never really left
I feel you walk beside me
I know I'll see you again

When I'm lost, I'm missing you like crazy
I tell myself I'm so blessed
To have had you in my life, my life

When I had the time to tell you
Never thought I'd live to see the day
When the words I should have said
Would come to haunt me
In my darkest hour
I tell myself I'll see you again

Westlife - I'll see you again

Westlife, 12 maj 2003, Scandinavium

Greatest hits tour

Gången då vi rymde. Eller nästan i alla fall. Tog bussen ner till Göteborg tillsammans med Lisa. Måste vara den gången vi såg "en ååååh". Irrade omkring lite i Göteborg och gick på 5th Avenue signering innan konserten.

Vi hade betydligt bättre platset än på Globen, dessutom satt vi på den andra långsidan så man fick ett lite annat perspektiv. Åter igen har jag svårt att veta vad jag kommer ihåg från Globen, Scandinavium och DVDn, men en sak jag kommer ihåg är att Kian höll på att trilla av scenen mitt i Medleyt och att Shane fångade hans hand och drog upp honom snabbt som attan.


bild

Westlife, 10 maj 2003, Globen

Greatest Hits Tour

Banken strulade när vi skulle betala våra biljetter så det slutade med att vi bokstavligen satt högst upp på ena långsidan. Var där med Lisa, Jossi och jag tror Fia och hennes kompis.

Konsertens höjdpunkt var definitivt att Lisa började gråta i When you're looking like that. Kommer nog aldrig sluta reta henne för det. Det är dock lite svårt att komma ihåg exakt vad som hände på konserten. Minnena försvinner mer och mer för varje gång man ser konserten inspelad från Manchester. Kommer ihåg att dom hade en catwalk och setlisten kan man nog utantill vid det här laget, men det där extra mellan låtarna eller om någon dansade fel har jag helt glömt. Det är lite synd. Men om vi ska ta det kort och konsist så var det en av dom absolut bästa konserterna jag varit på. Varenda liten detalj av den och om du inte hade möjligheten att vara där och inte har sett DVDn tycker jag att du gör det bums (om inte annat så för att se Nickys sexiga frisyr...)!

Sen kan man ju inte klaga på förbanden heller. Var Jamie Meyer, Six och 5th Avenue.


Test

Tror tyvärr jag måste börja inse att det snart är val. Jag är alldeles fruktansvärt ointresserad av politik men samtidigt är det en självklarhet för mig att rösta, så jag gjorde lite test för att få i alla fall någon form av aning. Sen att jag fick olika resultat på alla testen är ju en helt annan grej...

Valkompassen
Resultat:
  1. MP
  2. FP
  3. M
Nyhetskanalen
Resultat:
  1. M
  2. FP
  3. MP
SVT
Resultat:
  1. MP
  2. FI
  3. S
Expressen
Resultat:
  1. PP
  2. MP
  3. FP

In the round

Vilka låtar var egentligen med i Westlifes medley 2002? Just nu kommer jag ihåg Build me up buttercup, Wanna be starting something, Jailhouse Rock och Bohemian Rhapsody. Men borde det inte vara en till låt?

Händig

Vårat köksbord har inte varit det snyggaste. Man kan väl säga att det syntes att det varit med enda sedan Simons barndom. Det var repor och jack som alla hade fått någon fint smutsig grå nyans och det var näst intill omöjligt att torka av bordet då trasan oftast tyckte det var en bra idé att fastna i alla jack.

Så idag tog vi äntligen tag i saken! Strax efter kl 12 kom pappa hit och hämtade oss och bilen. Sedan fick Simon stå under carporten i Helenelund och slipa hela bordsytan med pappas slipmaskin medan jag, mamma och pappa åkte till Beijer och inhandlade lack, sandpapper och pensel.

När bordet var färdigslipat, avtorkat och vi hade ätit lunch hjälptes vi åt att lacka hela bordet som nu står inne i garaget och torkar. Imorgon är det dags för steg 3 och 4. Sandpappra lacken och sedan lacka bordet igen. Sen får vi se hur lång tid det tar för det att torka (står 4-6h på burken) om vi får hem vårat nya snygga köksbord imorgonkväll eller på måndag.

Känner mig faktiskt ganska händig, även fast Simon gjorde det mesta av jobbet! Dock är jag lite irriterad på att jag inte lyckades ta ett enda kort så det blir ingen före och efter bild. Eller jo, kanske en efter.

Bara för att


Toy Story 3

Blev ingen spionering. Istället gick vi på bio och såg Toy Story 3. Den var faktiskt ganska läskig för o vara en barnfilm, ryckte till flera gånger. Men den var dessutom riktigt bra! Klart sevärd!


Funderar på att spionera

I våras någon gång (kan till och med ha varit ända framme i juni) var jag ju på jobbintervju hos Blondinbella. Vet fortfarande inte om det är ett jobb jag hade velat ha, men det spelar ju ingen roll då jag ändå inte fick jobbet. Där emot blir man ju alltid nyfiken på vem det är som har fått ett jobb som man själv inte fick så jag funderar på att ta tillfället i akt.

Jag såg att Blondinbella ska ha boksignering i Kista Galleria idag. Jag bor ju bara 10min gångväg därifrån och har ändå tänkt gå en sväng där i eftermiddag. Så planen är att kika förbi signeringen och se om jag lyckas se vem hon är hon som fick jobbet. Sådär bara för att jag är nyfiken. Hmm... jag är inte allt för knäpp va?

Intervju

Tur att jag mår bättre idag! Ska alldeles strax på jobbintervju på KTH. Oj, vad jag vill ha det jobbet! Framför allt för att det låter som ett roligt jobb men som bonus skulle jag ju få normala arbetstider också. Me likes! Så se till att hålla en tumme för mig klockan 12.30 idag.

Lite bättre

Dagens...
Frukost:
-
Lunch: Schnitzel (stavning?) och makaroner
Middag: Couscous och wokgrönsaker
Godis: -
Vill Ha: En diskmaskin
Humör: Smånervös
Gjort: Sovit, kollat SATC, sytt upp ett par jeans
Planer: Äta en macka, sova
Köp: -
Låt: introt till SATC
Tittar på:
Sex and the city
Bästa: Har i alla fall en förstående chef
Sämsta: Mår inte jättebra
Sjuka: Överdrivet trött, huvudvärk
Väder: Mulet
Saknad: Lediga kvällar

Noll ork

Har inte gjort annat än att sova idag. Nu är jag väl tillräckligt pigg för att hålla mig upprätt, men inte mer än så. Dessutom har jag huvudvärk. Lagom roligt. Jag har i alla fall en vettig chef nu för tiden som förstod att idag inte var den optimala dagen för mig att jobba. Så istället är jag hemma och vilar upp mig. Känns så fruktansvärt välbehövligt så det finns inte! Så nu är jag helt plöttsligt ledig fem dagar i rad. Inte helt fel om jag får säga det själv och all den tiden ska användas till att vila upp mig och från och med imorgon fixa iordning i lägenheten så jag slipper känna mig så stressad av alla grejer som ligger överallt.

Man ska inte ropa hej...

...men oj vad jag håller tummarna just nu!

Onsdag

Dagens...
Frukost:
-
Lunch: Tacolasagne
Middag: Återstår att se
Godis: -
Vill Ha: En diskmaskin
Humör: Hoppfull
Gjort: Duschat, kollat SATC
Planer: Skriva ut papper i Helenelund, diska och träffa Martina
Köp: Inget än
Låt: How to break a heart
Tittar på:
Sex and the city
Bästa: Ledig
Sämsta: Regnet
Sjuka: -
Väder: Kallt och spöregn
Saknad: Fritid

Bara lördagar

Har blivit för mycket godis och läsk på senaste tiden. Och McDonald's jordgubb/vaniljpaj. Nu blir det bara lördagar och där med bastu!

Jobba två gånger

Har varit och hjälpt mamma på hennes jobb idag. Jobbade 10-15, sen hem och sova i 45min och nu ska jag iväg till mitt riktiga jobb och jobba 18-02, pust! Är redan helt slut!

Målar-Tomas

Förutom målning (och några ytterst få pryttlar) är lägenheten klar nu. Väntar bara på att Målar-Tomas ska höra av sig. Vill ju ha en fin lägenhet! 

Det går inte att köpa en sak.

Och inte köpte vi det vi skulle heller. Vi hittade en mycket snyggare bokhylla och kom hem med följande:




IKEA

Här ska det köpas bokhylla!

ToDo

  1. Snabbt springa ner på jobbet
  2. Luncha med Amir
  3. Åka till Helenelund
  4. Lägga upp ett par jeans
  5. Förhoppningsvis hinna med en kort sväng till IKEA
  6. Bli bjuden på middag av mor och far

Typ 30% chans

Är ganska nyss hemkommen från en lång jobbintervju. Eller snarare en rekryteringsträff som innehöll tre olika intervjuer, ett prov och två informationspass. Hörde ryktas om att 47 personer hade blivit kallade dit och att dom skulle anställa 15 av dem. Ganska bra odds i alla fall.

Är ju svårt o säga hur intervjuerna gick men provet gick i alla fall bra. Fick 33p av 39p och medel va på typ 22,5p.

Så nu är det väl bara att vänta och hoppas på det bästa!

Here we go

Önska mig lycka till och håll alla tummar.

Förvaring

Vi behöver mer förvaring! Lutar starkt åt en sån här:


Utvilad

Sov 13h inatt, förutom ett avbrott på ca 30min då bovärden var här och fixade lite skaer vi felanmält. Sen dess har jag mest bara legat i soffan och kollat på sex and the city. Så med andra ord känner jag mig riktigt utvilad. Kanske tur det nu när det är dags att jobba natt igen!

Jag ska sluta vara trevlig

Fick höra detta från en gäst idag: Du låter så pigg och glad så jag blir alldeles trött på dig.

Get away

So call work and tell 'em your done
Change your voice mail to "I'm not home now"
A few days it doesn't have to be long
Just enough to get some space now
So pack your bags and sleep tight
'Cause tomorrow babe we're gonna make it alright
It's gonna be alright
Let's go
Gotta get away somehow now
Gotta find a way out of town
Gonna run away
There's no threat up top
Gotta get away now
Anywhere you want I don't care
Just as long as you are there
All I know is that we can't stay another day
Gotta get away now



  • Göteborg
  • Köpenhamn
  • Amsterdam
  • Paris
  • Barcelona
  • Rom
  • Prag
  • Newcastle
  • Belfast
  • Alperna
  • Australien
  • USA
Anyone wanna go?


Har verkligen inget att skriva

Dagens...
Frukost:
Te och macka
Lunch: Chicken McFeast
Middag: Korv med mos
Godis: Toblerone
Vill Ha: Mer energi
Humör: Less
Gjort: Jobbat, storhandlat mat, cyklat till rinkeby
Planer: Framkalla kort
Köp: Mat
Låt: vet inte vad den heter
Tittar på:
Sex and the city
Bästa: Inget skräp på golvet
Sämsta: Orkade inte diska
Sjuka: Ont i magen
Väder: Vet inte
Saknad: Anna och Sara

Tjejkväll

Ska till Heron City och bowla med tjejerna från jobbet imorgon. Får väl se vilka som dyker upp men det ska bli riktigt roligt!

Imponerande

Var precis nere på Tempo och handlade. Dom har förlängt öppettiderna under ramadan vilket jag antar är för att folk ska kunna handla när dom faktiskt får äta. Coolt! Tror inte det är många affärer som skulle göra det.

Kort dag

Jobbade till fem imorse. Sen upp kl 13 för att tvätta och om mindre än tre timmar börjar jag jobba igen. Tur jag bara jobbar fem timmar idag!

Peppad?

Eller är det bara så att jag börjar se en väg ut? Om allt går som det ska dröjer det inte allt för länge tills jag slipper mitt nuvarande jobb. Men ska inte ropa hej än...

Te med honung

Varför har jag ont i halsen varje morgon när jag vaknar?

Visionboard

Detta är mina drömmar, mål och förhoppningar inför det kommande året.
Vad alla bilderna står för får ni lista ut själva!


Nu börjar det bli länge sen igen

Oj vad jag längtar efter att få snöra på mig skridskorna! Var riktigt länge sen jag åkte nu. Jag börjar till och med strunta i om jag fortfarande klarar alla enkelhopp eller inte, det är ju trots allt sex år sedan jag slutade åka och det kan ju inte funka för evigt om man inte tränar regelbundet. Men att bara sätta på sig skridskorna och känna farten när man glider omkring på isen. En och annan piruette och lite flygskär ska väl kunna fixas också. Och en massa roliga steg. Ser till och med fram emot att köra varv efter varv med ögelsteg, något man inte direkt såg fram emot under tiden man åkte.

Är egentligen inte så mycket för paråkning men Aliona och Robin är defintivt ett undantag!


Dagens

Dagens...
Frukost:
En kopp te
Lunch: Varma mackor
Middag: Random McDonald's-mat
Godis: Får se
Vill Ha: Nytt jobb
Humör: Trött men peppad
Gjort: Diskat
Planer: Diska, städa, hänga upp gardiner, jobba 18-03
Köp: -
Låt: nån fruktansvärt irriterande låt som Simon går och sjunger på hela tiden
Tittar på:
Sex and the city
Bästa: Vi kanske kan få lite ordning på lägenheten idag
Sämsta: Fortfarande inget schema för nästa vecka
Sjuka: Lock för örat
Väder: Soligt o varmt.
Saknad: Att vara ledig på kvällar och helger

Ledig dag

Och den här lediga dagen ska spenderas med att göra följande
  1. Ringa ett jobb jag sökt - check! dock var dom på semester hela bunten så får ringa igen nästa vecka
  2. Diska undan lite
  3. Lägga upp ett par jeans
  4. Färga håret
  5. Se Sverige - Skottland på Råsunda!

Tur det finns bilar

Nu handlar det här väl inte direkt om att söka jobb utan mer om mitt nuvarande jobb. Men i brist på bättre kategori får det helt enkelt hamna här.

Det har inte varit den bästa dagen på jobbet idag. Till att börja med var gästerna redan från början mycket otrevligare än vanligt. Verkade som att alla hade vaknat på fel sida idag, första dagen på jobbet efter semestern? Sen var jag allmänt virrig också vilket såklart inte gjorde situationen bättre för varken mig eller gästerna.

Då är det bra att man har bra medarbetare! Kanar fixade både Ahlgrens bilar, zoo-godisar och kaffe att mumsa på. Dessutom höll hon mig på någorlunda bra humör genom att fälla jätteskumma kommentarer som man bara var tvungen o skratta åt. Och Hakar släppte iväg mig tidigare så jag fick gå hem och vila mitt virriga huvud. Inte helt fel om man säger så.

Kanske ska säga att jag träffade min nya chef också. Jag har redan glömt vad han hette men jag lär nog bli påmind. Kan väl inte säga så mycket om honom ännu än att han inte verkar alls lika skräckinjagande som den förra chefen.

Men vila mitt virriga huvud var det ja... god natt!

Paul McCartney, 5 maj 2003, Globen

En konsert jag är glad att jag varit på. Det känns ganska coolt att ha sett Paul McCartney live, även om jag inte direkt gillar hans egna musik och bara gillar ett fåtal Beatles-låtar. Dock var ett biljettpris på 495kr för en artist jag inte är ett stort fan av inte någonting som en snart 17-årig Anna prioriterade när det fanns så många andra bra konserter att se just det året. Då är det tur att man har en Beatles-fantast till pappa som gillar när det finns en gnutta hopp om att hans barn ska förstå storheten i Beatles. Man tackar ju inte nej till en gratiskonsert.

Beatles-låtarna var bra, i alla fall dom jag kunde. Resten var ganska tråkigt. Det var inte direkt så att publiken gjorde något för att höja stämningen på konserten, i alla fall där vi satt. För det var det vi gjorde - satt. Genom hela konserten fram till encoren. Alla satt ner, lyssnade och klappade händerna vid precis rätt tillfälle. That's it. Tills vi kom till Hey Jude. Jag vet inte hur länge allt "tralalallaaa hej jude" håller på i låten i vanliga fall men vi måste ha femdubblat det inne på Globen. Det tog aldrig slut och om inte Paul hade börjat tycka att det räckte hade vi kunnat hålla på betydligt längre. Det var kul, underhållande och riktigt coolt att hela publiken var med på det!


Appropå...

Appropå Natalies senaste blogginlägg har jag också en släng av framtidspanik. Jag både vill och behöver hitta ett nytt jobb och kan komma på tusen anledningar till det. Jag är självklart glad att jag har ett jobb men som jag sagt många gånger förr känns det inte helt bra att ha investerat (både i pengar och tid) i en ekonomutbildning och sedan komma tillbaka till exakt samma jobb som jag hade innan utbildningen. Det känns faktiskt ganska meningslöst.

En annan del av framtidspaniken gäller Simon. Eller snarare hans jobbsituation. Den är ju inte heller perfekt. Men jag antar att det måste få ta den tid det tar, både för honom och mig, att få ett vettigt jobb. There is only so much we can do about it.

Men det vore ju så underbart om...
  • Vi båda hade en stabil inkomst.
  • Jag arbetade kontorstider och kunde få någon slags rutin i mitt liv.
  • Jag hade ett jobb där jag får användning av min utbildning på ett eller annat sätt.
  • Jag hade ett jobb där det mest av allt påverkar mig om jag tex är sjuk. Det är jag som vid ett senare tillfälle får ta igen det jag inte hann med när jag var hemma. Inte som det är nu att dom blir en person för lite på jobbet och får slita som djur om dom inte kan hitta någon ersättare.

Schema tack?

Mitt jobbschema sträcker sig fram till på söndag. Efter det har jag ingen aning om hur jag jobbar. Och det gäller inte bara mig utan alla på jobbet. Antar att det beror på att chefen varit på semester men det vore ju trevligt om man kunde planera någonting i alla fall en bit in i framtiden.

En dag med lillasyster

Var i Stinsen med lillasyster igår. Mysigt att bara umgås vi två! Insåg att jag hade 2600kr mer på kontot än vad jag trodde så det fick bli en hel del shopping! Blev ett par skor, ett par jeans, två skjortor och nå gardingrejer.

Mysig kväll

Strax innan jag skulle åka till jobbet igår kväll började jag må lite illa. Men jag cyklade iväg till jobbet i alla fall. Hann inte mer än komma innanför dörren innan jag spydde. Och innan det var fixat så jag kunde åka hem igen hann jag spy igen. Lagom mysigt.

När jag kommer hem är Simon dålig i magen. Så vi satt i soffan och var allmänt ynkliga ett tag. Sen efter ett tag började det bli bättre och nu idag mår vi prima. Min gissning är att det inte var någon bra idé att äta sås gjord på lite väl gammal (som smakade precis som den skulle!) creme fraishe...

Vill inte mer

Idag är en sån dag. En dag jag borde vara ledig för att det är helg, inte jobba 21-06. Är så inte på humlr för det så det finns inte! Hur många jobb ska jag behöva söka egentligen innan jag får ett med vettiga arbetstider? Jag menar, jag begär faktiskt inte så mycket. Egentligen struntar jag helt i vad jag gör så länge jag jobbar mer eller mindre kontorstider. Jag orkar seriöst inte mycket längre till.

Måste testa...

Besvara dessa frågor enbart med låttitlarna från en och samma artist. Undvik att upprepa en låttitel.

Välj artist: Måste ju ta Westlife

Är du kvinna eller man?: She's back
Beskriv dig själv: Amazing
Vad tycker du om dig själv?: Angel
Beskriv var du bor för tillfället: Home
Om du kunde åka någonstans, var skulle du åka?: I left my heart in San Francisco
Favoritfärdmedel: Walk away
Din bästa vän är: It's you
Din favoritfärg är: Colour my world
Hur är vädret?: Shadows
Favorittid på dagen: Daytime friends and nighttime lovers
Om ditt liv var en tv-serie, vad skulle den då heta?: Us against the world
Vad är livet för dig?: Moments
Det bästa rådet du kan ge?: Open your heart
Om du fick byta namn, vad skulle du heta då?: Mandy ??
Favoritmat: Clementine
Dagens tanke: I wanna grow old with you
Hur skulle du vilja dö?: The easy way
Din själs nuvarande tillstånd: You light up my life
Felen du kan leva med: I cry
Ditt motto: Flying without wings

Oacceptabelt!

Visserligen var jag inte där. Jag var inte där på Sandown i Sligo hur gärna jag än ville vara det. Men efter att ha läst en mindre sammanfattning av vissa konsertbesökares upptåg är jag glad att jag aldrig åkte.

Vi kan ju börja med att uppskatta följande siffor (dom exakta summorna är inte väsentliga):

Flygbuss till Arlanda (t/r): 200kr
Flyg till Dublin (t/r): 2000kr
Flygbuss in till Dublin (t/r): 200kr
Tåg till Sligo (t/r): 500kr
Hotell en natt (här snackar vi blixtvisit): 300kr
Konsertbiljett: 500kr

Så med andra ord
skulle det gissningsvis ha kostat mig mellan 2500kr och 3000kr för att se en konsert. När man tänker efter är det förskräckligt dyrt, men o andra sidan hinner man ju faktiskt turista lite också och man behöver ju inte åka dit på en blixtvisit. Då blir det definitivt värt pengarna. Jag menar, jag har ju gjort det många gånger förr. Åkt utomlands för att se Westlife menar jag.

Men själva huvudattraktionen hade ju varit konserten. Det var ju själva anledningen till resan. Så att då hamna på en konsert som blir så pass förstörd av fansen att bandet i fråga inte kan sjunga dom två sista låtarna... jag vet inte ens vad jag ska säga!
  1. Man blir inte full på en konsert.
  2. Man blir defintivt inte så full på en konsert när det är en konsert utan åldersgräns och en stor del av publiken är långt under laglig ålder för att dricka (tänk typ mammor där med sina femåringar).
  3. Man trycker inte på mot kravallstaketet så pass mycket att securityfolket funderar på att avsluta konserten...
  4. Man startar inte bråk mitt bland publiken.
  5. MAN STORMAR INTE BACKSTAGEAREA!

Check!

  1. Tvätta - Check!
  2. Sortera tvätten
  3. Handla mat - Check!
  4. Städa toan - Check!
  5. Diska
  6. Plocka undan allt från köksbordet - Check!
  7. Raka benen - Check!

Pappa var för rädd

Blev ingen åkning i skylift för honom. Men jag åkte en gång även om jag också tyckte det var riktigt läskigt! Utöver det fick vi massa god mat och fika eftersom Simon varit så snäll o hjälpt till med hängrännan och det dom skulle fixa med hjälp av skyliften. Träffade även lillkusinen som inte är så liten längre. Världens sötaste som satt och skrattade mest hela tiden!

Lillebror och Simon i skyliften

Skylift

Imorgon har min höjdrädde far hyrt en skylift för att laga hängrännan på framsidan av huset. Dessutom har han hyrt in både Simon och min fasters man att hjälpa till. Jag undrar om han överhuvudtaget kommer ställa sig i skyliften. Det känns inte jättetroligt. Förhoppningsvis håller dom i alla fall på tillräckligt länge så jag hinner dit och spana efter jobbet!

Guide

Jag har varit på lite halvdåligt humör idag och blivit minst sagt irriterad på många kunder. Men istället för att visa det inför kunderna har jag varit lika glad och trevlig som vanligt och skriver av mig här nu istället. Vi kan säga att det är en guide för hur man ska göra när man besöker en McDonald's restaurang för att vi ska kunna göra vårat jobb så bra som möjligt så att du kan få så bra service som möjligt (rätt mat, fräsch mat, snabbt, i en ren restaurang etc).
  • Beställ inte en BigMac om du vill ha en BigMac meny. Hur tror du att jag automatiskt ska veta att det är det du menar när det inte är det du säger?
  • Om du vill ha en Coca Cola (eller någon annan läsk för den delen), beställ inte en läsk. Säg att du vill ha en cola för jag kan åter igen inte läsa dina tankar.
  • Samma sak gäller för Milkshake. Jag vet inte vilken smak du vill ha om du inte säger vilken smak du vill ha.
  • Om du tex har tänkt att beställa ett Happy Meal med hamburgare, pommes, cola och morötter till ditt barn. Är det då så svårt att säga det då? Jag kan lova att det är betydligt svårare för mig att veta att det är det du vill ha om du säger att du vill ha ett Happy Meal med cola.
  • Ett Happy Meal innehåller äpplen eller morötter, vare sig du gillar det eller inte. Det blir inte ett Happy Meal annars. Punkt.
  • Säg inte att du inte vill ha en meny om du ändå vill ha både pommes och cola till. Är det verkligen farligt att beställa en meny? Tror du att du blir lurad på mer pengar eller vad?
  • När du beställer mat i McDriven (eller Drive Thrun om du hellre vill kalla den det) - Beställ maten i den röda boxen, lyssna på vad vi säger och följ instruktionerna (som i princip alltid innebär att du betalar i lucka ett och hämtar ut maten i lucka två).
  • När du beställer mat i McDriven - veva ner ditt bilfönster. Jag lovar att det inte hörs vad du säger genom rutan.
  • När du beställer mat i McDriven - prata inte i mun med dom andra i din bil. Eftersom jag inte ser dig kan jag inte tyda ditt kroppspråk eller någonting annat. Se det som att du pratar i telefon, det funkar ju på ungefär samma sätt. Så när jag hör flera röster samtidigt är det jättesvårt att urskilja vem det är som beställer och vad personen beställer.
  • När du beställer mat i McDriven - låt personen som sitter närmast luckan beställa. Det hörs (oftast) inte annars.
  • När du beställer mat i McDriven - skrik inte! Det är en microfon du pratar i och jag får jävligt ont i öronen varje gång någon skriker.
  • När du beställer mat i McDriven - om jag ber dig stänga av motorn betyder det att jag vill att du stänger av motorn för att din motor låter högre än din röst. Det hjälper inte att du upprepar din beställning eller att du skriker, jag kommer ändå höra motorn så snälla stäng av den när jag ber dig.
  • När du beställer mat i McDriven - jag tar alltid emot din beställning så fort jag kan. Om jag ber dig dröja innebär det att jag hjälper kunden innan dig eller att jag fixar med någonting som gör att du kan få din mat snabbare.
  • När du beställer mat i McDriven - om ingen svarar när du kommer fram till McDriven hjälper det inte att skrika eller säga hallå en miljard gånger. Jag hör dig och jag ignorerar dig inte. Med största sannorlikhet bär jag på någonting med båda händerna och har ingen möjlighet att släppa taget med ena handen så att jag kan trycka på knappen som gör att jag kan börja prata med dig.
  • När du beställer mat i McDriven - om jag ber dig köra fram till första luckan kör du fram till första luckan. Om jag inte står där så stannar du kvar där ändå och väntar på mig. Jag har med största sannorlikhet tagit emot din beställning i en annan del av restaurangen och är på väg till dig så snabbt jag kan. Om du istället kör fram till lucka två innebär det att jag måste springa fram och tillbaka en hel massa gånger och det kommer ta betydligt längre tid innan du kan få din mat.
  • När du beställer mat i McDriven - om jag ber dig köra fram till andra luckan kör du fram till andra luckan. Är du osäker på vad jag sa är det vettigast att stanna i lucka ett tills jag vinkar fram dig.
Så, nu har jag avreagerat mig lite.

Update:

Glömde skriva ner följande punkter.
  • Det är inte mitt jobb att plocka undan din bricka. Det är visserligen mitt jobb att hålla restaurangen ren och fräsch men vill du att någon ska göra allt jobb åt dig får du gå till en riktig restaurang.
  • Släng inte sopor där det helt uppenbart inte är en papperskorg.

Stulat

Vad såg du senast på TV? Morden i Midsomer
Har du varit olyckligt kär? Mja
Hur mycket krävs för att du ska bli full? Olika, men gillar inte att bli full
Vad vill du helst ha just nu? Ett vettigare jobb
Vackraste låttexten? Flying without wings - Westlife eller Everyday I love you - Boyzone
Din snyggaste kompis? (snor Läckis svar) jag har bara snygga kompisar.
Vilken smak är det i din mun just nu? Ostmacka
Har du gott bordskick? Om jag är bland folk som kan bry sig
2 saker inte många vet om dig?
1. Jag får lock för örat varje gång jag gråter
2. Jag pratar med grejer som inte gör som jag vill (typ spisen, kylskåpet, kudden...)
Har du köat mer än två timmar för något? Ja, tror det var 42 timmar som mest.

Har du någonsin...
Vunnit en trofé? Räknas en pokal?
Tagit dig in backstage och hånglat med en rocklegend? Nej
Träffat din idol? Ja, flera gånger
Blivit uppgraderad på flyget? Nej
Blivit medlem i 10 000-meters klubben? Nej
Blivit portad från en bar/klubb? Nej
Simmat med hajar/delfiner? Nej


Det jag eg skulle skrivit

VI HAR TOTALKAOS PÅ JOBBET IDAG. DELS FUNKAR INTE KAFFEMASKINEN SOM DEN SKA SÅ VI KAN BARA GÖRA VANLIGT KAFFE, MEN DET ÄR DET LILLA PROBLEMET. DET VERKAR VARA HÅL I TAKET I DT 1AN VILKET GÖR ATT DET DROPPAR IN MÄNGDER MED VATTEN NU NÄR DET SPÖREGNAR. SÅ KASSAN DÄR INNE VÄGRAR FUNGERA. ETT TAG KÖRDE VI PÅ ATT TA BILARNA FRAMME I KASSALINJEN MEN DET FUNKADE TILLSLUT INTE HELLER SÅ JUST NU HAR VI FÖR FÖRSTA GÅNGEN UNDER MINA 4 ÅR PÅ MCDONALD'S STÄNGT NER HELA DTN. MED ANDRA ORD - TOTALKAOS!

Totalkaos

MIN MOBIL TYCKER DET ÄR VETTIGT ATT BLOGGA MED STORA BOKSTÄVER SÅ NU FÅR DET BLI SÅ.

RSS 2.0