Mamma bjuder på restaurang

Ska strax iväg till O'Learys och äta middag. Har sett till att vara superhungrig så att all mat ska få plats, är ju så otroligt gott!

Shoppingdag

Har spenderat dagen i Stinsen och Sollentuna C. Blev förutom lite småpryttlar ett vitt linne och två t-shirtar, en vit och en beige/svart-randig.

I Stockholm är det vår

Igår morse om vi ska vara noga. Allting är dessutom uppackat för vad som förhopningsvis inte blir mer än två månader hemma hos mamma och pappa. Men just nu känns allt jättebra och jag är ledig fram till den 7e då det är dags att börja jobba igen. Baserat på första intrycket tyckte Simon att min chef verkar vara en bra chef. Jag vet att han är det. Så jag tror att det här kommer bli jättebra!

Vi var för övrigt på visning av en lägenhet igår. Den var på 42kvm och det finns inte en möjlighet att vi ska få plats där. Men då vet vi det så nu behöver vi inte intresseanmäla oss på någon fler sådan. Idag har vi bara latat oss men snart bär det av mot ICA Maxi. Och imorgon blir det shopping i Stinsen och sedan middag på O'Learys med familjen. Det är inte bara underbart att vara hemma i Stockholm, det är underbart att vara ledig några dagar också!

Sen att det börjar bli vår på riktigt här gör mig absolut ingenting. Den pyttelilla snön som finns kvar är på gräsmattorna så jag kommer (som jag hade hoppats så mycket på) slippa allt vad heter slask i år! Underbart! Dessutom har det börjat ploppa upp blommor på tomten. Anna är nöjd!


Hejdå Skellefteå

En taxi är bokad till klockan fem imorgon bitti. Då är det helt enkelt dags att lämna Skellefteå. Ska på ett sätt bli så otroligt skönt, vissa saker blir man bara så sjukt less på. Jag har till exempel under mina 3½ år här fortfarande inte förstått hur Skellefte-bor tänker när det gäller... ja, det mesta. Ett mycket underligt folk faktiskt (ja, jag drar alla över en kam nu). Andra saker kommer man sakna...

Äsch jag ger upp på att försöka skriva ett samanhängande blogginlägg. Vi kör på en lista istället.

Det jag kommer sakna med Skellefteå
 • Campusfolket
 • Studentlivet i allmänhet
 • Traversen
 • Nolle P
 • Att ha på sig overallen
 • Träffa massa nya knasiga studenter
 • Krysset
 • Närheten till kompisarna, Campus och Staan
Det jag inte kommer sakna med Skellefteå
 • Skellefte-borna (förklaring ovan)
 • Skellefteå AIK (riktiga AIK hittas i Stockholm, inbilla er inget annat!)
 • Den näst intill obefintliga snöröjningen
 • Staans öppettider (värdelösa!)
 • Dom långa vintrarna
 • Folk som cyklar mitt i vintern
 • Tanter som cyklar så att dom hellre kör in i folk än att cykla på "fel sida" av cykelvägen
 • Ungarna i lägenheten bredvid
 • Ekroths ryska
 • 2dm slask
 • Folk med förutfattade meningar om Stockholmare
 • Den enorma mängden getingar
Tack allt Campusfolk för alla underbart roliga saker jag har fått vara med om här uppe. Har (trots att Skellefteås minuslista blev längre än pluslistan) varit några av mina bästa år någonsin och det är utan tvekan på grund av er. Kommer sakna er allihop men ska försöka komma upp och hälsa på någon gång snart, helst när snön har försvunnit. Ha det så bra så syns vi helt enkelt. Kram och gruppkram och klumpesnusk?


Nästan färdig

Har packat nästan allt nu. Det enda som är kvar på listan är sånt som ska ner i jackfickorna, dvs. mobilen och pengar samt datorn och hårborsten. Känns riktigt bra och jag är inte så stressad längre. Känns dessutom som att jag får med mig tillräckligt med grejer för två månader.

Så nu ska jag ta tag i den sista disken samt slänga lite sopor. Kanske hjälpa Simon och packa lite också.

Party Party!

Middag ska ätas, overallen ska på och sen är det dags. Hoppas på en riktigt rolig kväll, det är ju trots allt min sista i Skellefteå!

Nästan färdigt!

Disken är borta, lägenheten är dammsugad... eller vi kan göra så här:
 1. Duscha done!
 2. Diska done!
 3. Gå med kartonger till insamlingen done!
 4. Plocka undan det sista nästan klart
 5. Dammsuga done!
 6. Kolla konståkning 15-17
 7. Fest ca 19
Så nu ska jag göra en soda och sätta mig framför TVn och kolla Konståknings VM. Hoppas Helgesson kan hålla sin placering!


Bild

Planer för dagen

 1. Duscha
 2. Diska
 3. Gå med kartonger till insamlingen
 4. Plocka undan det sista
 5. Dammsuga
 6. Kolla konståkning 15-17
 7. Fest ca 19

Sista kvällen med gänget

Imorgon är det alltså dags för min utflyttningsfest. Hoppas på massa overaller. Visserligen är det ju alltid kul med overaller men framför allt är det inge roligt att vara ensam i overall. Jag har ju nämligen inga större valmöjligheter i klädesväg då det mesta (i alla fall vettiga) börjar bli nedpackat nu inför flytten.

Svamp har sagt att han kommer gråta hela kvällen. Hoppas inte på det. Då kommer ju inte jag heller kunna hålla mig från gråt. För även om jag längtar helt sjukt mycket efter att flytta här ifrån så kommer jag ju sakna en massa folk. Kommer sakna Travven också. Vad ska man nu hitta på?


Chess, 29 maj 2002 på Cirkus

Första musikalen jag var på. Tyckte det var jättetråkigt när jag var där. Det var kul när de väl sjöng men inte resten. Sen efteråt har jag sett musikalen ett flertal gånger på TV och insett hur bra det faktiskt är. I övrigt kommer jag inte ihåg så mycket, det är ju trots allt snart åtta år sen. Vet inte vem jag var där med, vet inte om vi hade bra platser, ingenting. Lite synd faktiskt.


Bild

Let's Dance final

Jag hejar på Claudia, vem hejar du på?

Drömscenario

Jag får en vår helt utan slask.

 • Här uppe i Skellefteå är det fortfarande alldeles för mycket snö för att det ska börja slaska. Igår morse var det dessutom -15 i skuggan. Så jag kommer definitivt slippa Skellefteå-slasket. Det som är det värsta slasket. För er som aldrig varit i Skellefteå på våren kan jag berätta att man får vada fram i 2dm slask. Inte kul!
 • I Stockholm verkar det ju som att det börjar bli vår. Har all snö hunnit försvinna än? Har jag sån tur att det är torrt på backen från och med måndag? Vad tror ni?

Stockholmare redan på måndag

Börjar bli nervös att jag ska glömma packa något jätteviktigt. Kommer dagligen på saker jag inte skrivit upp på packningslistan som jag borde ta med mig. Lyckligtvis är detän så länge inga livsnödvändiga saker men i alla fall. Det är ju faktiskt bara en helg kvar innan det är dags.

Imorgon blir det för övrigt utflyttningsfest. Hoppas det är många som kommer, eller i alla fall dyker upp på Travven. Vill ju säga hejdå till alla. Men innan dess måste det städas. Och diskas. Och utöver det har jag nog en miljard saker att fixa inför flytten. Först på listan står tvätten men det är 35min kvar tills dess så undertiden tänker jag slappa och njuta av att jag faktiskt är ledig.

Favorit i repris


Man får tydligen inte komma med kritik

Både min och Amirs kommentarer är borta. Och då var båda konstruktiv kritik som de inte bara kan utan faktiskt borde ta åt sig av. Men istället plockas det bort. Ah well, your loss.

Min åsikt

Skrev följande som en kommentar på det här blogginlägget (där av på engelska).

Maybe it’s just me but a few years back (haven’t met Westlife since 2006) when I tried to meet Westlife everytime they came to Sweden I had the most fun just being there with my friends. Meeting the boys was just a bonus and I’ve actually had the funniest times when we’ve waited and waited for them for hours just to realize we were at the wrong hotel or they took an earlier flight or other, my best “Westlife-memories” are from when I didn’t meet them. But as I said, maybe it’s just me… But really, let’s say you were sat on Subway eating lunch and Shane just happened to walk past. Wouldn’t you laugh so much you nearly fell of your chair just because you didn’t meet him?!

Genrep

Var och kollade på Skellefteå Konståknings genrep inför showen på lördag. Men först måste jag berätta vad som hände på vägen dit. Jag och Amir gick på trottoaren, sen helt plöttsligt får en bil sladd och kommer körandes i full fart rakt mot oss så vi fick göra världens undanmanöver för att inte bli överkörda. Herregud va läskigt det var!

Men så till showen.
Tekniskt sett var dom duktiga. Dom hade även riktigt amtitiösa dräkter. Men det finns några saker som definitivt behövdes förbättras!
 1. Allting var totalt osämmanhängande. Gör en historia av det istället. Tex som programmet om prinsessan och draken. Gör en hel show om bara det. Skulle kunna skriva ihop en sådan historia på 5 minuter utan problem. Kungen har ett eget program, prinsessan har ett eget program, draken har ett eget program där det smids planer eller vad som hellst, nybörjarna hade kunnat vara dom små fåglarna som prinsessan träffade i skogen etc. Det är inte så svårt.
 2. Berättarrösten. Viktigast av allt - snälla försök låta entusiastisk! Och om man gör en sammanhängande historia av showen behöver man inte konstant berätta precis vem som varit på isen. Det är bara alla stolta mammor som tycker det är kul och dom vill antagligen bara veta när just sitt barn är på isen, vilket dom redan vet. Visst har jag rätt?!
 3. Programmen. Första gången varje grupp var på isen var det intressant. Andra gången började jag undra om dom helt enkelt åkte fel program. Tredje gången var jag ganska less. Alla grupper åkte ju för sjutton gubbar samma program om och om igen! Kläderna byttes, armrörelserna byttes, musiken byttes, ordningen på momenten byttes. Men momenten som var med upprepades gång på gång. Jag har varit med i den här klubben, både som tränare och lite halvt som åkare, och jag är väl medveten om vad mycket mer dom kan göra. Låt dom glänsa istället för att bara upprepa allting!
 4. De äldre åkarna behöver tänka på att sträcka på sig mellan momenten och helt enkelt ha lite mer attityd!

Snott från Ewe

DAGENS...
Frukost:
Banantårta
Lunch: Subway
Middag: Max
Godis: Tårtan?
Vill Ha: Lägenhet, 9-5 jobb, examen
Outfit: Sånt som inte är nerpackat
Frisyr: Slappistofs
Smink: Inget.
Humör: Inte allt för glad
Gjort: Jobbat min sista dag på SFCS
Planer: Kolla på konståkningsshow
Köp: Mat
Låt: Be true to your woman - Brian McFadden
Läser: Bloggar
Tittar på: Konståknings VM, herrarnas fria på SVT1 kl 22.15
Bästa: Ledig i minst 10 dagar =D
Sämsta: Tentan och lägenheten
Sjuka: Inget.
Väder: Soligt i förmiddags, nu mulet
Saknad: Stockholm
Bild:


Power Summer Party 2002, Grönan

Var där tidigt och köade. Var nog första gången jag stod längst fram. Såg Supernatural, Lutricia McNeal, A1 mfl. A1 var självklart bäst! E-Type var också där. Det var mindre roligt. Han bestämde sig för att hoppa ner till publiken och hänga över kravallstaketet. Han hängde rakt över mig så inte nog med att jag hade svårt att andras (dels på grund av en hängande E-Type och dels på alla i publiken som trängdes lite extra just då) så såg jag absolut ingenting annat än E-Types mage under en hel låt. Var väl inte direkt det mest spännande jag har sett i mitt liv.


Depp

Klarade inte tentan och blev två på lägenheten. Med andra ord inte världens roligaste dag. Har visserligen bokat flyg ner till Stockholm och blivit bjuden på tårta men det räcker inte riktigt för att göra mig glad just nu.

Det gick inte den här gången heller

Klarade inte tentan. Suck! Undrar när jag ska lyckas göra den igen nu när jag flyttar?

12a

Han var verkligen riktigt duktig idag!

Home

I'm going home, back to the place where I belong
Where your love has always been enough for me
I'm not running from, no, I think you got me all wrong
I don't regret this life I chose for me
But these places and these faces are getting old
So I'm going home


Mitt sovrum hemma i Sollentuna 2006

Flyget avbokat

Har avbokat flyget den 1 april. Blir hemflyttning tidigare än så.

Omdömme

Var nyss inte och kollade mitt senaste engelskaresultat. Hade än en gång fått ett VG. Känns visserligen inte som en så svår kurs när jag fått VG på allt utom en uppgift och den kunde man bara få G på. Men det känns som att det spelar mindre roll. Ett VG är ett VG och det ser bra ut på papper sen.

Fick det här omdömmet av läraren:

This was a very thorough and grammatically accurate analysis of the UK live music sector. I liked your level of detail. Overall, a very good piece of work.

Packningslista

Det är inte lätt att skriva en packningslista för två månader. Hur ska jag veta exakt vad jag kommer vilja ha med mig?! Men jag har gett det ett försök i alla fall. Hoppas bara att allt får plats...


Bild

Stockholm i mitt hjärta

Flyget är här med bokat. Från och med den 1 april (nej, det är inget aprilskämt!) kl 17.10 är jag äntligen Stockholmare igen!


World of our own in the round tour 2002

Innan jag berättar om konserten kanske jag ska berätta om Nicky-faken. Jag tror allt blir lite lättare att förstå då (om du inte heter Lisa, Jossi, Fia eller Elin. Och appropå det har jag nog inte pratat med Elin sen dess, har ni andra det?). Under 2001-2002 satt vi hela bunten en hel massa inne på chatten på westlife.com. Oftast var det bara en hel hög med philipinska fans där men då och då kom det in en hel hög med roligt folk. Bland annat några stycken (eller var alla samma person?) från Holland, men det visste vi inte då. Vi trodde att det var självaste Nicky Byrne och halva hans bekantskapskrets. Självklart kunde vi inte vara säkra på att det var han men det stämde så bra allt dom sa...

Lördagen den 6 april 2002.
Dagen då Westlife kom till Stockholm. Jag, Jossi och Lisa hade placerat oss utanför hotell Sheraton och det skulle bli första gången som Lisa träffade Westlife. Efter att vi stått där i flera timmar kom det en stor vit buss. Ut från bussen kom Nicky med en filmkamera som han filmade alla oss skrikande fans med. Dock tittade han rakt mot oss och sa "Hi, how are you?". Då var vi övertygade om att Nicky-faken faktiskt var Nicky, han hade ju känt igen oss. Kian, Mark och Shane hoppade också ur bussen och jag fick autografer av Kian och Shane. Det var dessutom första gången vi såg Dave och han var minst sagt skräckinjagande! Även Anto, deras dåvarande tourmanager, var där och lastade ur väskor ur bussen. Så medan han gjorde det stog alla fansen och skrek på honom. Vi ville ju veta var Bryan var.


Shane utanför Sheraton

Söndagen den 7 april 2002.
Vi åkte tillbaka till Sheraton tidigt på morgonen men hade lovat mamma att komma hem till middagen. Så vi stod där hela dagen och väntade och väntade. Sen var vi tvugna att åka hem. 30 minuter efter det hade Westlife kommit ut och åkt bort till Globen.

Väl hemma gjorde vi oss i ordning och byggde klart våran banner. En irländsk flagga med texten "Hi her back". Ett citat från Nicky-faken, som vi fortfarande trodde var den riktiga Nicky. Sen bar det av mot Globen tillsammans med Anna, Frida, Helga, Emma och Josefine.

Scenen var i mitten av arenan, därav namnet In the round. Vi hade faktiskt helt ok platser, trots att vi var 8 pers. Konserten började med World of our own och vi skrek som galningar när dom kom ut ur varsin jordglob och ner på scenen. Resten av konserten var helt underbar och vi skrek och viftade med flaggan så mycket vi bara orkade. Tror att det var i Why do I love you som Nicky såg den. Egentligen förstod han nog ingenting men vi var ju överlyckliga att han hade sett den!

Det är synd att den här turnéen inte finns på någon DVD. Trots att jag har sett Westlife 35 gånger är det här nog en av de absolut bästa konserterna dom gjort och en av de absolut bästa konserterna jag någonsin sett.


Uptown Girl

Måndagen den 8 april 2002.
Var ledig från skolan den här dagen. Från början för att jag skulle var med i konståkningsklubbens årliga is-show. Dock hade jag missat föreställningen på söndagen och dessutom inte lyckats lära mig programmet utantill. Så istället satt jag i publiken medan mina kort från helgen framkallades i Sollentuna C. Sen åkte jag bort till Sheraton igen. Hann knappt komma dit innan killarna kom ut från hotellet. Så när Nicky kom fram till mig passade jag på och fråga om faken. Han hade ingen aning om vad jag pratade om och vi fick helt enkelt börja inse att det inte var på riktigt. Men både Mark och Shane signerade min mobiltelefon och jag fick en kram av båda två så jag var glad ändå. Jag hade ju träffat Westlife!


Nicky när de kom till hotellet på lördagen.

Dagen försvann

Skulle diska nu på eftermiddagen. Istället somnade jag i soffan. Visserligen jätteskönt med en tupplur men det var ju inte alls meningen. Får väl se till att ta tag i disken nu om en stund istället. Bort ska den i alla fall. I alla fall delar av den. Är nästan överdrivet lat idag så vi får väl se hur det går helt enkelt.

Fruktansvärt trött

Man blir verkligen helt slut efter att man har gjort tenta. Det är som att inte bara det som skulle ner på pappret har sugits ut ur huvudet, utan precis allt. Man känner sig helt slut och helt tom i huvudet. Det är tur att man inte får ha tenta två dagar i rad, det hade aldrig gått. Nu hade jag visserligen (lyckligtvis!) bara en tenta att göra men oj så slut jag är. Hade kunnat gå och lägga mig för tre timmar sen.

Disney on Ice, 5 januari 2002Först vill jag bara påpeka hur fantastiskt bra dom här biljetterna var. Helt perfekta och jag fortfarande lite sur på att dom ändrade dem. Då var dem små och behändiga, samma storlek som vilket bankomatkort eller ICA-kort eller vad som hellst. Med andra ord perfekt storlek. Man kunde utan minsta problem ta med sig biljetten till konserten utan att den gick sönder eller veks. Det går inte länge.

Men till själva evenemanget. Ytterligare en biljett jag fick i julklapp. Vi var där hela familjen och såg Toy Story. Helt fantastiskt bra var det! En rolig historia och duktiga skridskoåkare. Dock satt vi aningen för högt upp så alla nere på isen var ganska små.

Det här har sedan blivit en tradition för mig och min lillebror. Lillasyster har visserligen varit med några gånger men jag och Pelle har försökt gå nästan varje år sedan dess. Hoppas han vill fortsätta med det trots att han snart fyller 15. Det kanske blir pinsamt och töntigt då? Eller tänker inte killar på sånt?

Jag vet inte

Det kan ha gått precis hur som hellst. Men som Simon sa har jag oddsen på min sida.

Maxpoäng: 70
VG: 56
G: 42

Jag borde ha fått något mellan 36 och 68,5.

Westzone eller Boylife?

I vilket fall är det här ett måste att se!


Så sjukt nervös

Har aldrig varit så nervös inför en tenta förut. Antar att det beror på att det är den absolut viktigaste tentan jag gjort. Min sista. Sista! Och jag har redan kuggat den två gånger förut. Jag vet att jag kan så pass mycket att jag till och med skulle kunna få ett VG, men samtidigt hänger det ju så sjukt mycket på vad man får för uppgifter. Jag är seriöst så nervös att jag både mår illa och har gråten i halsen. Men jag kan ju inte sluta tänka på tentan. Måste rabbla formler om och om igen så jag är säker på att jag inte glömt dom.

Längtar till imorgon eftermiddag då det är över. Snälla säg att jag klarar tentan!

Vårkänslor

Har inte riktigt haft tid att blogga en massa idag så nu kommer en hel hög med inlägg på samma gång. Men så kan det gå.

Var jättefint väder idag när jag gick till Coop. Solen sken och det var ungefär en plusgrad. Så jag tänkte att eftersom jag snart flyttar härifrån ska jag ta med mig kameran och ta lite kort på vägen. Kort på all snö.


Vårat hus


Igensnöad fotbollsplan


Här är det meningen att man ska kunna åka skridskor.

Blommorna

Kom på att jag hade tänkt lägga upp en bild på dom fina blommorna jag fick från jobbet. Dock hamnade dom i soporna idag då vi hittade en spindel och en hel del spindelnät i dom.


E0004D

Imorgon klockan 9.00 är det dags för min sista tenta. Har visserligen ingen aning om ifall jag ska vara i B207-208 eller B224-227 men det brukar ju inte vara direkt svårt att lista ut. Jag tror jag kan allt nu. Eller nu överdrev jag. Jag tror jag kan allt utan nyckeltalat "Avkastning på sysselsatt kapital", den har jag gett upp på. Den kommer inte fastna i mitt huvud i alla fall. Men resten av nyckeltalen sitter. Likaså hävstångsmetoden, du pont, finansierings analys enligt direkt och indirekt metod, substansvärde, avkastningsvärde och investeringskalkyl med skatteeffekter. Så i jämförelse med allt jag faktiskt kan är ju avkastning på sysselsatt kapital ingenting.

Jag ska klara den den här gången!

OKEJ-dagen 2001, Gröna Lund

Åkte dit med lillasyster för att se Atomic Kitten. Har ingen aning om vilka fler som uppträdde eller om vi ens stannade för att se dem. Vi stod i alla fall en bit bak, det var ju på den tiden innan vi hade kommit på att man kunde köa. Dock var det bara Liz och Tash som var där, men dom var lika bra för det. Dom sjöng Whole again och Turn me on och jag minns att jag älskade dansen i Turn me on. Tog några få kort men hade ingen digitalkamera på den tiden så det får duga med den här:


Bild

Idag är det faktiskt fint väder

Ska sätta mig ute i solen på balkongen och plugga nyckeltal. För övrigt såg jag en kille i trekvartbyxor idag. Visst att det är mycket varmare än tex igår, men när det är en plusgrad och en meter snö tycker jag man överdriver en gnutta om man inte har ordentliga byxor på sig!

Nu blir det lite roligare!

Den tredje första konserten jag var på fick jag biljetterna till i julklapp. Har så sjukt mycket minnen från allt som har med det här att göra. Hela familjen var uppe i Jämtland hos mormor och morfar och firade. Av någon anledning var jag övertygad om att jag aldrig skulle få nå biljetter även fast det var det jag önskade mig allra mest. Så när jag öppnade kuvertet med biljetten bara flög jag upp och sprang och kramade pappa. Jag skulle få se Westlife! Jag trodde verkligen inte att det var sant.

Morgonen den 23 april 2001 började med att vi firade lillasysters 13 årsdag (förlåt Jossi om jag räknat fel). Sedan var det dags att gå till skolan. Det var för övrigt pannbiff till till lunch. Efter skolan gick jag bort till lillasysters skola för att hämta upp henne. Minns att vi lånade en dator på skolan och kollade Lunarstorm ett tag. Tog tåget in till stan och gick bort till Sheraton som jag bara av en slump hade hittat någon vecka tidigare och tänkt att "där brukar Westlife bo". Mycket riktigt bodde dem där och när vi kom dit var det en massa tjejer där utanför och någon hade med sig högtalare och spelade My Love på högsta volym. Efter bara 20 minuter kom Mark ut, men ingen verkade fatta att det var han innan resten av killarna kom ut. Jag var helt chockad och hade verkligen ingen aning vad jag skulle ta mig till. Jag lyckades i alla fall göra hi 5 med Mark. Vet att jag la märke till att Bryan hade en söt tröja och att Kian pratade i telefon.

Sen hände det pinsamma. Medan Westlife hoppade in i bilen började alla fans röra sig närmare och närmare bilen vilket resulterade i att jag ramlade in i motorhuven. När jag tittade upp såg jag en asgarvande Bryan inne i bilen.

Vidare till mammas jobb. Hon skulle ju också med på konserten. Vi åt middag i Gamla stan innan vi rörde oss bort mot Globen. Var egentligen tänkt att vi skulle träffa Lisa där men eftersom vi inte visste hur hon såg ut misslyckades det ganska rejält och vi gick och satte oss istället. Satt ganska högt upp långt åt sidan, etage 4 sektion C43 (som det hette på den tiden) för att vara exakt.

Konserten började med en video följt av Dreams come true. Det var utan tvekan det bästa jag någonsin sett! Det enda man kunde klaga på var att vi satt så långt åt sidan att vi inte såg alla killarna i Swear it again. Medleyt var helt otroligt coolt däremot. Så långt ifrån vad man var van att se Westlife göra och favoriten Nicky fick sjunga en hel massa. Var verkligen helt sjukt roligt! För att inte tala om Uptown girl och den fula dansen. Sen efter What makes a man reste mamma sig upp och tänkte gå. Antar att hon ville skynda sig ut innan alla andra. Men det gick ju inte! Var ju två låtar kvar, I lay my love on you och Flying without wings. Även om jag visste precis vad som skulle hända under Flying without wings blev jag helt chockad. Dom kom så nära och sjöng så fantastiskt bra. En helt perfekt avslutning på en helt perfekt konsert! Den första av hittils 35 Westlife-konserter. Ett minne för livet helt enkelt.För kärlekens skull

Det är för oss
solen går upp
lyser som guld
för kärlekens skull

Körslaget

Innan programmet hade satt igång tyckte jag definitivt att Niklas Strömstedt skulle vinna! Han var ju en av mina absoluta favoriter (vilket jag helt och hållet skyller på mamma) när jag var liten. Vet inte hur många gånger man lyssnat på Oslagbara, Om och en hel massa andra låtar.


Men baserat på dagens uppträdanden
tycker jag dom ska hamna i den här ordningen:
 1. Marie Picasso
 2. Rongedal
 3. Niklas Strömstedt
 4. Mojje
 5. Rolf eller Ralf eller vad han hette
 6. Kalle Moraeus
 7. Linda Sundblad

Jag bor nog i fel stad

Alla bara påpekar hur varmt och fint vårväder det är idag. Det gäller inte Skellefteå. Vi har nollgradigt, mulet och ca 1dm nysnö. Det är snart april och det vägrar fortfarande sluta snöa. Tur att jag flyttar snart. Dom kanske får ha snö hela året i år för det verkar ju aldrig ta slut. Och när det väl börjar töa är det ju en hel del som ska bort. Typ en meter eller två. Mysigt värre!

Konsertminne - The Corrs

Vet inte vilket år det här var. Men det var på Globen, första gången jag såg en konsert på Globen. Hade varit där någon gång tidigare och kollat på hockey med pappa men nu var det alltså dags för min första konsert där. Antar att biljettförsäljningen inte hade gått som planerat då dom hade delat av Globen på mitten och bara använde halva.

Vad jag kommer ihåg var det en bra konsert. Var nog där med pappa och lillasyster. Kommer ihåg att killen i bandet, Jim?, skojade om hur blyg han var så vi fick inte kolla när han sjöng en låt ensam ute på scenen.


Utvilad

För första gången på hela veckan känner jag mig utvilad. Äntligen! Älskar när man kan strunta i att ställa väckarklockan och vakna när man faktiskt sovit klart. Att klockan då inte ens har hunnit bli speciellt mycket gör ju det hela ännu bättre.


Uppstyrt och sorterat

Har fixat och sorterat bland mina blogginlägg. I alla fall alla skrivna det senaste halvåret. Så nu finns det kategorier!
 1. Allmänt - här hamnar dom flesta inläggen
 2. Flytten till Stockholm - det är ju snart dags, så klart det ska ha en egen kategori
 3. Jobbsök - säger väl sig självt vad den kategorin handlar om
 4. Konserter - konserter jag varit på, konserter jag ska på, allt runt omkring konserterna...
 5. Konståking - klart det ska ha en egen kategori det med!
 6. Musik - en väldigt bred kategori. Låttexter, bloggar, hemsidor, mycket pojkband
 7. Plugg - ja, det är ju det jag gör om dagarna

Frågesport

Vem har sagt följande citat? (samma person har sagt allt)
 • I know where you live efter att ha fått en boll i huvudet
 • Some of you never went to school för att fansen inte kunde räkna till tre och ta kort vid rätt tillfälle
 • My mum won't let me när jag ville veta hur långa fingrar han hade (don't ask why)
 • This is Bryans favourite song strax innan dom skulle sjunga Mandy
Om du inte lyckats lista ut vem jag syftar på så har personen även
 • Börjat en låt ståendes på händer
 • Lagt en clownnäsa på en annan bandmedlems huvud
 • Slagit sönder en porslinssko
 • Gett viagra till en annan bandmedlem eftersom han själv inte behövde det
 • Totalt tappat rösten så att resten av bandet fick säga hans tack
 • Råkat spruta ut energidryck över halva scenen
 • Städat scenen mitt under en konsert (efter föregående incident)
 • Tappat microfonen och trott att den gått sönder
So who could it be?

En annan variant

Dagens humör: Seg men samtidigt ganska peppad.
Dagens utseende: Som vanligt. Jeans, hoodie, hästsvans.
Dagens känsla: Tänk om jag inte klarar tentan i alla fall?!
Dagens irritation: Personer som inte förstår den allra enklaste sak.
Dagens roligaste: Läsa bloggar.
Dagens önskan: Att allt bara ska lösa sig. Först och främst att jag klarar tentan på måndag.
Dagens borde: Plugga, plugga, plugga!
Dagens beroende: Sura godisar.
Dagens materiella vill ha: En mobiltelefon jag kan Twittra från.
Dagens nedräkning: Tour Tour 2010. Start 6 maj.
Dagens låt: Do you the right way - Consoul
Dagens textrad: "I'm delerious. Are you serious? What goes on in your head, I'm just curious." - Boyzone

Den allra första konserten jag var på

Sommaren 1997, jag var 11 år och tyckte nog mest att det skulle vara kul att åka iväg från lilla Brännmyra. Jag har faktiskt ingen aning om ifall det var planerat sen länge att vi skulle åka dit eller om mamma och pappa bara helt spontant kom på att det kunde vara kul att gå på konsert.

Konserten var i alla fall Tomas Ledin på Folkparken i Ljusdal. Har inte så många minnen alls från den. Vet med säkerhet att jag var där med mamma, pappa och lillasyster. Om lillebror fick följa med låter jag vara osagt, han var ju trots allt bara två år då. Sen borde en av pappas kusiner ha varit där också. Om jag kommer ihåg rätt kände han någon som jobbade tillsammans med Tomas Ledin och fixade en varsin autograf till mig och lillasyster. Både min och lillasysters autograf var skriven med bläckpenna på ett kuvert som vi klipte i lämpliga bitar sen när vi väl kom hem. Vi ville ju så klart ha våran egen autograf på vårat eget rum. Jag satte upp min lilla kuvertbit på anslagstavlan där den fick sitta i några år, tills dess att jag blev fjortis och tyckte att en Tomas Ledin-autograf var bland det mest pinsamma någonsin. Då åkte den i soporna vilket jag ångrat så många gånger sedan dess. Det är ju mitt första konsertminne!

Det blev visst inte så mycket om själva konserten. Bättre lycka nästa gång! Då blir det the Corrs på Globen.


Bild: Halsingland.se

Konsertminnen

Jag tänkte så här: Eftersom jag har sparat nästan alla konsertbiljetter från konserter jag har varit på, klistrat in dem i en bok (ok, om jag ska vara ärlig är det två böcker) och skrivit några rader om varje konsert (ok, om jag åter igen ska vara ärlig finns det några få andra saker som shower och musikaler också men det allra mesta är konserter) så kan jag ju faktiskt skriva om dem i bloggen också! Förhoppningsvis har jag en del kort jag kan lägga upp från konserterna också. Sen kommer det nog bli väldigt olika mycket skrivet om alla konserterna. Är för närvarande 119 st och vissa har jag knappt några minnen alls ifrån då jag började bygga ihop boken för ungefär ett år sedan. Men vi gör ett försök och ser hur det går. Min allra första konsert kommer om ett litet tag.


En bild från minuterna innan min absoluta favoritkonsert någonsin började.
Någon som vet var den är tagen?

Behöver motivation

Har inte lyckats ta min in till köket och tentaplugget än. Är inte alls på humör och vill helst bara ta helg och ligga och dega. Har i alla fall varit ner och satt igång en tvättmaskin. Alltid något men plugget är tusen gånger viktigare. Jag måste klara den här tentan. Jag vet det. Men orken finns inte just nu. Även fast jag har världens bästa morot:

Klarar jag den här tentan får jag mina sista 4,5hp och kan ta ut min examen.

Man kan ju tycka att det ska vara tillräckligt för att motivera mig. Men icke. Inte idag. Eller i alla fall inte just nu.

Mera tentaplugg

 1. Gör en gammal tenta
 2. Repetera Hävstångsformeln
 3. Repetera Du Pont
 4. Repetera Investeringskalkyl med skattekonsekvenser
Visst låter det roligt? Lägg till det även på att jag varit på jobbet på morgonen och strax ska ner till tvättstugan. Men det är ju sånt som måste göras. Men innan jag fixar med allt det får det nog bli lunch.

Erkännande?

Jag har blivit värsta bloggnörden. Förut läste jag bara mina kompisars bloggar. Det var liksom det som var intressant att läsa. Men nu på senaste tiden har jag hittat en hel hög med bloggar som jag faktiskt gillar. Bloggar skrivna om folk jag inte alls känner. Dessutom kollade jag nyss på Bella & Tyra Show och tyckte faktiskt att det var riktigt roligt!

Dom här bloggarna har jag fastnat för:
 • Blondinbella
 • Kenza, man blir på så sjukt bra humör av att läsa den helt enkelt.
 • Dempaz, en (faktiskt) vettig mammablogg
 • Johannamariams, minns att jag var på dåligt humör en dag och tänkte att jag behöver hitta någon som har det värre än mig. Då hittade jag den här om en cancersjuk tjej. Nu är hon visserligen inte sjuk längre men jag fastnade och läser fortfarande.
 • Och såklart Westlife Tards, favoriten av dom alla!

Nya tag

Vi fick inte lägenheten. Så istället för vi ta nya tag. Har redan skickat iväg mamma på en ny lägenhetsvisning på måndag i samma hus. Dock tycker jag faktiskt att den här ser bättre ut!


Mindre än två timmar kvar

Sen vet vi om vi fick lägenheten eller inte. Börjar verkligen bli riktigt nervös!

Jag förväntar mig träningsvärk imorgon

Om ca 20min bär det av mot gymmet. Ska försöka vara duktig idag och träna armarna. Jag har ju verkligen noll muskler där. Men det är så mycket roligare att träna benen och (som Simon säger) min snygga konståkningsrumpa. Hoppas att det är relativt tomt på gymet. Är så skönt när det bara är jag och Simon som är där så kan man göra allt i sin egen ordning utan att någon är ivägen.

Happy Paddy's Day!


Back Home Tour 2008 - Manchester

Hur dum får man va?

Så alltså finns det några idioter som tyckte det var coolt och också ville prova? Idioti på hög nivå!

Tillägg

Manchester Airport - Manchester
Buss: £3.60 (ca 30min)

Manchester - Nottingham
Tåg: £7 (ca 2h)

Helt klart bästa alternativet!

Buss eller tåg?

Blev helt plöttsligt på riktigt planeringshumör! Har därför suttit och kollat upp bussar och tåg inför årets Tour Tour.

Manchester Airport - Nottingham
Buss: £17,10 (ca 4h)
Tåg: £33 (ca 2h 20min)

Svinigt dyrt! Lär ju bero på att man åker från flygplatsen. Men jag känner inte alls för att sitta på en buss i 4h. Undrar om det är värt att åka buss in till Manchester och sedan ta tåget till Nottingham?

Nottingham - Liverpool
Buss: £6 (ca 5h 30min)
Tåg: £12-£41 (ca 3h)

Här röstar jag definitivt för tåg! Dock måste man ju se till att man tar rätt tåg!

Liverpool - Manchester
Buss: £2 (ca 1h)
Tåg: £4-£10 (ca 1h)

Och här röstar jag för buss. Nästan gratis ju!

Man kan ju bli knäpp för mindre

Pratade nyss med läraren. Visade sig att facit var fel och jag hade räknat rätt hela tiden.

Siffrorna finns ju inte!

Sitter med Du Pont metoden. Den jag hatar mest. Kommer verkligen bli överlycklig om jag slipper det på tentan. Men nu va det inte det jag skulle skriva utan att i den enda uppgiften jag har facit till finns omöjligen dom siffrorna som gör att svaret blir 27,3%. Jag har provat allt och lite till, det går inte! Ska gå förbi Dick imorgon och fråga hur han fått fram den siffran. Jag förväntar mig nästan svaret "Jag stoppade in sifforna i Excel så det kan ha avrundats olika" och jag hade rätt från allra första början. Standard svaret. Jag hoppas jag är helt ute och cyklar för då vet jag att jag får rätt sen på tentan om jag gör på det sättet. Annars kanske jag får fel för att jag och Excel har avrundat olika. Behöver jag säga att jag är aningen putt för tillfället?!

SWOT

Jag undrar hur många SWOT-analyser jag gjort dom senaste 3½ åren? Känns som man gjort det i nästan varje kurs och nu var det dags igen, i affärsengelskan. Visserligen är det inte ett dugg svårt och dessutom nog en bra sak att kunna men jag börjar bli aningen trött på dem nu.

Tackat ja

Nu har vi tackat ja till lägenheten. Går till på följande sätt: • Så efter steg 1 låg jag på plats 9 av 45.
 • Steg 2, visning var idag. Mamma och pappa tyckte det såg skitbra ut!
 • Steg 3. Vi har precis tackat ja till lägenheten och hoppas på det bästa. Dock har jag ingen aning om vilken plats vi ligger på nu. Självklart inte sämre än 9 men mer än så vet jag inte. Står såhär på deras hemsida:
Du är en av flera som tackat ja till kontraktsteckning för denna lägenhet. När alla svar inkommit kommer din köplats att visas.

Dvs, jag får veta vilken plats vi är på och om vi får lägenheten på torsdag kl.12.

Har även fått 15 kort på lägenheten som pappa tog men lägger inte upp dem förrän jag vet om lägenheten är våran eller inte.

Visning

Det är visning på lägenheten i Husby ikväll också. Som det läst sist kommer både mamma, pappa och Pelle åka dit och kolla åt mig och Simon. Lät som att mamma var sugen på middag på Food Courten. Tänk vilken lyx om man skulle få lägenheten, va nära man kommer ha till god mat. Men då gäller det såklart att man blir rik först! Kan ju inte äta ute varje dag direkt. Men nu var det ju inte alls närheten till god mat jag skulle skriva om utan att jag är sjukt nyfiken på lägenheten. Känns bra om alla tre åker dit, då får man många olika åsikter. Dom kanske tänker på helt olika saker. Hoppas även att dom kan få ta några kort så vi får se hur det faktiskt ser ut där. Vet ju bara hur det ser ut utifrån just nu.

Spännande!

Bild: Skb.org

Planering

En vecka kvar till tenta och dessutom en engelskauppgift som ska in på fredag. Med andra ord dags att göra en ordentlig planering för vad som ska göras i pluggväg.

Måndag
 1. Läs igenom sammanfattningen
 2. Ta reda på hur man räknar ut behov av rörelsekapital
 3. Se till att jag kan minst 5 nyckeltal
 4. Substansvärdemetoden
Tisdag
 1. Hävstångsformeln
 2. DuPont-metoden
 3. SWOT-analys (engelskan)
Onsdag
 1. Se till att jag kan minst 10 nyckeltal
 2. Avkastningsvärde
 3. Finansieringsanalys
 4. Market survey questionnaire (engelskan)
Torsdag
 1. Se till att jag kan alla nyckeltalen i sammanfattningen
 2. Kassaflödesanalys
 3. Fixa sista smådetaljer (engelskan)
Fredag
 1. Gör en gammal tenta
 2. Repetera Investeringskalkyl
 3. Repetera Hävstångsformeln
 4. Reptetera DuPont-metoden
 5. Inlämning engelskan
Lördag
 1. Repetera substansvärdemetoden
 2. Repetera avkastningsvärde
 3. Repetera finansieringsanalys
 4. Repetera kassaflödesanalys
Söndag
 1. Repetera nyckeltal
 2. Läs igenom sammanfattning
 3. Repetera om det är något jag fortfarande inte kan
Måndag
 1. TENTA 9.00!!!

Underhållning på hög nivå!

Vet att jag bloggat om den här bloggen flera gånger nu på senaste tiden, men det är så sjukt roligt att läsa! Jag menar, hur dum får man vara? Hon har redan blivit påkommen med alla sina lögner. Varför börja om igen då? Jag förstår verkligen inte. Men o andra sidan ger det mig ju oerhört underhållande läsning så jag får väl helt enkelt tacka och bocka.

Sen ska vi ju inte prata om person nummer två (flodhästen), visserligen kan hon utan problem skapa rolig läsning hon med men samtidigt är jag vän med henne på facebook och får i alla fall en gång i veckan stå ut med hennes "problem" på chatten. Jag menar, hennes problem är inga problem. Sen när är det till exempel en dålig sak att träffa Nicky Byrne? Jo, för henne är det ju det. Nicky är ju inte Mark och då går tydligen hela världen under. Suck säger jag bara!

Hur gick det här till?!

Tror inte jag behöver säga vad jag tycker om årets vinnare. Läs förra inlägget så förstår ni.

Melodifestivalen

Eftersom jag ändå är hemma och sjuk kan jag ju passa på att skriva vad jag tycker om kvällens låtar och annat. Har för övrigt bara sett en av delfinalerna så dom flesta låtarna är helt nya för mig.

Så först och främst. Är det meningen att dom ska se ut som boxare? Min första tanke var jultomtar.

Så till låtarna:


Darin - You're Out Of My Life
Bra början men sen kom refrängen. Känns inte som att verserna och refrängen ens är samma låt och dom två låtarna är på två helt olika nivåer. Hade dom fått till en bra refräng hade jag nog gillat låten men nu blir det bara konstigt. Snygga kläder dock. Det passar honom.
Betyg: 3/5

Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar
Hade låten kommit för 15 år sen så hade den säkert kunna vinna men det är faktiskt 2010 nu. Nej, det här gillas inte.
Betyg: 1/5

Andreas Johnson
- We Can Work It Out
Det känns väldigt mycket som att jag hört det där introt någon annan gång, någon annan stans med någon annan artist. Eller vänta, det är inte bara introt. Var känner jag igen det här från?!
Betyg: 2/5

Timoteij - Kom
Oj, så typiskt melodifestivalen! Antar att det var oundvikligt att en sån här låt skulle komma med. Har aldrig förstått vad folk ser i sånna här låtar men något måste det ju vara. Men i mitt tycke är det fullkomligt värdelöst.
Betyg: 1/5

Peter Jöback - Hollow
Han har en så fantastisk röst! Finns ingen i Sverige som kan sjunga som han. Dessutom är han ju sjukt snygg och hade riktigt coola kläder, me likes his jacket! Men om vi ska ta och fokusera på själva låten... Underbar! Jag älskar den!
Betyg: 5/5

Ola - Unstoppable
En ganska bra låt, men jag undrar fortfarande var scenshowen har tagit vägen? Tror han att regnande fyrverkerier ska göra allt ascoolt?
Betyg: 3/5

Jessica Andersson
- I Did It for Love
Egentligen en ganska bra låt men det blir alldeles för tråkigt i sammanhanget.
Betyg: 2/5

Salem Al Fakir - Keep On Walking
Man blir så glad av den här! Dock lite minuspoäng för Björn Gustafsson. Visserligen gillar jag honom också men det var bara onödigt och meningslöst publikfrieri.
Betyg: 4/5

Anna Bergendahl
- This Is My Life
Påminner mig om mina, Jossis och Lisas diskussioner om Jamie Meyer, Darius, Östen med resten och han som spelade gitarr på något random torg i Linköping. Men det är en helt annan historia. Fast i och för sig, att jag har tid att tänka på en gatumusiker kanske kan ses som ett slags betyg på låten. Som ni kanske förstår gillade jag det inte alls. Helt sjukt tråkigt. Inte dåligt, tråkigt.
Betyg: 1/5

Eric Saade - Manboy
Om inte annat så är det ju i alla fall en låt som fastnar. Så om han går vidare kanske vi kan få nå poäng på att ingen kan glömma låten. Men sen vet jag inte om det är en så bra låt. Det mest underhållande är väl hans små skutt.
Betyg: 2/5

Så med andra ord,
Jöback va snyggast och bäst. Men jag tycker nog ändå att Salem borde vinna. Ta bort Björn bara så. Och så slipper vi förknippa den fantastiska Hollow med Melodifestivalen. Perfekt. Men båda två får nog min röst i alla fall. Vill ju inte riskera att någon annan vinner.

Vilken fantastisk dag

Först det där med foten (se förra inlägget) och nu verkar jag ha gått och blivit magsjuk. Magen har vänt ut och in på sig 3ggr nu sen kl 16. Mysigt värre. Men börjar i alla fall kännas lite bättre. Har fått i mig en alvedon för kanske 10min sen som i alla fall än så länge verkar vilja stanna kvar i kroppen. Så förhoppningsvis kanske jag kan bli av med huvudvärken i alla fall.

AJ!

Vaknade vid 5 i natt med helt fruktansvärt ont i foten. Det var ok när jag höll foten blixtstilla men så fort jag rörde den minsta millimeter fick jag så ont att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Har nog aldrig någonsin haft så ont förut. Sen efter kanske en halvtimme släppte allt på en gång. Det bara försvann. Så då kunde jag äntligen försöka somna om. Nu känns foten som ett stort blåmärke bara. Men jag menar, vad hände egentligen?!

Helt plöttsligt förstår jag

Det har varit delar av både interna och externa redovisningen som jag, när jag första gången gick kursen, inte alls har förstått. Sen nu tre år senare är det nästan självklart. Poletten har liksom hunnit falla ner tror jag. Lika var det nyss när jag skulle ta mig an investeringskalkylen. Har alltid haft lätt för just investeringskalkyler, men bara om man räknar utan skatt. Så nu inför tentan på måndag skulle jag göra ett försök på att räkna med skatt. Jag klarade det på första försöket. Var ju inte alls svårt. Ska ju bara komma ihåg att gångra avskrivningen med 0,3 istället för 0,7 som det är på restvärdet och inbetalningsöverskottet. Lätt som en plätt!


En liten fråga...

Alla ni som gillar Westlife, håller ni med om det här?

As love is my wittness är en bra låt, men den passar inte alls in på Where we are.

Jag trodde jag skulle dö!

Ok, nu överdriver jag en gnutta. Men lite halvpanik fick jag allt. Satt och rensade min inkorg då jag insåg att jag tappat bort min flygbiljett till Westlife-turnéen! Så i halvpanik messade jag Lisa som lugnt meddelade mig att hon ju hade bokat båda våra biljetter då min dator krånglade den dagen. Phew! Ibland har man tur!Snart kan jag nog få lite pluggro

Har verkligen sett ut som ett bombnedslag i lägenheten. Men Simon håller på och diskar i köket och jag har nyss dammsugat så nu börjar det se normalt ut igen. Förhoppningsvis innebär ju det att jag kan få lite ro till att plugga. Har i alla fall ingen städning att tänka på. Sen är det klart att solen lockar men jag skulle ju kunna sätta mig ute på balkongen och läsa igenom sammanfattningen så är det löst.

Städat och uppdaterat

Sådär. Nu har jag städat lite bland länkarna (en bit ner till vänster) också. Är ju aningen dumt att länka till folks föredetta bloggar. Men nu tror jag att det ska stämma. Så om det är fel länk till din blogg kan du väl säga till?

Då var det fixat!

Visst blev det coolt?!

Twitter på bloggen

Vill ha så man kan se min twitter på bloggen. Dock är jag inte tillräckligt smart för att fatta hur jag ska fixa det. Eller ja, jag har hittat koden man ska sätta in i bloggen men vågar inte riktigt försöka. Kanske förstör något? Får vänta till efter lunch och se om älsklingen kan fixa det åt mig istället.

Lite att läsa

Aftonbladet

Minnen


Stephen Gately och Keith Duffy

Den 29 januari 2006 åkte jag och Lisa till Dublin
i 27h (eller vad det nu var, något liknande i alla fall) för att se Childline på the Point. Vi åkte väl framför allt dit för att se Westlife men vi fick så sjukt mycket annat också. Son of dork, Liberty X, Zoo, Simon Webbe, G4, Lee Ryan och Shayne Ward (som jag innan dess inte alls viste vem det var och inte riktigt förstod hur alla kunde bli totalgalna när han kom upp på scenen). Talle (Paul Higgins) och Louis Walsh var också där, inte på scenen såklart men det var ändå kul att se dem.

Westlife var såklart bäst. Det går inte att komma ifrån. Men förutom det älskade jag verkligen Stephen och Keith som presentors, hur roliga som helst! Om jag inte kommer ihåg fel var det Stephen som var presentor och Keith co-presentor men det var nog mest Keith som pratade i alla fall.

Keith: Say any name and I can guarantee I know a song about that person
Stephen: *sa något random fult namn som verkligen inte finns i någon låt*
Keith: "Happy birthday to you..."

En helt underbar dag. Blev dessutom enda gången i mitt liv jag sett Stephen. Ett minne för alltid.

Love is a hurricane

Jag blev på Boyzone humör. Och oj vilken låt jag hittade! Man blir på så sjukt bra humör av den här låten!

/>

Da dadada dada dada dada

I gave it all away

Tycker att recensenten som Lisa tipsade mig om borde ta och lyssna på låten en gång till. Den växer för varje gång man hör den!

I will learn to live before I die
will learn to love and learn to try
not to give it all away
She may be
the one that’s meant for me
or for the man that I used to be
til’ I gave it all away
Fast sen undrar jag också varför den fortfarande inte finns på Spotify?!

Roliga städtanter

Städtanterna här på Campus är så roliga ibland. Dom brukar komma in här på expen lite då och då. Idag kom en av dem och frågade om jag sett en sop som hade rymt och bad mig säga åt sopen på skarpen att den skulle gå tillbaka till dit den hör hemma ifall jag skulle råka se den traska förbi...


Bästaste Anna

Var på stan en kortis med Anna idag. Tänkte passa på när hon var uppe och jag hade 1½h ledigt. Fick med mig fyra par strumpor och en väckarklocka hem. Oerhört praktiskt.

I Lisas ära...

...tänkte jag att jag postar en sån här.Det var ju ett alldeles förträffligt förslag. Elakt och bra.

Om du är ett Westlife-fan...

...läs den här bloggen. Det är seriöst det roligaste jag har läst någonsin. Visst, jag är en ganska elak person till och från men herregud va rolig den är! Älskar det!Tentaplugg

Bara en tenta kvar till examen. En. Det är ingenting. Dessutom är det inte den svåraste kursen jag gått så det borde ska gå. Måste bara hitta någon slags självdiciplin så jag faktiskt pluggar tillräckligt mycket. Sluta tänka att det är länge kvar. Är ju faktiskt bara 13 dagar nu.

Usch.

Traktorgubben gjorde min dag

På väg till Campus imorse svängde det in en traktor fullastad med snö bakom mig. Jag flyttade då åt sidan så att den skulle komma förbi utan att köra över mig. Precis när han kört förbi stannar han, öppnar dörren och säger:

Du är den första smarta på en hel vecka. Alla andra fortsätter bara gå framför.

Men då är ju frågan, är jag verkligen så smart? Eller är det helt enkelt alla andra som är totalt dumma i huvudet?


Ganska rolig läsning

Den lifsfarliga automobilen

Vad mer ska jag tänka på?

Har som sagt hittat en lägenhet jag vill ha. Men eftersom jag är uppe i Skellefteå och lägenheten är i Stockholm får mor och far gå på visningen åt mig sen. Så just nu håller jag på och skriver ihop en lista med saker jag och Simon vill veta om lägenheten. Tips på någonting vi inte har tänkt på?Lägenhetsvisning

·        Fråga om ni får ta kort eftersom jag inte kan närvara

·        Fråga om det är lyhört

 

Fråga/ta reda på

(vissa spelar ingen som helst roll vad vi får för svar men är ändå kul att veta)

1.     Hur många vägguttag finns det och var sitter dem?

2.     Hur många TV-uttag finns det och var sitter dem?

3.     Vad är det för ”TV-leverantör”? Typ Comhem-hus eller liknande

4.     Hur många Internetuttag finns det och var sitter dem?

5.     Finns det någon speciell Internetleverantör i huset också?

6.     Hur ser tapeterna ut? Hela? Färg?

7.     Är det vattenblandare eller vad det heter i kranarna i kök och på toa/dusch eller är det gamla ovettiga kranar med varmvatten i en och kallvatten i en?

8.     Hur ser det ut där det är förberett för diskmaskin och tvättmaskin? Behövs det fixas någonting eller är det bara att köpa en diskmaskin och sätta in?

9.     Hur är tvättstugan i huset? Bra? Hur fungerar tidsbokningen? Vad är det för system?

10.                   Har lägenheten ett tillhörande förråd? Storlek?

11.                   Sopnedkast eller soprum någonstans?

12.                   Hur stor frys är det i lägenheten?

13.                   Brevinkast eller brevlåda?

14.                   Hur ser garderoberna ut? Hyllor eller så man kan hänga upp galgar? Både och?

15.                   Morgonsol? Kvällssol? Hur länge har man sol på balkongen?

Övergripande – ser det bra ut?


Lägenhetshype... igen.

Som ni kanske har märkt blir jag otroligt hypad varje gång jag intresseanmäler mig på en lägenhet. Nu har jag hittat en i Husby, bara några hundra meter från Kista Galleria. Är en 2a på 63kvm som kostar 5015kr i månaden.


Riktig mysdag

Vad vi hade det mysigt igår! Hade köpt hem chips, dip, godis, läsk, vindruvor och micromat. Sen satt vi i soffan i princip hela dagen och kollade Disneyfilmer. Blev tillslut sju stycken. Bernard och Bianca i Australien var överlägset bäst. Varför har jag inte sett den förut?! Visserligen hade jag (eller om det var lillasysters) den som bok när jag var liten så jag visste vad som skulle hända och så. Men boken var en av mina absoluta favoriter när jag var liten och filmer var verkligen inte sämre! Visserligen inte lika bra som Lejonkungen men ändå en av dom absolut bästa Disneyfilmerna. Så se den om du inte redan gjort det!

Idag har jag ingen aning om vad som händer.
Vi ska gå o köpa batterier. Sen antar jag att det blir lite plugg också. Förhoppningsvis tittar solen fram så kanske man kan sitta ute på den nyskottade balkongen.

Disney-dag

Har varit duktiga och gymmat nu på morgonen. Är så sjukt skönt att vara där när gymmet i övrigt är helt tomt. Me likes! Men resten av dagen ska vi bara mysa, kolla film och svulla i oss chips och godis.

Blir följande filmer:
 • Alice i underlandet
 • Bernad och Bianca
 • Basil mus
 • Lilla sjöjungfrun
 • Bernad och Bianca i Australien
 • Prinsessan och grodan

Lista

1.. Vad är klockan? 21.55

5. Ögonfärg: Blå/grå

6. Födelseplats: Stockholm

7. Favoritmat? Röror och såser

8. Någonsin varit i Kalifornien? Ja

9. Någonsin tapetserat något med toalettpapper? Nej

10. Älskat någon så mycket att du börjat gråta? Ja

11. Varit med i någon bilolycka? Nej

12. Krutonger eller baconbitar? Krutonger

13. Favoritdag på veckan? Alltid olika


14. Favoritrestaurang: O'Learys

15. Favoritsport: Konståkning och fotboll

16. Favoritdrink: Klumpesnusk

17. Favoritglass: Daim och polka (blandat)

18. Walt Disney eller Warner Bros: Walt Disney

19. Favorit-snabbmatsrestaurang: McDonald's

20. Vilken färg har din sovrumstapet? ljusblå med vita hjärtan

21. Hur många gånger kuggade du på teoriprovet? En

22. Vem fick du ditt förra mail ifrån? Sollentuna Hem tror jag

23. Vilken affär hade du valt att övertrassera ditt kreditkort? Har inget kreditkort

24. Vad gör du oftast när du är uttråkad? Facebookar eller kollar TV

25. När går du och lägger dig? runt 23

26. Vem kommer att svara på detta e-mail först? den som känner för det

27. Vem av dom du skickat detta e-mail till kommer inte att svara ? struntade i och skicka och skriver i bloggen istället ju

28. Vilket tv-program missar du inte? One tree hill, Gossip girl och NCIS

29. Senaste person du gick ut och åt middag med? Antagligen Simon

30. Ford eller Chevrolet? Så länge den har fyra hjul, ratt, håller ihop och inte ser 50 år gammal ut spelar det ingen roll

31. Vad lyssnar du på just nu? Simon som spelar nå random spel på xboxen

33. Hav eller flod? Hav

34. Hur många tatueringar har du? Inga

35. Har du någon gång kört slut på bensinen? Nej

36. Katter eller hundar? Katt

37. Klockslag när du blev färdig med det här mailet? 22.02

 


Jag är för övrigt lugn nu

Folk kommer inte flyttas runt hej vilt. Det hade bara blivit fel i Glasgow så att vissa platser är dubbelbokade. Smidigt värre av dom men jag ska ju som sagt inte dit så jag är lugn igen. Vi har våra platser i Nottingham.

Är det nu jag ska få panik?

Verkar som om dom ändrat hur scenen ska se ut. Eller kanske snarare, scenen har ett utseende nu. Folk i Glasgow har fått nya platser och ingen vet någonting. Liverpool är ju ingen fara för oss eftersom vi redan har crappy seats men om dom flyttar folk i alla städer är jag rädd att vi kommer bli flyttade i Nottingham. Håller alla tummar jag har!


Jag bor i en liten stad

Nu var väl det kanske ingen nyhet, men det blev aningen mer uppenbart idag. Satt med på en presskonferens idag som representant för studenterna. Vi var sju personer som satt där och svarade på pressens frågor. Dock bestod pressen av en person. Han verkade i och för sig tycka att det var väldans roligt och drev en hel del med sig själv och sina icke existerande kollegor.

Lite mera elände

Nu har taket på cykelstället här utanför gett vika också. Är väl visserligen inte jättekul för dom som måste laga cykelstället sen men jag har väldans roligt åt all snö. Visst vill jag också ha vår men dom flesta verkar tycka att det är mycket värre med vinter än vad jag gör, vilket jag har otroligt roligt åt och därför hjälper till att tex lägga upp sånna här bilder så folk har lite mer att klaga över. Oerhört underhållande!
EländeTänk om nån skulle få den i huvudet!

Duktig!

Har varit och gymmat idag. Verkligen på tiden. Tror det är andra gången i år men har haft gymkortet i snart två månader. Det skyller jag mestadels på Simon men jag hade ju kunnat gymma själv. Fast ne, det är inge roligt.

Ser fram emot att kunna åka skridskor på Vallen när jag väl flyttar hem sen. Får väl kanske vänta till vintern men i alla fall. Är alldeles för länge sen jag åkte.

Kunde inte sagt det bättre själv

Läs här, men det är nog bara jag och Lisa som förstår...

Nu är det ett tag sen sist

Dagens…
planer: Jobba, plugga, sortera tvätt, kolla NCIS
borde: Kanske plugga lite till
klädsel: Rosarutiga pyamasbyxor och Westlife-hoodie (hade dock vettigare kläder på jobbet!)
låt: Broken strings - James Morrison ft. Nelly Furtado
vill ha: Ett vettigt jobb, helst det jobbet
saknad: Ett vettigt jobb
roligaste: Telefonintervjun, jag är en av de bäst kvalificerade för jobbet!
tråkigaste: Vädret
köp: Fyra olika sorters soppa och ett paket mjölk
lunch: Hummersoppa
kvällsmat: Hummersoppa... igen.
läsning: Två böcker inför tentan
nyttigaste: Plugget
… ”åh nej!”: Ont i tandköttet och kan inte riktigt tugga för tillfället (där av sopporna)


Dagens snöoväder

Hummersoppa

Dagens middag (och lunch för den delen):


Jobbintervju

Gjorde nyss en telefonintevju. Håll alla tummar ni har att jag tar mig vidare till nästa steg och får komma på en "riktig" intervju också!

Tokio Hotel?

Fick helt plöttsligt för mig att jag skulle spana in Kenzas blogg. Tänkte att jag i alla fall borde kolla vad det är för något. Då insåg jag att hon skulle ut på Tokio Hotel turné och hade en sån blogg också. Nu är ju inte jag direkt något Tokio Hotel fan, jag har nog faktiskt aldrig ens hört en enda låt med dem. Men jag var lite småuttråkad så jag tänkte att varför inte och kollade in den bloggen också. Kan väl inte direkt påstå att det som specifikt handlade om Tokio Hotel intresserade mig, inte ett dyft om jag ska vara ärlig. Men det som var så roligt att läsa var om allt runt omkring. Man känner så igen sig! Allt från att köa till konserten och vilja göra det på bästa sätt till hur bra konserten är och hur kul det är att träffa dem. Dom hade till och med förslag på vad hela publiken ska göra efter konserten för att tacka dem. Typ som när vi skulle sjunga My Love eller If I Let You Go eller vilken det nu var för Westlife. Fick mig att komma ihåg hur brutalt vi misslyckades. Alla gånger. Men va roligt man hade! Visserligen är det väl inte över än. Blir ju faktiskt Westlife-turné i år igen, men man är nog snäppet lugnare än för kanske 5 år sen...


Jag och Mark Feehily i Nottingam

Flytten tillbaka till Stockholm

För övrigt kommer flytten gå i två omgångar. Egentligen av två anledningar. För det första har vi ingen lägenhet än och för det andra har Simon inget jobb än. Så först kommer jag flytta ner till mamma och pappa. Sen i sommar när vi fått en lägenhet och så så flyttar vi ner alla möbler och Simon. Så just nu håller jag på och försöker luska ut vad jag utöver kläder inte får glömma att packa med mig runda ett. Det ska ju helst bara bli en stor resväska, annars får jag väl åka tåg eller nåt.

Listan so far:
 • Datorn + sladd + musen
 • iPod + sladd
 • Kamera + sladd + extra batteri + extra minneskort
 • Engelskaboken
 • Plattången
 • Mobilladdare
 • Hemmanycklar
 • Handledarpapper att ge till chefen
 • Bankdosan
 • Westlife-konsertbiljetten (om den hunnit komma)
 • Solglasögon
Tips på något jätteviktigt jag har glömt?

Jag behöver ett nytt jobb

Nu är det bara en månad kvar tills flytten hem till Stockholm. Visserligen har jag ju ett jobb när jag kommer ner men det är ingenting jag egentligen vill jobba med. Så hur ska jag lyckas få ett vettigt jobb? Tror jag måste börja tänka i nya banor. Frågan är bara i vilka banor?

RSS 2.0