Hoppas det går att ändra

Fick brev från SKB idag. Klockan 9.30 på måndag är det besiktning av lägenheten. Med andra ord ska jag (eller ombud) samt han som bodde där innan (eller ombud) infinna oss i lägenheten då. Det finns dock ett litet problem.
 • Jag är i Skellefteå och skriver tenta
 • Simon är i Skellefteå
 • Mamma jobbar
 • Pappa jobbar
Så det är bara att hoppas att det går att ändra tiden!


Vi ska bo på den vänstra sidan i den med balkongen ovanför den med parabolen.

Dagens

Frukost: Yoghurt, Musli och juice
Lunch: McBean
Middag:
Nån lax och potatis
Godis:
-
Vill Ha: En bättre tid för besiktning av lägenhet
Outfit:
Jeans, hoodie
Frisyr:
Uppsatt
Smink: Nada
Humör:
Omotiverad
Gjort:
Jobbat
Planer:
Plugga
Köp:
-
Låt: Varannan låt på jobbet har varit BSB, Take That, Boyzone eller Ronan Keating = lycklig Anna
Läser: Företagsanalyssammanfattning
Tittar på:
Får se
Bästa:
Stått i 1an hela dagen
Sämsta:
Kan inte gå på besiktningen om inte tiden ändras
Sjuka:
-
Väder:
Lagom mycket sommar
Saknad:
Simon


Lillkusinen

Följde med pappsen och hälsade på lillkusinen nu på kvällen. Hon har hunnit bli en månad nu men oj så tung hon är! Och såklart riktigt söt, speciellt i sina för stora strumpor (som ser ut ungefär som mina duntofflor).

VM-tipset 2010

Varje gång det är fotbolls VM eller EM skickar en av pappas kompisars brorsa (skrev jag rätt nu?) ut ett tips. Kostar en hundring att vara med och man tippar på precis hela VMet (eller EMet om det är det). Så får man massa poäng beroende på resultat och vilka lag man har placerat rätt osv. Så i år tänkte jag att jag skulle vara med.

Har precis fyllt i formuläret ända från gruppspelet till finalen som tillslut blev som följer.

Match om tredjepris:

Chile - Tyskland. Vinnare Tyskland.

Final:

England - Italien. Vinnare Italien.

Har inte skickat in den än. Ska gå igenom den en gång till och fundera lite. Men jag kan ju inteöverdrivet mycket om fotboll och har chansat en hel del. Men jag menar, varför inte. Italien som världsmästare låter väl inte helt konstigt?!

Vilka tror du vinner?

Utforskat Husby

 • ICA ligger en bit bort och är ganska oorganiserad
 • Tempo ligger i grannhuset
 • Vägen nedanför våran balkong är inte den närmsta vägen till Kista. Stora vägen är bättre.

Better luck next time?

Blev inget nytt jobb för mig. Hade varit kul men jag får satsa på nästa istället och se intervjun som ännu en erfarenhet.

Vad som där emot är kul är att jag har fått hem flyttkort med min nya adress. Är bara fem veckor tills vi flyttar in nu. Längtar så sjukt mycket! Ska bara lista ut vilka nio som ska få ett flyttkort, vilka jag faktiskt kan tänkas få post av (eller i alla fall julkort då det är den enda post jag någonsin får).

Kort om intervjun

Det första hon sa var:

Förlåt, jag har råkat dubbelboka dig. Nu förstår du varför jag behöver en assistent...


Det sista hon sa var:

Va bra att du beskrev dig själv som strukturerad. Det är precis det jag behöver!

Får svar redan ikväll så jag börjar bli lite smånervös igen. Hade ganska svårt o sova i natt och trodde hela tiden att jag försovit mig. Men när jag väl var där var jag inte ett dugg nervös. Hon var så lättsam och trevlig med världens största leende på läpparna. Om jag har förstått det rätt var vi fem personer som fick komma på intervju. Känns ju som en bedrift bara det om det var flera hundra sökanden. Men ikväll får jag alltså veta. 20% chans.

Håll tummarna.

Strax dags

Om 20min är det dags att ta på sig skorna och börja traska till pendeln. Är både sjukt peppad och jättenervös. Hoppas det går bra.

Börjar bli lite smånervös

Dags för jobbintervju imorgon. Skulle vara så roligt om jag faktiskt får jobbet. Framför allt för att det är ett jobb jag tror skulle passa mig som handen i hansken. Tänk att få planera och ha koll på massa saker. Underbart! Men självklart även för att det inte är McDonald's. Jag har verkligen gjort mitt där. Är dom bästa arbetskamraterna jag någonsin haft men det räcker liksom inte riktigt till. Så nu håller vi alla tummarna att det här går vägen!

Dagens

Frukost: -
Lunch: Omelett
Middag:
Kokt kött med dillsås och potatis
Godis:
Weinerbröd
Vill Ha: Mail om imorgon
Outfit:
Jeans, grönt linne och vit tröja
Frisyr:
Uppsatt
Smink: Nada
Humör:
Bra om vi bortser från Nordea
Gjort:
Tusen saker
Planer:
Handla mat, plugga
Köp:
Inget än i alla fall
Låt: Halo/How to break a heart <3
Läser: Att arbeta med företagsanalys
Tittar på:
Gossip Girl
Bästa:
Ledig
Sämsta:
Nordea
Sjuka:
Brände tummen på ett tidskort igår
Väder:
Mulet
Saknad:
Simons mysiga pussar

Nordea vs. Swedbank

Usch va less jag är på Nordea! Är så nöjd med att jag egentligen har Swedbank! Det här hände idag:

Det började med att jag fick hem mitt lönebesked
och ett till brev från jobbet. Det andra brevet sa att min lön fanns att hämta ut på Nordea och om jag i fortsättningen ville ha min lön till ett konto på en annan bank skulle jag fylla i en lapp och lämna in det på ett Nordeakontor. Något jag gjort redan 2003. Så till en början kan man ställa sig två frågor:
 1. Om mitt jobb har haft mitt kontonr sen 2003, varför har dom det inte nu längre?
 2. Om jag en gång anmält till Nordea att jag vill ha min lön till Swedbank, varför får dom helt plöttsligt för sig att jag inte skulle vilja det trots att jag inte på något sätt har avanmält det?
Men det är inte huvudanledningen till varför jag är arg. Jag hoppade på bussen till Sollentuna och började traska mot där jag trodde att Nordea låg. Det var fel. Det var visst Handelsbanken som låg där (men det var såklart mitt fel så det skyller jag inte på Nordea). Så istället ringer jag pappa och frågar var Nordea ligger. På helt andra sidan. Så jag traskar igenom hela centrum, över torget, förbi Satelliten och bussarna, över vägen och upp för trappan till Nordea. Väl där sitter det en lapp där det står att dom endast tar emot tidsbokade ärenden på det kontoret och att Nordeas kassor ligger inne i (observera att det stod inne i) centrum. Så jag traskar tillbaka in i centrum, tar ett varv på nedervåningen, tar ett varv på övervåningen, inser att det inte alls finns något Nordeakontor och letar upp en såndär maskin där man kan kolla var alla affärer i centrum ligger. Jag söker på Nordea och får fram en massa fakta om vad man kan göra där men ingenting om var det ligger. Dock fanns det en bild på kontoret där man kunde gissa sig till att entrén låg utomhus. Så jag använder mig av uteslutningsmetoden och går ut mot Sollentunavägen. Mycket riktigt där låg det.

Självklart var det en miljard personer där inne då det är löning. Men personalen visade inga som helst tecken på att försöka göra någonting effektivt eller snabbt. För visst är det mycket smartare att ta det superlugnt så att kunderna som kom kanske en halvtimme innan stängning glatt får komma tillbaka en annan dag istället?! Jag kom lyckligtvis dit tidigare än så men fick vänta i drygt 25min på min tur.

Väl framme hos kassörskan/banktjejen fick jag veta att om jag i fortsättningen vill ha min lön insatt på mitt konto på en annan bank kostar det en engångsavgift (yeh right! det var minsann andra gången jag betalade den!) på 50kr. Men det hade jag väl visserligen gissat mig till. Vad jag inte hade gissat mig till var det fullkomligt idiotiska att det inte gällde den här löneutbetalningen. Det börjar alltså gälla från och med min nästa lön. Så då fick jag två alternativ.
 1. Ta ut hela lönen kontant.
 2. Betala dom ytterligare 80kr för att få in pengarna på kontot.
Hallå var är servicen?! Jag har för guds skull redan betalat 50kr för att varken dom eller McDonalds kan hålla reda på saker. Ska jag då behöva betala 80kr till för något så enkelt som dom dessutom kan fixa på 1min. Är verkligen 1min av deras tid värd 80kr?! Nej, inte då för mig! Skitsur tog jag min bunt med femhundralappar, stoppade dom i fickan och gick bort till Swedbank.

Väl inne på Swedbank stoppade jag in mitt kort i insättningsautomaten, slog in min kod, stoppade in bunten med femhundringar, fick ett kvitto och gick där ifrån. Det tog en minut. Och hade jag valt att gå till en kassa och sätta in pengarna hade det inte tagit 25min som det gjorde på Nordea för på Swedbank var det inte i närheten av lika mycket kö. Min gissning är att det beror på dels längre öppettider, dels deras underbara maskiner där man kan fixa det mesta själv.

Kort sagt. Tummen upp för Swedbank. Nordea kan slänga sig i väggen.

Tröttare än tröttast

Ska strax iväg och jobba min 6e dag i rad. Gick upp ur sängen för mindre än fyra timmar sen och har ännu inte riktigt vaknat. Slutade ju visserligen inte förrän 3.20 igår och det lär väl bli ungefär samma i natt. Tur att jag i alla fall är ledig imorgon. Då ska jag sova. Och plugga. Och gå förbi blå huset.

Dagens

Frukost: Rostmacka med salami, juice
Lunch: Ost och skinkpaj
Middag:
Pastasallad
Godis:
Cornetto Jordgubb
Vill Ha: Lite mer tid
Outfit:
Alldeles för varma kläder
Frisyr:
Uppsatt
Smink: Nada
Humör:
Bra
Gjort:
Shoppat i Stinsen
Planer:
Plugga, äta middag, jobba
Köp:
Jeans och en vit tröja
Låt: I got a feeling - Plack eyed peas
Läser: Att arbeta med företagsanalys
Tittar på:
Kläder
Bästa:
Nya snygga jeans
Sämsta:
Ska strax till jobbet
Sjuka:
Ne
Väder:
Soligt
Saknad:
Alla mina sommarkläder som inte lyckats ta sig ner till Stockholm än

Dagens planer

 • Stinsen och köpa jeans
 • Video3000 (om dom nu fortfarande heter det) och hämta ut paket
 • Plugga
 • Jobba 19-04

Dag 3 av 6.

Jobbar sex dagar i sträck den här veckan. Eller ja, onsdag till måndag. Så idag är det dags för dag tre. I vanliga fall brukar jag hoppas på att chefen inte är där. Allt brukar gå så sjukt mycket lättare för alla då. Men idag skulle jag faktiskt behöva prata med honom. Tycker inte att det känns riktigt ok att jag jobbar 19-03 på söndag och sedan 9-18 på måndag. Det blir inte många timmars sömn där.

Menmen, nu är det strax dags att springa iväg till bussen.

Appropå Ronan...

Tydligen ska han och Yvonne skilja sig. Va oväntat!


Ronan Keating, 15 oktober 2002, Cirkus

Nu var det ett tags en jag skrev om någon av alla hundratals konserter jag varit på.

Det här är konserten jag egentligen inte skulle ha gått på, i dubbel bemärkelse. Datumet för konserten var egentligen den 22 maj (jag kommer till varför jag kommer ihåg det datumet) och jag vet inte om vi ens visste att Ronan skulle komma till Sverige. Dock blev konserten framflyttad till oktober av någon anledning, men vi hade fortfarande inga biljetter. Istället lyckades Lisa vinna en tävling (va det på voxpop?). Hon vann dels två biljetter till konserten och dels en träff med Ronan tillsammans med en kompis. Så det beslutades att jag skulle få följa med på träffen och lillasyster skulle få gå på konserten. Dock blev lillasyster sjuk (magsjuk?) samma dag och kunde inte gå. Därför fick jag följa med.

Det första jag såg på träffen var hur extremt blåa ögon Ronan har. Sen insåg jag att det faktiskt var Ronan som hade traskat in genom dörren. Han signerade allt vi hade med oss + en affish vi fick där (där datumet för den ursprungliga konserten fortfarande stod) samt att vi fick ta ett kort tillsammans med honom.

På konserten satt vi ganska högt upp med en pelare mitt mellan oss. Cirkus är ju inte världens mest vettiga byggnation men som tur var hade vi inte pelaren framför oss i alla fall. Han sjöng massa låtar från sina två första soloalbum och några Boyzone låtar. Life is a Rollercoaster var bäst!


Present man fick på träffen.

Har ingen ork för något annat

Frukost: Rostmacka med salami, juice
Lunch: McBean
Middag:
Kött, klyftpotatis och hemmagjord beasås
Godis:
Bananmilkshake?
Vill Ha: Juli
Outfit:
En vanlig svart t-shirt som mamma av någon anledning tyckte att jag såg vuxen ut i
Frisyr:
Uppsatt
Smink: Nada
Humör:
Bra
Gjort:
Firat mammas födelsedag, jobbat
Planer:
Sova, det är ju faktiskt kväll nu
Köp:
Inget
Låt:
Hela årets Westlife-medley
Läser: Att arbeta med företagsanalys
Tittar på:
Ryssland-Kanada i hockey =S
Bästa:
Att känna sig uppskattad
Sämsta:
Trött i fötterna
Sjuka:
Ne
Väder:
Soligt
Saknad:
Simon

Det kanske vänder nu?

Jag är mästare på att få för höga förväntningar. Ska försöka att inte få det den här gången. Ska bara se det som ytterligare en erfarenhet. Men det var ett tag sen jag var på en jobbintervju och det tog bara några få timmar innan jag fick svar på min ansökan. Det är faktiskt coolt. Så jag ska hålla tummarna och inte förvänta mig någonting alls egentligen. Försöka i alla fall.

Dagens

Frukost: Korv och bruna bönor
Lunch: Pastasallad
Middag:
Nån form av donkenmat
Godis:
-
Vill Ha: Jobbet (se förra blogginlägget)
Outfit:
Myskläder
Frisyr:
Uppsatt
Smink: Nada
Humör:
Taggad
Gjort:
Firat pappas födelsedag, sovit, sökt jobb
Planer:
Tentaplugga, jobba 15-22
Köp:
Inget
Låt:
En från någon reklam
Läser: Att arbeta med företagsanalys
Tittar på:
Repris av Top model
Bästa:
Vädret
Sämsta:
Min fot har somnat
Sjuka:
Ne
Väder:
Soligt
Saknad:
Simon (men snart ses vi!)

Jag håller alla tummarna

Har precis sökt ett jobb som skulle innebära att jag får sitta och planera och organisera en hel massa. Låter helt perfekt för mig! Bara hoppas att jag får det. Kanske först och främst hoppas att min ansökan faktiskt blir läst. Man vet ju aldrig och jag lär ju inte vara ensam om att ha sökt jobbet. Men som sagt, jag håller tummarna så får vi se.

Födelsedagspresenterna

Tack så mycket allihopa!

Mamma och Pappa
 • Vinröda tygskor
 • 500kr på JC
Jossi och Pelle
 • 200kr på JC
Farmor
 • En sån man har sås i
Faster, Martin och Alva
 • En chipsskål
Ragnar och Sigrid
 • 300kr
Sen har jag hört att det så småningom kommer presenter från Simon och mormor också =)

En lycklig 24åring

Kanske inte just för att jag fyller 24 idag. Jag börjar faktiskt känna mig gammal och är väl inte helnöjd med det. Men min första tanke imorse, precis som alla andra måndagar, var att jag skulle kolla om jag fått nå mer schema för hur jag ska jobba. Det hade jag. Inte bara ytterligare en vecka framåt utan nästan hela juni.

Först och främst jobbar jag faktiskt inte bara nätter. Visst är det mycket nätter men nu är det i alla fall lite blandat. Me like! Sen har jag tre dagar ledig i början av juni (5-7) så då ska jag äntligen åka upp till Skellefteå! Sen ville Amir ses den 19 juni pga bröllopet och då jag råkade vara ledig då så blir det helt perfekt. Dessutom är jag ledig på midsommarafton och första dagen av restaurangernas dag. Mysigt!

Skillnaden mellan att jobba dag och natt

När man jobbar dag vaknar man, går till jobbet, kommer hem och har ett x antal timmar på sig att göra vad man vill innan det är dags att sova igen. Dom timmarna kan man helt själv bestämma vad man vill göra och hur länge, man har ingen tid att passa och det kan få ta den tid det tar.

När man jobbar natt vaknar man, sitter ett x antal timmar och väntar på att åka till jobbet, jobbar, sover. Dom fria timmarna är inte alls lika lätta att göra någonting på. Man har en tid att passa och kan egentligen inte göra någonting vettigt. Man kollar på TV, sitter vid datorn, diskar eller allmänt bara sitter och väntar.

Behöver jag säga vad jag föredrar?

Listor

Sitter och skriver ihop en massa listor över vad som ska fixas innan flytten. Helst av allt skulle jag ju vilja flytta nu men det funkar ju inte riktigt. Men om en och en halv månad så. Längtar!

Musik kan göra så mycket!

Don’t give up
It’s just the weight of the world
When your heart’s heavy, I
I will lift it for you
Don’t give up
Because you want to be heard
If silence keeps you, I
I will break it for you

Everybody wants to be understood
Well I can hear you
Everybody wants to be loved
Don’t give up
Because you are loved

Nu mår jag bättre.

Världens snällaste lillebror

Blev sjuk i onsdagsnatt efter jag kom hem från jobbet. Där av har jag inte orkat skriva på ett par dagar. Eller fel. Därför orkade jag inte skriva i torsdags. Igår satt jag och läste hela dagen, sen kom släkten förbi och firade våra födelsedagar och när jag väl gick och la mig fortsatte jag med boken. Den heter The book of tomorrow för övrigt och är nog den näst bästa boken jag någonsin läst!

Men det var inte det jag skulle skriva om.
Var i Stinsen och Sollentuna med Pelle idag. Köpte födelsedagspresenter till mor och far. Sen på vägen hem råkade jag tappa min kofta, men det tog ett tag innan jag märkte det. Så jag tänkte att vi vänder så hittar vi väl den tillslut. Men istället ger Pelle mig alla kassarna och sprintade iväg för o leta. Vi hade väl hunnit kanske 200m men det var riktigt skönt att slippa gå tillbaka den vägen i den här värmen. Helt enkelt har jag världens snällaste lillebror!

Dagens

Frukost: Pannbiffar
Lunch: Pannbiffar
Middag:
Nån form av donkenmat
Godis:
Kitkat
Vill Ha: Ledigt i alla fall tre dagar i rad första veckan i juni så jag kanske har möjlighet att skriva tentan den här terminen
Outfit:
Myskläder
Frisyr:
Uppsatt
Smink: Nada
Humör:
Lite lagom less
Gjort:
Ingenting egentligen
Planer:
Jobba 18.30-02.30
Köp:
Inget
Låt:
Någon random låt med Wonderland
Läser: Cosmopolitan
Tittar på:
Random
Bästa:
Vet inte
Sämsta:
Vet inte när/om jag kan komma upp till Skellefteå nästa gång
Sjuka:
Seg?
Väder:
Soligt
Saknad:
Simon

Manchester - Nottingham - Liverpool - Manchester

6 maj.

Åkte ut till Arlanda kl. 05.15. Vi var lite småskraja att vi inte skulle komma iväg då vulkanen på Island ju sprutar ut aska som just då hade lagt sig över framför allt Irland, men eftersom vi ju skulle flyga till Manchester var det ju inte alls långt bort. Men det gick bra och vi tog oss dit. Tog buss in till Manchester och hade sedan lite halvbrottom till Manchester Oxford Rd där vi skulle ta tåget till Nottingham. Problemet vara bara att när vi väl kom dit kunde man av någon helt oförståelig anledning inte hämta ut tågbiljetterna på den stationen, det skulle vi gjort antingen på flygplatsen eller på Manchester Piccadilly. Men dom var i alla fall snälla så vi fick åka tåg gratis fram och tillbaka till Piccadilly och hämta biljetterna. Som tur var lyckades vi precis hinna med både tåget dit och tillbaka, annars hade vi aldrig hunnit med vårat Nottinghamtåg. Men det gick ju bra och vi åkte till Nottingham.


Vi hade nog glömt lite hur mycket backar det är i Nottingham. Var lite lagom kul att dra väskorna när vi letade efter vårat hotell. Hade kanske inte valt det bästa hotellet med tanke på läget då det låg en bit både från stan och arenan, även om det fortfarande var gångavstånd. Där emot var det ett bra rum och så.

Vandrade runt lite inne i stan och på kvällen var vi på konsert. På ett sätt gillar jag arenan där, den är lite sådär lagom stor. Men dom hade seriöst bara ett ställe där dom sålde merchendise (om man vill ha något annat än programmet) så det fanns ingen möjlighet att ta sig fram dit och köpa någonting.


7 maj.

För att vara på den säkra sidan hade vi redan hämtat ut våra tågbiljetter så vi hoppade helt enkelt på tåget mot nästa stad - Liverpool. Direkt när vi kom dit kände jag att det var min absoluta favoritstad i England. Allt var typ nyrenoverat och superfräscht!


Vårat hotell låg nästan granne med arenan. Trots det hade vi lite svårt att hitta det först. Var väl inte det bästa hotellet vi bott på och toan var minimal, men vi skulle ju bara sova där så spela roll.


Utforskade stan och området nere vid vattnet där arenan låg. Var jättefint väder dessutom. Hämtade upp våra konsertbiljetter på Box Office och på kvällen var det dags för konsert igen. Hade inte speciellt bra platser så man fick inte riktigt samma känsla som kvällen innan men vi var ju i alla fall där! Sen var dom ju vettiga med försäljningen av merchendise så jag köpte mig ett linne.


8 maj.

Hade tänkt ta sovmorgon men vaknade av att brandlarmet satte igång. Visserligen slutade det låta efter nån sekund ochd et var ingen brand men vi kunde ju inte somna om ändå. Så istället gick vi upp. Tog en dusch i världens mest värdelösa dusch. Engelska duschar brukar ju inte direkt ha någon bra stråle men den här var betydligt värre än vanligt. Dessutom ändrade den värmen på vattnet helt av sig själv så att jag brände mig på axeln, lagom kul.


Spenderade dagen på stan. Köpte bara en Gossip Girl box då motet i England för tillfället är blommigt med vollanger. Inte alls min grej! Sen på kvällen tog vi det bara lugnt och glodde på TV på hotellrummet. Vi såg även en väldigt skum bil...


9 maj.

Checkade ut från hotellet och traskade bort till busstationen där vi skulle ta bussen tillbaka till Manchester. Tog väl ungefär en timme. Väl i Manchester hade vi hoppats på att hitta någonstans där vi kunde låsa in våra väskor så vi slapp släpa runt på dom hela dagen. Det gick mindre bra. Istället gick vi runt på stan ett tag. Var match (Manchester Unitet - Stoke) så det var fullt med folk i röda tröjor och grön/gula halsdukar ute på stan.


Efter någon timme, när det hade började bli lite halvdåligt väder lessnade vi och åkte ut lite tidigare till flygplatsen. Var väl inte jättespännande där men det var i alla fall inte kallt. Sen flög vi hem. Kanske ska berätta att E-type och två av hans kompisar satt bakom oss både på flyget dit och hem. Dom hade varit i Mancheser för att skjuta (hörde inte vad men dom hade nå vapen med sig iaf om jag fattade rätt) och supa sig fulla. Lät ju lagom kul...

En lite rolig bildÄr det bara jag eller ser Shane gravid ut?
Dessutom med bröst.

Where we are tour 2010

Om det är någon som tänkt se turnéen och inte vill veta något eller se några bilder från den så föreslår jag att ni slutar läsa redan nu och istället kanske läser inlägget om själva resan.

Först och främst måste jag påpeka att Westlife verkligen tagit allt en nivå högre. Herregud va bra det var! Det var mer personligt, inte lika pojkbandigt men ändå en klockren Westlife-konsert! Älskade även att scenen inte var symetriskt och att det inte fanns en enda trappa. Mycket nice!

Men innan det var dags för Westlife var det ju dags för förband! Årets förband var Jodis (Kians fruga) nya tjejband Wonderland som dessutom hade Kian och Louis Walsh som managers. Så innan dom kom på kom Kian upp på storbildsskärmarna och presenterade dem.

Nottingham

Första låten tjejerna sjöng var riktigt bra! Kommer dock inte ihåg vad den hette. Sen sjöng dom fyra helt ok låtar. Inte helt förvånande fick för övrigt Jodi det högsta skriket när dom presenterade sig. Men kort sammanfattat var dom ett bra förband.


Nottingham.

Konserten började i alla fall med Where we are. Perfekt introlåt! Man kände sig som 14 igen (tyvärr?) och skrek som en tok. Dröjde bara till slutet av den här låten innan jag kände att jag började tappa rösten, men det hindrade mig inte från att fortsätta...

Liverpool.

Nästa låt
var What about now. Var väl en av dom låtarna då det var mest skrik och allsång. Så sjukt bra!


Nottingham.

When you're looking like that. Var nog där jag först såg att Marks byxben satt ihop och undrade hur han lyckades med den förvisso inte allt för svåra dansen. Han borde ju ha snubblat?!


Nottingham. Shane, Kian, Nicky och... Bryan?!

My love var näst på tur. Jag blir alltid så glad när den låten är med. Älskar den! Vi viftade jättemassa med flaggis och sjöng med för fulla muggar. Sen började Shane prata medan dom hängde upp massa rosor i taket. Vi var övertygade om att det var dags för Mandy eller valfri annan ballad och Shane ville inte berätta vilken nästa låt var då dom hade ett lite speciellt intro (visade sig vara en hyfsat skum dans) på låten - Uptown girl. Var skitbra men jag förstår fortfarande inte varför rosorna kom upp redan till den låten.


Nottingham.

Sen kom balladerna. Först ut var Swear it again som hade världens underbaraste intro. Visserligen lät det väldigt typiskt Backstreet Boys men ändå.


Nottingham.

Nu var det dags för den enda delen av konserten jag inte riktigt gillade. Jag har alltid haft svårt för Mandy och aldrig riktigt förstått varför den ska vara med på konserterna. Nu hade dom dessutom ändrat låten och gjort den långsammare än vanligt. Skittråkigt till en början. Sen kom allas våran Mr Byrne och räddade låten genom en så enkel sak som att hålla ut en ton när han sjöng "the pain is calli(iiiiiiiii)ng, oh Mandy". Oj, vad alla skrek!


Nottingham.

En underbar version av If I let you go/All out of love och Westlife var tillbaka i världsklass! Sedan var det dags för klädbyte till helt vita kläder. Mark passade inte riktigt i sin jacka men i överigt såg det riktigt snyggt ut och det var lätt att ta bra kort. Dom sjöng Shadows, Home och I'm already there. Alla tre helt sjukt bra!


Nottingham. Så här glad var Mark under hela konserten.

Medley! Det här är nog det bästa medleyt dom någonsin gjort. Allt från kläderna till danserna var perfekt och jag älskade varenda låt! Först ut var Back Eyed Pies I got a feeling. Behöver jag säga att publiken var skitbra på att sjunga med i alla "Woohooo"? Låten började i alla fall med att dom kom ut på scenen en och en och när alla väl var ute studsade dom runt som sig bör i ett Westlife-medley. Även om alla fyra sjöng i alla låtar så var det lite grann som att dom hade en varsin låt vilket gillas skarpt! Det här var Nickys låt, inte helt förvånande.


Nottingham.

Låt nummer två var en uptempo version av Beyonces Halo ihopmixad med Westlifes How to break a heart. Wow! Mark sjöng som en gud!


Nottingham.

Kian plockade sen fram sin gitarr och spelade The boys are back in town.


Nottingham.

Sista låten i medleyt var Kings of Leons Sex on fire. Var såklart en alldeles typisk Westlife-dans i den =D


Nottingham.

I förskräckligt fula byxor (framför allt Shane) kom dom sen ut på scenen och sjöng What makes a man. Deras nya femte medlem Freddie, som Mark så fint döpte honom till i Liverpool, fick också vara med på ett hörn.


Nottingham. Freddie.

Flying without wings och World of our own (årets sista uptempo) var näst på tur. Sedan var det dags att tacka för sig, vilket dom för en gångs skull lyckades hålla kort. Dom kanske har lärt sig att man inte behöver tacka precis alla.


Nottingham. Dom fula byxorna.

Encoren var väldigt speciell. Gissar att jag inte var den enda som började gråta (och då menar jag inte för att man vet att konserten strax är slut). Killarna kom ut på scenen i mörka kostymer, publiken var i princip helt knäpptyst och dom sjöng I'll see you again tillägnat Nicky och Kians pappor som dog förra året. Är jättesvårt att beskriva stämningen där inne just då. Det var jätteledsamt samtidigt som man ju var superglad för att man var där och såg Westlife. Konstigt men underbart!


Nottingham.

Den absolut sista låten var You raise me up. Innan jag hade sett konserten tyckte jag det verkade lite småtråkigt att ha den sist igen men när man väl var där insåg man hur perfekt det var att ha den efter I'll see you again. Man var liksom fortfarande inne i den där konstiga känslan när låten började, men mot slutet var allt som vanligt igen och det var ett perfekt avslut!


Nottingham.


Ett sista innan vi åker

Imorgon kl 05.15 bär det av mot Arlanda. Sen (om inte askan dummar sig) bär det av till först Manchester och sedan Nottingham och Liverpool. Som jag har längtat!

Hemma igen sent på söndagkväll, hörs kanske då.

Tour Tour 2010
~Nottingham Arena 6 maj~
~Liverpool Echo Arena 7 maj~

Om kartan stämmer...

...borde vi nog kunna ta oss iväg. Flyget till Manchester imorse gick och nu verkar ju askmolnet dra sig tillbaka igen, lagom tills vårat flyg går kl 7.45 (svensk tid) imorgon bitti. Sista bilden visar kl 6.00 (engelsk tid), dvs 45min innan vi startar från Arlanda så förhoppningsvis ska det gå vägen.


Phew!

Hello Anna.


Thank you for your email.

Our records indicate that your tickets were processed and sent out on the 12th April so I apologise that you have not received them.

As your event is on Friday I have cancelled the original tickets so they cannot be used and I have arranged for your tickets to be available to collect at the venue box office from when the doors open on the day of the event. You will need your booking reference number and the original card used to purchase the tickets.

I apologise for any inconvenience caused.

I am glad I was able to assist you today.

We are continually striving to deliver a World Class Service to our customers. Should you require any further assistance please do not hesitate to contact us again.

Regards, MarcDå vet vi att vi kommer in på konserten iaf. Va skönt!

Bra och dåligt

Bra:
 • Har skrivit på kontraktet för lägenheten.
 • Det är soligt ute.
 • Jag är ledig.
 • Askan ska tydligen inte drabba London så vi borde kunna ta oss dit i alla fall.
Dåligt:
 • Vi har fortfarande inte fått våra Liverpool-biljetter.
 • Hittade inget telefonnr till TM så får förlita mig på att dom är snabba på att svara på mail.
 • Askan.
 • Hade tänkt ringa till ett företag där jag sökt jobb men telefonnumret är borttaget.
 • Pendeltåget var 20min försenat pga elfel.
 • Hittar inget vettigt att äta till lunch.

Reach out

Reach out och Unbreakable är bortplockade. Kan ju inte påstå att jag är ett dugg förvånad. Är ju alltid något som plockas bort efter Belfast, men dom kunde väl tagit typ Mandy och Home eller Uptown Girl istället.

Men vad värre är att askan verkar ligga väldigt precis över Manchester Airport idag.
Det gillas å det bestämdaste inte! Den måste helt enkelt bort! Är ju inte direkt en resa vi kan boka om, vi måste åka torsdag morgon. Och att åka dit på något annat sätt än flyg är ju inte att tala om. Vi skulle inte ens hinna till Nottingham. Usch!

Uppdaterat:

Flygen verkar gå hittills i alla fall! =D


Betalt

Internetbanken gav med sig så nu är det betalt och klart. Imorgon ska kontraktet skrivas under, wohoo!

Lite småirriterad!

Planen var att jag idag skulle sälja lite av mina fonder för att kunna betala för våran lägenhet. Det går jättebra när internetbanken totalt vägrar fungera.

Får ta o äta lunch och hoppas att den vill efter det.

*spoiler* Setlist!

1 Where we are
2 What about now
3 When your looking like that
4 My love
5 Uptown girl
6 Swear it again (No Music)
7 Mandy
8 If i let you go (mixed with Im all out of love )
9 Shadows
10 Home
11 Im Already there
12 Reach out

Medley
13 I got a Feeling
14 Halo (mixed with walking on sunshine)
15 How to break a heart
16 Boys are back in town
17 Sex on fire

18 What makes a man
19 Unbreakable
20 Flying without wings
21 World of our own

Encore
22 Ill see you again
23 You Raise me up

Helt underbart ju! Saknar bara Leaving men både How to break a heart och Reach out är ju med så jag klarar mig =D

Nu var det länge sen!

Vi skyller på att Simon har varit nere i Stockholm och jag helt enkelt haft bättre saker för mig än att blogga.

Dock finns det ju en hel del att skriva. Först och främst har vi ju fått en lägenhet som vi flyttar in i den 1 juli. Längtar som en tok! Trodde aldrig vi skulle få den eftersom vi bara låg på 7e plats innan visningen, men någon gång ska ju vi också ha tur antar jag.

Sen har jag ju fått en liten kusin också, Alva.
Har bara träffat henne en gång hittills och då sov hon konstant, men riktigt söt var hon. Och stor, för att vara så liten.

Och snart är det dags att åka på årets Tour Tour! Lisa kommer ner till Stockholm på onsdagkväll och sen tidigt på torsdag morgon bär det av mot Manchester Airport och sedan vidare för Westlife-konserter i Nottingham och Liverpool!


RSS 2.0