X Factor

Är det bara jag som tycker det ska bli kul med X factor i Sverige? För min del kan de lägga ner Talang och Idol om det skulle visa sig vara för mycket. Framför allt Talang. Är det ens någon som kollar på det?


Sista maj

Dagens...
Frukost:
Messmörsmacka och te
Lunch: Chiliconcarne
Middag: Pastasallad
Godis: -
Vill Ha: Långhelg helst redan nu
Humör: Småstressad
Gjort: Jobbat, solat, sorterat tvätt
Planer: Duscha, plocka lite i lägenheten
Köp: -
Låt: What I want is what I've got - Westlife
Tittar på: Big bang theory
Bästa: Vädret!
Sämsta: Att lägenheten inte städar sig själv
Sjuka: -
Väder: Soligt och varmt!
Saknad: Att gå på konsert

Sandstrand

Eller kanske snarare ett grusintag. Det är så vårat golv i lägenheten känns just nu. Var man än går lyckas man trampa på en sten. Jag menar, var kommer de ifrån?! Det var ju jättelänge sen de sopade bort allt från gatorna. Men dammsugningen får bli imorgon för jag har både middag och en tvättkorg att fixa.

Eller... Om jag länkar det här till Simon på facebook, tror ni han läser det då och inser vad synd det är om hans stackars flickvän då som får så ont i fötterna av alla stenar att han gladeligen plockar fram snabeldraken och dammsugar hela lägenheten så att vi dessutom får riktigt ledigt från och med imorgonkväll när femdagarsledigheten börjar? Värt ett försök i alla fall!

Borde kanske lära mig tyska?

Jag har ett kvitto framför mig, från Schweitz. Kvittot är på tyska, eller vad de nu pratar i Schweitz (Stephane Lambiel pratar franska så vitt jag vet men så dålig på språk är jag bestämt inte att jag inte kan skilja på tyska och franska). Jag kan inte ett ord tyska. Hur lyckas man då bäst att försöka lista ut OM det är utskrivet någon moms på kvittot samt vilken procentsats som användes? Förutom mina icke existerande tyskakunskaper så är jag ju tyvärr inte ett vandrande register angående diverse momssatser världen över. Bensin i Schweitz liksom, vem har koll på den momssatsen? Om det ens är någon, vad vet jag. Google translate hjälper mig visserligen med tyskan men det känns ändå som att jag får gissa en del. Vet inte hur bra det är?

Jag önskar jag vore lite piggare

Jag älskar att jag kan välja själv vilken tid jag börjar jobba, så länge jag arbetar mina åtta timmar per dag. Det föll sig liksom naturligt redan från början att komma till jobbet hyfsat tidigt (07.45) så jag kan gå hem hyfsat tidigt (16.15), det passar mig perfekt. Jag gillar att komma hem medan solen fortfarande behagar skina på vår balking, jag gillar att åka strax innan värsta rushen på t-banan, jag gillar att ha en stund för mig själv innan alla dyker upp på jobbet på morgonen.

Men när man går upp tidigt måste man ju gå och lägga sig tidigt. Allt efter kl 22.00 är S E N T! I vanliga fall hopplar jag i säng mellan 21.00 och 21.30, då hinner jag sova ut. Men tänk va skönt det skulle vara om jag till exempel skulle orka vara vaken så pass länge att jag orkar kolla ett TV-program som börjar 22.00, vilken lyx det skulle vara!

Planer för femdagarshelgen

  • Restaurangernas dag i Kungsan
  • Spana in vad Skärholmen har att erbjuda i shoppingväg
  • Eventuellt se Jamie Meyer i Kungsan
  • Sola
  • Slappa på balkongen
  • Dammsuga
  • Sy gardiner

Symaskin

Fick ju en symaskin av mor och far i födelsedagspresent. Så idag har jag äntligen packat upp den och fortsatt sy lite smått på våra köksgardiner. Dock insåg jag att vi bara äger ca 10st knappnålar så jag måste förbi en lämplig affär helst imorgon och köpa några fler.

Symaskinen fungerar i alla fall jättebra. Mycket enklare att förstå än mammas med sjuttioelva funktioner. Den här har två sorters raksöm och fyra sorters zickzack, det räcker gott och väl. Har ingen som helst användning för en symaskin som kan sy skumma mönster eller liknande. Den är helt enkelt perfekt!

How to break a heart

Dagens...
Frukost:
Rostmackor med gårdagens skagenröra
Lunch: Max
Middag: Får se om det blir någon, har inte ätit lunch än
Godis: -
Vill Ha: Klänningen på MQ
Humör: Uttråkad
Gjort: Slappat, plockat lite i lägenheten
Planer: Slappa, plocka lite i lägenheten...
Köp: Lunch snart
Låt: Halo/How to break a heart - Westlife
Tittar på: Gossip Girl!
Bästa: Helg
Sämsta: Vädret som inte riktigt kan bestämma sig
Sjuka: -
Väder: Allt möjligt
Saknad: Att gå på konsert

Budgetering

Jag har insett att jag sakta men säkert börjar bli vuxen. Det kommer ju i längden säkert innebära hus, bil, barn, bröllop och sånt vuxet som kostar en massa pengar. Så jag tänkte att jag skulle vara seriös och räkna ut hur mycket jag kan spara i månaden samt hur mycket jag bör spara om jag vill köpa ett litet radhus om x antal år. Lite lagom roligt söndagsnöje sådär...

Någon som vill ge mig några miljoner?

Man ska inte ropa hej...

Så min blogg funkar inte med Firefox men jag upptäckte nyss att den funkar hur bra som helst med explorer. Lagom irriterande. Med Firefox blir det bara en vit sida när jag vill komma till inloggningssidan och jag gissar att det är samma med Chrome eller vad det heter då jag bad Simon testa igårkväll och han inte heller fick något annat än en vit sida. Suck!

Uppdatering:

Jag tror jag löste det. Om jag inaktiverade adblock-tillägget i firefox på bloggs förstasida så funkade det. Hoppas det var det som var felet så det fortsätter att fungera bara! Och om så är fallet, vad duktig jag känner mig! Och inte ett unns av hjälp av Simon fick jag heller!

Wohoo! Det funkar igen!

Dagens...
Frukost:
Te och en halv macka
Lunch: Andra halvan av mackan och lite pastasallad
Middag: Pyttipanna
Godis: Glass
Vill Ha: Lite varmare väder
Humör: Trött
Gjort: Jobbat
Planer: Slöa framför TVn
Köp: En macka
Låt: Where we are - Westlife
Tittar på: Grey
Bästa: Alldeles lagom mycket att göra på jobbet
Sämsta: Störtregnet?
Sjuka: Räknas det att jag är trött?
Väder: Allt möjligt
Saknad: Inspiration

Fel

Tänkte snabbt bara säga att jag inte kommer in på min blogg från min dator hemma så tills dess att det vill funka igen blir det nog ganska tomt här.

God morgon?

Oj, vad jag hade velat sova en stund till! Och dessutom regnar det ute. Underbar måndagsmorgon...

Hotell bokat också

Nu ska nog det mesta vara klart inför Dublin/London-resan. I alla fall är alla flygresor och båda hotellen bokade. Blev Premier Inn i London. Är väl inte det billigaste men jag gillar det. Vi kan väl helt enkelt säga att det är lagom fancy och prisvärt.


När vi var i London sist, 2009.

Picknick

Hade picknick med de bästa i Hagaparken igår. Var riktigt mysigt trots att det var lite kallt när solen gick i moln. Framför allt var det ju riktigt roligt att ha alla på samma plats, det är ju inte så ofta man ses allihop samtidigt. Var jag, Simon, Anna, Sara, lillasyster, lillebror, Johanna, Martina och Olof. Satt och åt och catchade up vad som händer i allas liv, spanade på folk, såg massa söta barn, ett gäng vuxna män som fäktades med skumgummisvärd och en naken man som blev målad över hela kroppen av ett gäng på svensexa.

På kvällen blev det grillat hos mor och far. Passade även på att njuta av att de ju bor i hus och kastade lite frezbe (stavning?) med syskonen. Efter maten gick jag och lillasyster hem till mig och slappade framför TVn med en påse chips. En helt perfekt lördag med andra ord!


Koppartälten


lillasyster och lillebror


Sara och Anna


Johanna och Martina (och Olofs ben)


Ehm, ja...

Solrosen


Vuxenpoäng?

Blev faktiskt en hel del shopping idag. En lite tunnare tjocktröja, en kofta, ett par solglasögon + fodral till dem samt det som kanske ger lite vuxenpoäng: En stor utomhuskruka och planteringsjord. Fick ju en solros av mor och far i födelsedagspresent. Tänkte att den ska få bo på balkongen istället för i köksfönstret. Så nu ska vi bygga om så den hamnar i en större kruka där ute.

Springer ner till Kista en stund

Förhoppningsvis kommer jag hem med lite t-shirtar, ett par solbrillor och en tunn lite längre kofta.

Söndag

Dagens...
Frukost:
Te och rostmacka med mumsig röra
Lunch: Återstår att se
Middag: Återstår att se
Godis: Chips
Vill Ha: Snygga t-shirtar
Humör: På topp!
Gjort: Vaknat, duschat
Planer: Gå ner en sväng till Kista
Köp: Förhoppningsvis lite kläder
Låt: Where we are - Westlife
Tittar på: Det är väl Gossip Girl ikväll va?
Bästa: Fint väder, söndag
Sämsta: Diskmaskinen låter för en gångs skull
Sjuka: -
Väder: Sol!
Saknad: Dublin

Drömde inatt...

...att Jossi och Jimmie skulle gifta sig i London. Men på väg in i rummet där bröllopet skulle vara var alla tvugna att i takt marschera in NolleP-style. Det gick fruktansvärt dåligt och alla blev skitsura på varandra. Väl inne i rummet sen var det helt fel rum. Det hade blivit en jättestor godisaffär där så då ville ju alla såklart köpa massa godis och mitt i allt försvann nån kille som vi var tvugna att leta efter. Så jag ringde Simon men han kunde inte prata eftersom han precis blivit en sån där vaktgubbe utanför Buckingham Palace. Så jag sprang bort dit men var tvungen att fylla i massa papper om vem jag var och var jag bodde om jag ens skulle få vara i närheten av slottet. Säkerhetsåtgärd ifall jag skulle försvinna därifrån i en taxi. Så när jag väl hittade Simon tog vi en New York-taxi iväg för att Jossi inte längre hade någon brudklänning. Sen vaknade jag...

One of those...

Kan se den här hur många gånger som helst tror jag!


10 år till pensionen

Grattis på födelsedagen pappa! <3


Shadows

Jag kom och tänka på en sak på väg hem från jobbet idag. Jag har ända sen den kom älskat Shadows med Westlife och lyssnar på den nästan dagligen. Dock har jag av någon anledning inte funderat så mycket på texten. Bara tänkt att ok, de är inte tillsammans längre. Men så idag lyssnade jag lite extra och insåg att hon kanske är död? Är det så (och jag har missat det hela tiden)?


Bill och Bull


Proof the boybanders should call eachother before getting dressed! - Mark Feehily

Simon är ju inte riktigt klok!


Tack för födelsedagspresenten älskling! <3

Hela Norge firar mig idag!

Dagens...
Frukost:
Te
Lunch: Pannkakor
Middag: Omelett
Godis: Tårta
Vill Ha: Något oväntat
Humör: På topp!
Gjort: Jobbat
Planer: Fira
Köp: Ägg
Låt: I can - Blue
Tittar på: -
Bästa: Fyller år
Sämsta: Fyller så ***** mycket!
Sjuka: -
Väder: Trist
Saknad: Lillasyster

Nicky vs Kian

Världens tråkigaste pingismatch!

Måndag

Dagens...
Frukost:
Te
Lunch: Köttfärssås och spagetti
Middag: Pannkakor
Godis: Jordgubbstårta
Vill Ha: En byrå
Humör: Jodå
Gjort: Jobbat, städat
Planer: Slappa
Köp: Mjölk
Låt: Lipstick - Jedward
Tittar på: Big bang theory
Bästa: Lägenheten är ren
Sämsta: Lägenheten luktar inte som den borde
Sjuka: -
Väder: Mulet, sol, segn
Saknad: Dublin

Don't get it

Hela lägenheten är nystädad och fräsh, så hur kan det lukta spya överallt?!

Det börjar bli trångt

När vi flyttade hit i juli var planen att bo här ett bra tag. Har visserligen inget annat på gång och vi har inte ens kollat efter någonting annat, seriöst i alla fall. Men det börjar bli trångt. Varenda möblerbar yta har en möbel och alla våra grejer får inte riktigt plats. Skulle vara hur mysigt som helst med ett litet radhus men, om man ska vara realistisk, har vi råd med det? Ingen aning. Vad kostar det? Jag har i alla fall ingen som helst lust att flytta till en större lägenhet. Jag trivs jättebra här och vår lägenhet är så jäkla snygg! Dessutom är det ju inte jättekul att flytta.

Jag vill att mina framtida barn ska få växa upp i ett hus, inte i en lägenhet. Och även om det inte är dags för barn än så har jag ingen lust alls att flytta till en annan lägenhet. När jag väl flyttar ska det vara till det där lilla huset/radhuset där vi kan bo resten av våra liv. Det var inte meningen att vår lägenhet skulle bli för liten redan.


I can, I will

Dagens...
Frukost:
-
Lunch: Tacorester
Middag: Det får vi se
Godis: Choklad?
Vill Ha: En byrå
Humör: Jodå
Gjort: Knatat runt på Barkarby handelsplats
Planer: Kolla hockeyfinalen, städa
Köp: Present till mamma
Låt: Lipstick - Jedward
Tittar på: Gossip Girl, hockey
Bästa: Blue
Sämsta: Känns som lördag
Sjuka: -
Väder: Mulet, lite regn
Saknad: Solen

Tre bästa låtarna just nu

  1. Adele - Rolling in the deep
  2. Blue - I can
  3. Jedward - Lipstick

Barkarby handelsplats

Ska strax åka iväg mot Barkarby handelsplats. Ska köpa födelsedagspresenter åt mor och far. Veckan som kommer blir ju, precis som alla andra år, lite sådär lagom fullspäckad. Jag fyller år på tisdag och då kommer släkten hit på tårta. Sen på torsdag fyller pappa och på fredag fyller mamma. Så på fredag måste deras presenter vara inhandlade då det blir middag i Helenelund. Sen på lördag ska jag ha picknick med kompisarna också. Hoppas det blir fint väder!

Hihihi

Länk

Eurovision 2011

UK var bäst men lär inte vinna.
Sverige har en chans i år. Eric gjorde det bra.
Souvlaki-låten var skummast av allt.
Irland är inte bäst, men söta som få och jag tror dom tar hem hela grejen!


We will rock you!

Imorgon är det dags för konsert med kören. Är inte speciellt nervös än, men det ska bli skittufft att köra till Martin Stenmark! Tur att vi är så många i kören, jag kan ju egentligen inte sjunga...

We have a deal




Torsdag

Dagens...
Frukost:
Te
Lunch: Korv och potatissallad
Middag: Subway
Godis: Kaka
Vill Ha: Helg
Humör: Mje
Gjort: Jobbat, tagit långpromenad
Planer: Kolla Eurovision
Köp: Middag
Låt: I Can - Blue
Tittar på: Eurovision
Bästa: Blue
Sämsta: Min mage
Sjuka: Mensvärk
Väder: Varmt men mest mulet
Saknad: 2003

I Can

Jag antar att alla redan vet vilka jag kommer rösta på på lördag men det betyder ju inte att jag inte kan lägga upp videon här ändå. Jag hade nog röstat på dem hur låten än hade låtit, det är ju Blue. Men utan att överdriva så är I Can en av deras absolut bästa låtar. Hoppas verkligen att de går bra för dem!


Lite småläskigt ändå

Ungefär vid halv tolv tiden idag kom A-S in på mitt rum och frågade om jag hört vad som hänt med T. Hade varken sett eller hört någonting men bara någon minut senare stod L och två poliser utanför mitt rum, det visade sig att T skulle flytta på ett stort och tungt skåp och hade fått det över sig. Han hade troligtvis brytit handleden och var på väg i ambulans till sjukhuset.


Länk

Far away

Dagens...
Frukost:
Te
Lunch: Korv och potatissallad
Middag: Bakad potatis och skagenröra
Godis: Mjukglass
Vill Ha: Sovmorgon
Humör: Glad
Gjort: Jobbat, kören
Planer: Kolla Eurovision
Köp: Middag
Låt: Snälla snälla - Caroline af Ugglas =S
Tittar på: Eurovision
Bästa: Kören och vädret
Sämsta: Bidragen i Eurovision
Sjuka: -
Väder: Soool
Saknad: Amir

Sjukt bra skrivet!

Läsvärt.

This is now and will be forever

Dagens...
Frukost:
Te
Lunch: Spagetti och köttfärssås
Middag: Korv och potatissallad
Godis: Två glassar
Vill Ha: Några fler timmar på dygnet
Humör: Glad
Gjort: Jobbat, promenixat
Planer: Kolla TV och röja lite
Köp: Middagsmat
Låt: Beautiful tonight - Westlife
Tittar på: NittiLeaks
Bästa: Vädret!
Sämsta: -
Sjuka: Ont i foten =(
Väder: Soool
Saknad: Kompisarna man inte träffat på ett tag

I wish our last goodbye could be our first hello

Undrar om han fortfarande är värd att se? Nån som vill haka på? 2002-2003 var ju så jäkla kul!


I wanna dance underneath your light


We could have had it all

Dagens...
Frukost:
Te, mangoyoghurt och müsli
Lunch: Pastasallad
Middag: Rester kanske
Godis: Chips från igår
Vill Ha: Någon som viker tvätten åt mig
Humör: Glad
Gjort: Slappat, bokat flyg och hotell
Planer: Sortera tvätten som fortfarande inte sorterar sig själv
Köp: -
Låt: Rollin in the deep - Adele
Tittar på: Reprisen av Grey och sen Gossip Girl
Bästa: Bokat resa
Sämsta: Flygbolag som muppar sig
Sjuka: -
Väder: Soool
Saknad: Dublin

Bokat

Har bokat klart flyg samt hotellet i Dublin nu. Varför måste alla flygbolag vara så krångliga? Har insett att det till och med finns de som är värre än Ryanair. Så det blev SAS till Dublin, Ryanair därifrån till London och SAS hem igen. Så nu ska vi bara hitta ett hotell i London och förhoppningsvis lyckas jag hitta biljetter till Take That på Wembley också!

Dublin baby!!!

Sitter och kollar upp flyg. Planen är att jag och Simon ska åka till Dublin och London i sommar (sammanlagt en vecka). Ska bli så underbart roligt! Simon gillar ju verkligen London men tänkte att jag måste dra med honom någon annan stans också. Då blir ju Dublin, en av mina absoluta favoritstäder, perfekt! Längtar helt sjukt mycket även fast vi inte ens hunnit boka biljetterna än. Men det ska vi förhoppningsvis fixa idag. Har precis kollat upp vad som finns så troligtvis lämnar vi Sverige den 29 eller 30 juni.

Någon som har ett tips på ett bra hotell? Framför allt i Dublin, men Londontips välkomnas också!


Eye candy










Bra saker som har hänt idag

  • Träffade världens supersötaste lillkusin
  • Fick tillbaka digitalboxen
  • Telia Max25 gäller till och med 25 (vilket ju innebär att jag kan ha det ett år till)

Bananpizza

Dagens...
Frukost:
Te, macka
Lunch: Köttfärssås och spagetti
Middag: Banan och currypizza
Godis: -
Vill Ha: Någon som viker tvätten åt mig
Humör: Glad
Gjort: Jobbat, grattat Alva
Planer: Sortera tvätt
Köp: -
Låt: Imse vims spindel
Tittar på: -
Bästa: Att vi kan hämta ut digitalboxen imorgon
Sämsta: Tåg som inte gick som de skulle
Sjuka: -
Väder: Soool
Saknad: Dublin

Stora tjejen!

Var på ettårskalas hos lillkusinen ikväll. Eller kalas var väl en överdrift. Vi var där, åt pizza ur kartongen och gav presenter till Alva. Av mig och Simon fick hon en träbil som var rosa med vita prickar. Den verkade uppskattas, den hade ju hjul!

Tror ni det går?

Någon gång mellan midsommar och 10 juli har jag och Simon tänkt åka till London och Dublin. Blir väl förhoppningsvis bokat i helgen. Så idag kom jag på världens bästa idé! Tänk om jag kan lura med Simon till Cork och se Westlife? Eller i annat fall få med honom på Take That på Wembley (det här kräver dock att vi hittar biljetter då alla åtta konserter verkar vara slutsålda).

Håll en tumme!

Tell me it's love

Dagens...
Frukost:
Te, macka och clementin
Lunch: Micropaj
Middag: Köttfärssås och spagetti
Godis: Choklad!
Vill Ha: En fungerande box så vi kan se TV igen
Humör: Hoppfull
Gjort: Jobbat
Planer: Sortera tvätt
Köp: Choklad
Låt: Tell me it's love - Westlife
Tittar på: -
Bästa: Min briljanta idé
Sämsta: Om Simon inte gillar min idé
Sjuka: -
Väder: Tråkigt
Saknad: Westlife-konserterna

Branden på KTH

Imorse när jag kom till jobbet satte jag mig som vanligt vid datorn. Gick in på Aftonbladet lite och såg då att det var en jättestor brand och att de hade utrymt hela KTH. Lite förvånat tittade jag ut i korridoren och ut genom fönstret och insåg att jag varken såg eller kände lukten av någon brand. Dock var det bara jag där i hela korridoren så var tvungen att gå ner en våning och kolla om jag var ensam där. Hittade A-S och O som inte hade någon aning om branden, men medan vi pratade lite kom det upp att det var på helt andra sidan av KTH, flera hundra meter från vår byggnad. Så vi jobbade på som vanligt tillsammans med resten av oss som droppade in på jobbet en efter en. Försökte hålla mig uppdaterad lite men jag märkte absolut ingenting av branden under hela dagen. Har inte sett någon eld, ingen rök och ingen brandbil. Och det var inte förrän när jag gick hem som jag kunde känna lite lukt nere vid tunnelbanan. Är mest bara glad att det inte var hos oss det brann.

Presenterna riktigt strömmar in

Är 15 dagar kvar innan jag fyller år men har redan fått fyra presenter. Dessutom försöker (och lyckas!) Simon få mig supernyfiken på vad han har tänkt ge mig. Det jag har fått är i alla fall:
  • En grön trasmatta av mormor
  • En jättefin vas av mormor
  • En tårtspade av Ica Maxi
  • En tårta av Ica Maxi
Så om inte annat så vet ni vad ni inte behöver köpa till mig...

Just another day

Dagens...
Frukost:
Looslimpa med Delins falukorv
Lunch: Äppelkorv
Middag: Couscous, räkor, avokado mm
Godis: En banan =D
Vill Ha: En fungerande box så vi kan se TV igen
Humör: Lite småless
Gjort: Jobbat
Planer: Tvätta, tömma diskmaskinen
Köp: Lite till middagen
Låt: Woman - Delta Goodrem
Tittar på: När Simon spelar TV-spel
Bästa: Middagen
Sämsta: Att jag har saker att fixa hemma o inte bara kan slappa hela kvällen
Sjuka: -
Väder: Sol, regn, hagel, blåst och kallt
Saknad: Sommarvärmen som var här för nån dag sen

Om man ändå hade haft en bil

Idag har vi flängt runt över halva Sollentuna. Eller ok, vi tog bussen till Amorinavägen, gick hem till mamma och pappa för att lämna lite grejer, gick till Kummelbyvägen, tog bussen till Anna o Bosse, var där i ca 30min och sedan åkte vi hem. Allt som allt tog det ca tre timmar. Hade vi istället haft en bil hade vi utan problem gjort det på en (och då har jag självklart räknat in att vi stannade hos dem halva tiden). Inse hur skönt det hade varit! Men innan vi köper en bil måste vi ju tyvärr ha någonstans att ställa bilen och det kräver nytt boende - något jag inte tänkt skaffa precis just nu även om det är kul att spana!

RSS 2.0