London 2/7-6/7

Kom på att jag kanske borde skriva om Londondelen av resan också. Orkade inte skriva om mer än Dublin sist så det fick helt enkelt bli två olika inlägg.

Vi landade på Stanstead någon gång runt sextiden på kvällen. Tog tåget till Liverpool St (där jag fick stå i världens segaste kö för att fylla på mitt Oyster card när maskinen inte ville funka) och åkte sedan vidare till Tower Bridge. Skulle vara ungefär en kvarts promenad därifrån till vårat hotell men det var betydligt längre än så vilket gjorde två trött och hungriga turister på lagom bra humör. Men vi köpte massor med mackor, dricka och chips på den lilla affären mitt emot hotellet som vi åt i hotellsängen medan vi kollade på Wallander med engelska subtitlar.



Nästa dag blev det shopping hela dagen. Började på M&M's world, fortsatte till Forbidden planet och tog sedan hela Oxford St. Blev ett par Converse för mig (£37 istället för 699:- här) medan Simon köpte en hel hög med T-shirtar och diverse serietidningar eller vad det nu var. Tog för övrigt en fika på Starbucks också. Efter ett tag satte det sig två svenska tjejer bredvid oss. Den ena skulle tydligen "vidga sina vyer" genom att som innerstadsbo gå på gymnasiet i Djursholm...



Andra dagen bestod även den av shopping, men vi tog det lite lugnare. Tog en paus i parken och åt fruktsallad, gick bort till Queensway och spanade lite där, åt en riktig middag (till skillnad från all snabbmat och trekantsmackor vi hittils hade tryckt i oss) och på kvällen tog vi en promenad bort till Tower Bridge, åt en glass i solen och bara tog det lugnt.



Vår sista hela dag spenderades med att turista. Vi skulle på konsert på kvällen och hade ingen lust att komma dit med ett gäng shoppingkassar. Så vi turistade helt enkelt. Det mesta har man ju sett förut men vi lyckades hitta lite (för oss) nya grejer och hade allmänt en lugn och väldigt varm dag.



Lagom till att vi hade ätit middag och skulle börja röra oss bort mot Wembley började det regna. Väldigt praktiskt då konserten var på Wembley Stadium och inte Wembley Arena. Men vi hittade helt ok platser (unreserved seating) under taket som täckte ungefär halva den sektionen vi satt på. Så medan personerna nedanför oss samt alla ståplatser glatt fick se Take That i regnet satt (fast stod) vi glatt ocg tittade på. Det värsta av regnet kom i Robbie Williams solodel av konserten samt (tyvärr) när vi stod i världens längsta kö till tunnelbanan därifrån.



Dagen efter var det dags att flyga hem. Åt lunch och begav oss sen ut till Heathrow. Är jättenöjd med våran resa. Var helt perfekt att vara några dagar i Dublin och några i London.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0