Klaga på värmen

Som svensk i ett land där det inte är så varmt så ofta (Sverige) ska man väl inte klaga på värmen. Dock har jag inte riktigt förstått varför, när det är för varmt så måste man klaga. Jag är helt slut idag, har helt sjukt ont i magen och börjar till och från att kallsvettas. Allt det skyller jag på värmen och då tycker jag att det är ok att klaga!

Love will keep you up all night4 december smäller det!

Tankar

Hur ska jag formulera mig? Måste bli rätt om det ska gå bra. Jag måste bli förstådd.

Skellefteå

Är uppe i Skellefteå nu. Kom visserligen upp i måndagskväll men i alla fall. Har väl egentligen inte gjort så mycket. Bara tagit det lugnt och myst med Simon. Dock fick vi igår en tresitssoffa av Jimmy och Pia så den står nu mer i vardagsrummet. Den lilla soffan har v dessutom flyttat in i det lilla rummet så man ska kunna sitta i en soffa om man vill kolla nån film eller så på datorn. Riktigt nice!

Nu ska vi en sväng in till stan i sommarvärmen och äta glass. Skriver mer när jag är tillbaka i Stockholm.

Spöregn!

Vi pratade på jobbet idag att det var synd att man jobbade, annars hade man kunnat ligga ute och sola hela dagen. En halvtimme innan jag slutade började det spöregna! Det regnade så mkt att man nog inte ens kunde gå utanför dörren utan att bli dyngsur. Det var seriöst sjöar på vägen halva vägen hem. I det regnet hade jag en kvarts cykeltur att se fram emot. Lyckligtvis skickade pappa ett sms och frågade om jag och cykeln ville ha skjuts hem. Det var riktigt skönt! Dock blev jag dyngsur ändå eftersom jag dels var tvungen att springa ut till bilen, dels låsa upp cykeln och köra den till bilen så att pappa kunde sätta fast den. Mysigt värre! Men nu är jag i alla fall hemma och har till och med hunnit med en dusch. Mycket skönare med en varm dusch än spöregnet utanför!

Inget att skriva

Har inte så mycket att skriva nu för tiden. Jag jobbar de flesta dagarna och nu är jag på väg till jobbet igen. Skulle egentligen ha jobbat 11-20 idag men blev bytt så nu ska jag jobba 7-16 istället. Då har jag i alla fall någon timme på mig att packa ikväll. Åker ju till Skellefteå imorgon. Visserligen ska jag bara vara där i 3 dagar men i alla fall. Ska bli mys!

Logga in

Kunde inte logga in på bloggen igår av någon anledning. Skumt värre. I vilket var det första dagen på jobbet igår. Eller första dagen för i sommar i alla fall. Har ju faktiskt jobbat där förra sommaren samt två dagar i julas. Förutom en viss person som fortfarande är precis lika idiotisk som tidigare gick det jättebra. Var kul att träffa alla igen. Esra och Stamp blev nog gladast av att se mig och frågade typ tusen frågor om hur länge jag ska jobba i sommar och vad som händer sen och så. Är ju alltid kul när folk blir glada av att se en! Roligt nog verkade chefens chef glad över att se mig också. Men det kanske ingår i hans jobb?

Schemat

Har inte helt bestämt mig för vad jag tycker än. Har precis fått schemat för första halvan av juli, dvs fram till den 19e. Jag jobbar bokstavligen alla dagar utom lördagar. Och alla pass utom ett är 9h långa. Det tycker jag om. Gillar inte att komma dit och jobba 4h, känns så meningslöst. Dessutom slutar jag aldrig senare än 16 så jag hinner faktiskt hitta på saker på kvällarna om jag orkar. Börjar ju trots allt 6.30 eller 7.00 så det blir ju aningen tidiga morgonar. Det gillar jag också. Jag gillar även att jag kommer tjäna betydligt mer pengar än jag räknat med. Så egentligen finns det väl bara en sak jag inte gillar. Planen var att komma upp till Skellefteå i början av juli så att det inte blir allt för långt mellan gångerna jag och Simon ses. Nu blir det så att jag åker upp redan på måndag och stannar till torsdag. Får väl se det positiva i det, vi får i alla fall ses!

Sista dagen på sommarlovet

Har hunnit med en vecka i London och en och en halv dag i Stockholm. Imorgon börjar jobbet. Inte överdrivet roligt, men jag får ju i alla fall pengar. Planen är väl tyvärr att jag ska börja tentaplugga imorgon också. Tentan är visserligen inte förrän i slutet av augusti men jag bara måste se till att klara den nu! Tredje gången gilt.

Annars då, idag har jag än så länge bara slappat och kollat på One tree hill. Ska strax gå ut och göra ren mammas cykel så jag tar mig till jobbet imorgon. Med göra ren innebär för övrigt pumpa däcken och sånt också. Förhoppningsvis är cykeln hel. Skulle bli så mycket lättare då!

London 2009

Kom igårkväll hem från en alldeles underbar resa till London med min älskling. Det absolut bästa var nog att det var över förväntan för Simon och att han nu verkar vara lite mer sugen på att resa i framtiden!

Måndag 8 juni
8.20 skjutsade pappa mig och Simon till Arlanda. Var väl egentligen lite tidigt med tanke på att flyget inte gick förrän 11.10 men det gick bra ändå. Var framme i London vid lunchtid och tog Heathrow Connect till Paddington St. Vi hade lite problem att hitta hotellet sen eftersom vi inte hade någon karta men efter att ha frågat några byggjobbare gick det bra. På eftermiddagen/kvällen tog vi en långpromenad genom Hyde Park, Oxford St och ner till Piccadilly Circus så Simon fick se lite vad som fanns och så.


Hotellet

Tisdag 9 juni
Sightseeingdag! Började med att ta tunnelbanan till Westminister (tror jag) och gick sedan bort till London Eye. Tänkte att det var dags att åka den nu eftersom jag varit i London så många gånger utan att göra det. Var visserligen svindyrt men efter att ha åkt den var det definitivt värt pengarna. Riktigt coolt! Tog sedan en kort promenad och kollade IMAX-bion innan vi tog tunnelbanan till Baker St. Var dags för Madame Tussaudes, något som jag aldrig heller besökt tidigare. Var riktigt roligt det med även om jag nog gillade London Eye bättre. Sist men inte minst tog vi en sväng förbi Harrods.Onsdag 10 juni
Shoppingdag. Var strejk i tunnelbanan men vi tog oss in till affärerna ändå. Knatade runt i alla affärer vi såg som såg roliga ut och shoppade hyfsat mycket. Var även förbi Forbidden Planet, nån affär med massa serietidiningar, böcker och leksaker som Simon ville till.Torsdag 11 juni
Tog tåget ner till Brighton. Vi hade dock lite småproblem att ta oss till Victoria där tåget gick ifrån pga strejken men vi fick tag på en taxi mer eller mindre i sista stund. Shoppade lite och var en hel del ute på piren. Åt dom goda munkarna, kollade på utsikten, var inne i spelhallen och allt sånt där man måste göra när man är i Brighton.Fredag 12 juni
Tog en promenad genom Hyde Park bort till Buckingham Palace där vi kollade på vaktbytet. Det roligaste var väl att vakterna som spelade musik spelade Star Wars och någon James Bond låt. Aningen skumt. Efteråt åkte vi bort till Tower Bridge och kollade ytterligare sevärdheter. Sedan blev det ytterligare shopping, middag på en italiensk restaurang och bio, såg the hangover. Vet inte om filmen eller biografen var skummast...Lördag 13 juni
Tog det mest lugnt i det fina vädret. Blev väl lite shopping men annars satt vi mest i parken. Riktigt mysig dag!Söndag 14 juni
Dags att åka hem. Känns som att det mesta av dagen spenderades på Heathrow, men det är ju i alla fall stort och det finns mycket att titta på!Medan jag väntar på att åka...

Snott från lillasyster

Basics:
Full Name: Anna Katarina Andersson
Single or Taken: Taken
Sex: Female
Birthday: May 17
Sign: Taurus
Siblings: 1 sister, 1 brother
Eye colour: Blue/grey
Shoe size: 36-37
Height: 164cm
Where do you live: Skellefteå

Relationships:
Who are your best friends: Anna and Sara
Do you have a bf or gf?: Bf
Best place to go for a date: A picknick maybe
Longest relationship: A little over 1,5yrs (and counting)
Shortest relationship: see above

Favorites:
Favorite kind of pants: Jeans
Favorite Number: 8 and 17
Boys Name: William
Girls Name: Adina/Adine
Animal: I don't like animals
Drink: Klumpesnusk
Band: Westlife
Movie: A walk to remember

Have You ever:
Smoked: No
Bungee Jumped: No
Made yourself throw-up: Not really
Gone skinny dipping: No
Put your tongue on a frozen pole: No
Broken a bone: No
Played truth or dare: Yes
Been in a sauna: Yes
Been in a hot tub: Yes
Fallen asleep in school: No
Ran away: Yes
Broken someone’s heart: Yes
Cried when someone died: Don't think so (one of the few times that I for some reason can't cry)
Cried in school: Yes
Fell off your chair: Yes
Sat by the phone all night waiting for a call: No
Saved MSN conversations: Yes
Saved e-mails: Yes
Made out with just a friend: Hmm
Used someone: No
Been cheated on?: No
Done something you regret?: Yes

Do you:
Do you like filling these out: Sometimes
Do you wear contacts or glasses?: No
Do you like yourself: Sometimes
Do you get along with your family: Mostly
Have piercings below the waist: No
Stolen anything over $30: No

Misc:
What makes you happy: A lot of things
What did you do yesterday: Prepared for the trip to London and said goodbye to my classmates
What car do you wish to have: Dunno
Do you want to get married: Yes
If you could change anything about yourself, what would you change: So that my hair doesn't get curly when it's rainy
Good driver: Hope so
Good dancer: No
Good Singer: No
Have a lava lamp: No
How many remote controls are in your house: 3
The last movie you saw at the theatres: Confessions of a shopaholic
Scary or happy movies: Happy
Skiing or Boarding: Skiing
Summer or winter: Spring?
Sunset or Sunrise: Sunrise
Orange juice or apple juice: Orange
Cats or dogs: None
Coffee or tea: Coffee
Phone or in person: In person
Oldest, middle, youngest or only child: Oldest

Have you
Sung in the shower?: Yes
Spit in someone’s drink?: No
Dumped someone?: Yes
Peed outside?: Yes
Had more than five REAL bf/gf?: No
Been on stage?: Yes
Made someone cry?: Yes
Gotten a tattoo?: No
Gotten piercings?: Only in my ears
Laughed so hard it hurt?: Yes
Tripped on your own feet?: Yes
Cried yourself to sleep?: Yes
Cried in public?: Yes
Thrown up in public?: No
Lied to your parents?: Yes
Skipped class?: Yes

London baby!

Söndag:
  • Packa det sista
  • Diska det sista
  • Rösta
  • Gå mot flygbussen kl 15.00
  • Fira födelsedagar i efterskott med familjen
Måndag:
  • Flyg till London klockan 11.20

Bilder

Nu har det kommit upp bilder från avslutningsceremonin. Min klass är den näst övertsa bilden (dom blir större om man klickar på dom).

Det finns ett bokningssytem av en anledning!

Blir så trött på folk som ska sno ens tvättider! Hur svårt kan det va att faktiskt boka en tid som alla andra?! Idag när jag kom ner till tvättstugan var det självklart någon som snott mina maskiner. Och jag vet att det är helt ovettigt att då sno någon annans men eftersom jag och Simon åker till London imorgon kände jag inte riktigt att jag hade något annat val. Sen precis när jag satt igång maskinerna kom det in en tjej som antagligen hade bokat dom maskinerna jag tagit. Lyckligtvis trodde hon att hon bokat dom som egentligen var mina så det var ju skönt. Så hon gick och bokade om sin tvättid. Så för min del löste det sig väl men än en gång; Hur svårt kan det va att faktiskt boka en tid?!

Memory Lane

Another year over and we're still together
It's not always easy but I'm here forever
Yeah, we are the lovers
I know you believe me
When you look into my eyes
'Cause the heart never lies


- McFly

Oj vad jag har lyssnat på musik idag. Framför allt på McFly, är ju inte direkt varje dag man lyssnar på dom. Blev även en del Mika och en del MacDonald Bros. Mysigt! Vissa låtar har man så mycket minnen till. Underbart!

Utöver det har jag idag haft det sista seminariet på C-uppsatsen. Så efter att vi fixat några sista kommentarer är vi färdiga! Har även fått mitt schema för sommaren. Eller ja, för juni. Är även det helt underbart! Inte ett enda kort pass så när jag väl ska dit är jag faktiskt där en hel massa timmar så jag får ihop nå pengar. Dessutom jobbar jag fyra dagar i veckan vilket jag tycker är precis lagomt. Tjänar pengar och får sommarlov!

Nu på kvällen har Lisa varit här. Har ätit chips och godis, kollat film och sjungit Lips. Det har med andra ord varit en riktigt bra dag. Och jag glömde... har hunnit med en vända på stan också så att Simon kunde köpa lite sommarkläder! =)McFly - Transylvania (acoustic).
Dougie är ju bara för söt när han sjunger!

Supersize vs. Superskinny

Kollade nyss på Supersize vs. Superskinny på trean. Är ett ganska bra program faktiskt, men idag blev jag putt! Dom gjorde ett repotage om personer med anorexia. Dom framställde en av tjejerna så fel. Hon hade helt fel inställning till mat och hon hade säkert vägit mycket mer innan. Men hon var nu lika lång som mig och bara två kilo lättare än mig. Det dom gjorde fel var att det lät som att alla i hennes storlek har anorexia.

Jag har gått upp fyra kilo sen i somras. Då vägde jag 46 kilo, dvs två kilo mindre än tjejen på TV. Och inte har jag någon ätstörning. Varken då eller nu. Blir bara så putt på folk som inte kan uttrycka sig på rätt sätt. Framför allt i ett informativt inslag på ett TV-program som visas i alla fall i minst två länder. Suck!

Inte helt sågade

Nu är två av tre uppsatser färdiga. Imorgon ska vi opponera på den sista. Lyckligtvis blev våran uppsats inte helt sågad. De flesta kommentarerna var småsaker som är lätta att ändra. De större sakerna, som jag visserligen stör mig nå enormt på att han skulle älta så mycket, var saker som det är för sent att ändra. För det första, kommentarerna var sånt han skulle ha kommenterat på innan vi började skriva... inte på andra eller tredje seminariet och framför allt inte nu. För det andra? Varför älta det? Ok att kommentera det men att sitta och prata om något vi inte kan ändra i ungefär en halvtimme är i mitt tycke totalt meningslöst!

Slutseminarie

Nu är det dags för C-uppsatsens slutseminarie. Min och Lisas nu på morgonen, Jimmy och Pia i eftermiddag och Stina och Elisabeth imorgon förmiddag. Sen är det bara kompletteringar kvar innan vi är färdiga!

Hoppas

Inatt hoppas jag på en hel natts sömn. Behöver verkligen det, inte minst för att orka med C-uppsatsens slutseminarie. Inte direkt någonting jag ser fram emot  men oj vad skönt det ska bli när det är över!

Just nu sitter jag bara och väntar på att Simon ska bli klar på toan så jag kan borsta tänderna. Sen blir det sängen och upp klockan 8.30 imorgon. Hmm... tror han börjar på att bli klar nu så ska avsluta detta...

Paus

Tentan är gjort och den skriftliga delen av opponeringen är avklarad. Med andra ord kan jag inte plugga någonting alls just nu. Det enda som är kvar är slutseminarierna imorgon och på fredag samt komplettering efteråt. Så just nu unnar jag mig en välbehövlig paus! Så fram tills det är dags att traska iväg till phösarmötet ska jag göra absolut ingenting. Har dessutom tjuvkikat på lite detaljer inför kvällens möte och kan inte klaga på resultatet...

Uppe med tuppen

Klockan två lyckades jag tillslut somna. Tror i alla fall att det var då. Så några timmars sömn har jag fått. Är defintivt inte pigg men det får duga. Har en energidryck och dextrosol till tentan om det skulle behövas. Så förhoppningsvis klarar jag tentan den här gången. Tredje gången gillt på en tenta jag borde klarat första gången. Jag kan det ju. Problemet är ju när läraren ställer frågor om saker han aldrig tog upp på föreläsningarna. Så nu är det bara att hålla tummarna att jag pluggat på rätt saker!

Snart ger jag seriöst upp!

Igår natt kunde jag, som jag tidigare skrivit, inte sova. Så precis hela dagen har jag gått runt och varit helt sjukt trött samtidigt som jag försökt plugga. Nu är jag så trött att jag inte vet vad jag ska ta mig till och ändå kan jag inte somna. Höll på och somna ståendes och gick och la mig 19.30. Sen dess har jag lyckats sova i en halvtimme. Och ju längre tid jag är vaken ju mer stressad blir jag. Har så sjukt mycket att göra och har inte tid att inte kunna sova!

Jag ger seriöst snart upp!

Läggdags

Ska försöka hålla mig vaken och plugga till 20.00. 45min till ska jag väl kunna klara tycker man. Hoppas innerligt att jag kan sova sen. Måste vara pigg imorgon på tentan.

Trötter

Sitter fortfarande i pyamas. Tror visserligen inte att jag kommer byta kläder idag. Ska ju ändå ingenstans. Massor med plugg bara. Har pluggat så mycket idag att jag skulle kunna anse mig färdig. Dock finns det några saker som inte sitter helt inför tentan och opponeringen kan absolut förbättras. Så det lär bli en hel del mer plugg idag.

Bästa idag var när Linnea, som vet hur mycker jag har att göra idag, kom över med en piggelin åt mig. Kunde verkligen inte bli bättre så tack så jättemycket!

Nu ska jag börja fixa middag och efter det är det dags för plugg igen... yay?

Ingen sömn

Jag kunde verkligen inte somna igår. Jag försökte mer eller mindre tvinga mig att sova, jag gav upp och tänkte att jag skulle somna om jag slutade försöka, jag kollade på TV, jag läste klart en bok, jag pluggade och jag tog en tio minuter lång promenad. 06.04 var sista gången jag kollade på klockan. Då lyckades jag tillslut somna i soffan. Tre timmar senare vaknar Simon och undrar var jag är, då vaknade jag också. Efter en stund och en flytt tillbaka till sängen somnade jag om och vaknade när alarmet gick igång 10.50. Mer sovmorgon än så har jag inte tid med. Inte nog med att jag har tenta imorgon som jag måste plugga till så ska vi skicka in flera sidor opponering. Så idag blir det plugga. Förhoppningsvis går pluggandet så pass bra att jag i alla fall kan lägga mig tidigt ikväll.

A year ago today

And though we're so far apart
You're forever in my heart

Another year older
A little bit stronger
On this anniversary
You're watching over me

You went away
A year ago today


- Delta Goodrem

Nu var det ju dock inte Delta vi skulle prata om, hur bra hennes låtar än är. Utan vad som hände för ett år sen var en av de bästa dagarna i mitt liv. Det var varmt, soligt och alla var glada. Dessutom spenderade jag dagen med en av mina absolut bästa kompisar i en av mina absoluta favoritstäder. För att göra saken ännu bättre och mer minnesvärd än många andra dagar så var vi ju faktiskt och såg Westlife.

85000 pers var på den utsålda konserten på Croke Park! Det är seriöst mer än Skellefteå med omnejds befolkning. Det var så mäktigt! Westlifes 10-års jubileumskonsert och vilken konsert det var! Allt var verkligen perfekt!


Examen?

Inte direkt va. C-uppsatsen är inte helt färdig än och jag har en tenta på onsdag. Dessutom har jag ju inte klarat någon av Dicks kurser så där jag har hela tre tentor släpandes efter mig. Men idag blir det inte mycket till plugg gjort. Halv tolv ska jag vara hos Robin och äta lunch med klassen. Klockan ett är det avslutningsceremoni i Forumsalen och sist men inte minst är det avslutningssittning ikväll.

RSS 2.0