Nu får det räcka med snö!

Inse hur less man blir på snön när:

1. Dom är sämst på att ploga i den här stan
2. Man vet att snön inte kommer vara borta förrän i april
3. Vissa dagar får man inte upp ytterdörren för att det snöat igen
4. Andra dagar får man inte upp ytterdörren för att den har frusit fast
5. Vissa dagar tar det 30min istället för 20min att gå till Campus för att man måste pulsa i 1dm nysnö som ingen orkar ploga bort

Vi har redan en meter snö, vi behöver inte mer!

Flyg bokat

Åker ner till Stockholm på kvällen den 11 feb och tillbaka till Skellefteå på eftermiddagen den 14 feb.

Gårdagskvällen

Hade en riktigt rolig kväll igår. Kanske till och med den roligaste jag haft här uppe i Skellefteå. Började med förfest på Staregatan med en hel hög med folk. Visste inte vilka hälften var men hade superroligt ändå. Sedan gick vi in till stan och nyöppnade Mollies. Det var på ett sätt lite som att komma in i en annan värld. Såg väl egentligen ut som vilket uteställe som helst men jag tror det var alla miljarder trappor ner som gjorde att man helt glömde var man befann sig. Dessutom hade dom inte så förskräckligt höga priser vilket ju alltid är ett plus!

Tog inte alls mycket kort men här kommer några få i alla fall:




Så söta

Grattis till Kevin och Mark som har förlovat sig!


Täckbyxor?

  1. Ha täckbyxor på mig in till stan ikväll?
  2. Ha täckbyxor på mig till Staregatan och sen kolla om jag kan lämna dom hos Natalie?
  3. Strunta i täckbyxorna?

Då var det bestämt

På fredag morgon bär det av till Piteå. Har bara varit på busstationen, Coop och Musikhögskolan där förut så nu tänkte jag och Simon dels kolla in själva stan och sedan träffa hans kusin med familj.

Jag får inte heller ge upp

Har försökt vara allmänt peppande och sagt att man inte får ge upp. Ändå är jag snart på väg att ge upp också. Är så fruktansvärt less! Vill bara få ett jobb och en lägenhet i Stockholm. Jag vill verkligen flytta hem. Skellefteå känns inte som hemma och har inte gjort det på ett ganska bra tag. Jag behöver komma här ifrån, men först behöver jag ett jobb. Hoppas verkligen på min förra chef. Det är långt ifrån mitt drömjobb men det är ett jobb och det är det viktigaste!

Korvsoppa

Jag och Simon fick för ett tag sen för oss att vi skulle laga korvsoppa. Så idag blev dagen då det hände. Falukorv, potatis, vitkål, morötter och lök ligger och puttrar i buljong på spisen. Hoppas det blir gott!


Nyfärgat

Kom nyss hem från Linnea. Vi färgade håret på varandra så nu sitter jag här med en handduk på huvudet och väntar på att det ska bli någorlunda tort. Är väl strax dags att börja göra middag så hinner inte riktigt blåsa det.

Träffade även hon som nyss flyttat in på 12an.
Verkar jättetrevlig! =)

Somebody else

I hear the laughter
I know that something specials going on
I hear the passion
You mention his name

You're talking on the phone
And you tell your friends
That ever since he came
Everything's different, everything's changed

And baby we both know
What this means for you, for me

Somebody else now
There's someone between us
There's somebody calling in the middle of the night, yeah
And I can't sleep now
For all of the crying, yeah
And I know when you hold him tight
He's the best part, best part of our lives

I watch from a distance
And I see the way you talk to him so close
And I'm not the only one you want to hold

And surely we both know
What this means to you, to me

Somebody else now
There's someone between us
There's somebody calling in the middle of the night, yeah
And I can't sleep now
For all of the crying, yeah
And I know when you hold him tight
He's the best part, best part baby

Girl I'm never gonna walk away
For what we've got together
Cos you need me now more than ever
I can only pray that we will always be together
I'm not walking out

Cos somebody else now
Someone between us
Somebody calling in the middle of the night,
And I can't sleep now
For all of the crying, yeah!
And I know when you hold him tight,
He's the best part, the best part of our lives, yeah

And it's never felt so right
I know when we hold him tight
He's the best part, the best part of our lives


Ronan Keating - Somebody Else

The Gift

Fick boken av Simon i julklapp men har trots att den är helt underbart bra inte haft tid att läsa ut den än. Är lite svårt att motivera valet att läsa den när man egentligen borde plugga till nästa tenta. Men har hunnit ungefär två tredjedelar än så länge och jag älskar den. Framför allt gillar jag kapitlen om the turkey boy, framför allt för att man innan man läst det inte kan låta bli att tycka att the turkey boy är världens mest skumma smeknamn.

Dock är det lite komiskt att jag gillar boken så pass mycket när jag för det mesta är arg på både Lou och Gabe, huvudpersonerna. Men i vilket fall, läs den!


Snöoväder

Blev som sagt inget Luleå för mig idag. Istället kom Simons kusin med flickvän och två barn förbi. Fick en ny kompis, haha.

Annars har det mest snöat och blåst. Framför allt utanför våran dörr. Förstår inte riktigt hur vi kan ha över 1dm snö utanför oss medan dörren bredvis bara har kanske 1cm. Udda!

Oväder

Blir inget Luleå imorgon. Kändes skönt att komma iväg några timmar, sitta på bussen och läsa, kanske träffa lillasyster en sväng, träffa dom andra UBSarna osv. Men tänker inte chansa och sitta på en buss som enkel väg tar ca 2h om det ska bli världens snöoväder. Så istället jobbar jag 8-12 och tar en lugn eftermiddag hemma sen. Iofs ganska skönt det med!

Tredje gången gillt

I söndags skulle jag diska bort allt. Det blev inte av. Igår var försök nummer två, jag diskade glasen. Undrar hur det går idag.

I det töntigaste laget

Typ som att säga "fotbolls-vm är viktigare än min fru", eller hur?

Less

Är lite småless på att jag inte kan uppdatera min status på facebook. Kan inte heller kommentera på andra personers statusar. Visserligen hade jag inget vettigt att skriva men det är principen. Det ska funka!

Nu går jag och fortsätter med disken istället!

Ibland är det skönt med sånna här dagar.

Började dagen med att kolla på någon konstig TV-serie om hästar tätt följt av någon sjukhusdokumentärserie eller liknande. Behöver jag nämna att det inte fanns något vettigt på TV imorse? Sen blev det How to look good naked innan jag gick och väckte Simon. Vi åt lunch framför TVn medan vi kollade på Färjan och ett och ett halvt avsnitt av Biggest Loser. Sen var jag tvungen att byta kanal då det var dags för galan (Konståknings EM i Tallin). Gillade nog Kiira Korpi bäst idag också. Sen var det i alla fall dags för middag. Jag satt och slappade framför datorn medan Simon fixade något att äta. Även denna måltid intogs framför TVn, men den här gången kollade vi på Urban Legends, Project Runway och Blåsningen.

En aningen överdriven TV-dag skulle man lugnt kunna påstå! Men det var skönt att göra absolut ingenting. Ska dock bli skönt att i alla fall göra någonting vettigt imorgon.

Hon ringde fel

Vaknade kl. 10.23 av att det ringde. Det var ett 08-nummer som jag inte kände igen. Tänkte direkt att det måste vara någon från alla jobb jag sökt som ringer. Varför dom skulle ringa en söndag vet jag inte. Blev jättenervös, hjärtat dunkade på så snabbt att jag nästan trodde det skulle hoppa ur och sen svarade jag. Felringning! Nu hade jag ju vaknat helt totalt i onödan och det fanns ingen möjlighet att jag skulle kunna somna om. Om dom ska ringa fel kan dom väl i alla fall göra det när jag är vaken?!

Liverpo-ol

Som min käre far så vackert uttalar det. Annars tänkte jag väl mest berätta att flyget nu är bokat inför årets Westlife-turné! Planen ser preliminärt ut så här:


6 maj
  • Flyg Arlanda-Manchester
  • Tåg/buss vidare till Nottingham
  • Westlife-konsert, rad 10.
7 maj
  • Tåg/buss till Liverpool
  • Westlife-konsert, rad 5 bakifrån
8 maj
  • Stanna kvar i Liverpool, shoppa, gå på Beatles-museum etc.
9 maj
  • Tåg/buss tillbaka till Manchester
  • Shoppa
  • Flyg hem på kvällen

Spännande fakta

Hittade den här. Roligast var punkten om vad som hände 1920.

Det funkar inte!

Min dator har inte varit på världens bästa humör idag. Framför allt vägrar gmail fungera. Det funkar på Simons dator och på den andra bärbara, men inte på den här. Vettigt värre.

Annars har det varit världens lugnaste dag. Har kollat NCIS och konståknings EM. Kiira Korpi blev bara fyra. Viktoria Helgesson blev ju däremot 11. Tror dom sa att hon varit 18 som bäst innan. Ser fram emot Stockholm ice i april!


Kanske, kanske inte.

Gjorde nyss ett test på facebook. På ett sätt känns resultatet klockrent. På ett annat sätt jättefel. Men i vilket fall låter det som att jag är världens tråkigaste person...


Jobbsök

Söker jobb till höger och vänster. För tillfället verkar i princip ingen vilja ha mig. Ska på en intervju så småningom men lönen är egentligen alldeles för låg. För tillfället hoppas jag nästan mest på att få komma tillbaka till mitt gamla jobb. Jag gillar ju i alla fall chefen där!

Lambiel vs. Joubert

Hade någon frågat mig för något år sedan hade svaret utan tvekan varit Lambiel. Lambiel och hans alldeles underbara piruetter. Men jag är fortfarande putt på honom och hans paus för att han inte kände sig motiverad. Då hade han lika väl kunnat sluta. Inte ta en paus bara för att råka bli motiverad igen lagom till OS.

Så därför tänker jag hålla på Joubert i år. Självklart hejar jag ju på svenskarna också och lite i smyg på Plushenko och Verner.


vs.

Det är inte varje dag...

Min lärare kom helt spontant förbi mig på jobbet idag. Han ville bara kolla om jag hämtat ut tentan och säga att jag hade varit jätteduktig. Han verkade till och med stolt. Hmm...

Det har jag funderat länge på

Varför får dom inte vara med?!

Mörker

Tänk vad mycket lättare livet vore om man inte var så höjdrädd. Exempelvis skulle man kunna
  1. Gå till köket och hämta en stol
  2. Ta med sig en glödlampa på vägen
  3. Ställa stolen under lampan i taket
  4. Kliva upp på stolen och byta lampa
  5. Se vad man gör eftersom rummet inte längre är så mörkt

En sista låt med Stephen.

Sista låten Stephen Gately sjöng med Boyzone.
Älskar videon. Den är perfekt. Är totalomöjligt att inte gråta när man ser den.



EM i Tallin



Imorgon börjar det!

Gillar när det är så här!

Har haft saker att göra på jobbet hela dagen idag. Har kopierat en miljard papper och sålt massa gymkort och så. Skönt att inte bara sitta framför datorn hela tiden.

Sovmorgon

Börjar inte jobba förrän kl 13 idag. Skönt med sovmorgon ibland! Hade egentligen tänk diska och sortera tvätt men istället har jag suttit och lyssnat på Westlife hela morgonen. Är fortfarande helt kär i How to break a heart.


Hur gick det här till?!!

Gick precis in på studnetportalen. Tentaresultatet hade kommit på helvetestentan. Var ju femte gången jag skrev den och nu lyckades jag till och med med ett VG! Hur gick det till?!!


Hamburgare

Blev helt plöttsligt sjukt sugen på en hamburgare. Tur att vi har i frysen. Här ska det fixas! Hamburgare med piripirisås, chilikrydda, ost, ketchup, hamburgedressing och purjolök. Mums!

Kallare än förväntat

Kom nyss hem från stan. Gick till systemet med Simon, Anna och Bosse och sedan till leksaksaffären och köpte en present. Den där affären lär nog ha tjänat en del på mig då jag köper nästan alla presenter där. I vilket fall var det jättekallt ute. Termometern visade bara -7 så jag trodde jag skulle klara mig utan långkallingar, men det var ingen bra idé. Höll på o frysa ihjäl under den 20min långa promenaden. Får ta och hoppa in i duschen och värma mig strax!

Vi tar en dagens när vi ändå håller på...

Dagens…
planer: Jobba, tvätta, äta popcorn
borde: Göra klart kalkyleringsuppgiften men jag glömmer hela tiden bort den
klädsel: Jeans, kofta
låt: Talk me down - Westlife
vill ha: Tentaresultatet
saknad: Tentaresultatet?
roligaste: Let's Dance
tråkigaste: När folk inte gör vad dom har lovat
köp: Popcorn mm
lunch: Pasta och pastasås
kvällsmat: Varma mackor
läsning: Bloggar
nyttigaste: Beror på om vi äter melon ikväll eller inte
… ”åh nej!”: Torktumlaren fungerade inte


Provisorisk klädtorkning. Fyra gardinstänger på fyra köksstolar.

Let's dance, varma mackor och popcorn

Och så lite julmust till det. Visst låter det som en helt ok kväll? Lugn och mysig om inte annat. Och en perfekt kontrast mot vad jag antar väntar imorgon när det både är födelsedagsfest hos Amir och Anders och tentaröj på Traversen.


Jag hejar för övrigt på Rabih om det var nån som undrade.

Träningsvärk

Mitt förra inlägg försvann men vi kan kort sagt bara konstatera att jag har träningsvärk från gymmet igår.

Liten.

Grattis till bästaste Pernilla och hennes Berra som har fått en liten bäbis!


Pernilla och jag 2004.

Nackspärr

Så där lagom mysigt. Den enda fördelen är att jag har en ursäkt att inte städa idag heller.

Storstädning

Är storstädning på gång både hemma och på jobbet. Hemma har jag börja ta tag i olika skåp och diverse som man kan städa iordning (och slänga sånt man aldrig använder) så vi har lite bättre koll på grejerna och även lite mindre grejer när det väl är dags att flytta sen.

På jobbet håller vi på att arkivera gamla pärmar med bokföring och kvitton och sånt.
Har stått en miljard pärmar inne på kontoret men nu är allt gammalt ihopbuntat och ihopplockat i lådor och skåp. Vi har även fått ett trettiotal tomma pärmar nu när dom blivit tömda. Börjar nästan kännas organiserat här nu!




Dagens

Dagens…
planer: Tenta i Modeller för intern styrning och sen städa undan alla julsaker
borde: Absolut ingenting! Kväll efter tenta finns det inga måsten!
klädsel: Jeans, hoodie
låt: Change - Sugababes
vill ha: En Subwaymacka
saknad: Stockholm
roligaste: Att det kändes som att tentan gick helt sjukt bra
tråkigaste: Ingenting egentligen
köp: Snart en Subwaymacka
lunch: Subway
kvällsmat: Borde äta rester
läsning: Tentafrågorna
nyttigaste: Vet inte
… ”åh nej!”: Tänk om jag inte klarade tentan iaf?! =O

Här ska det firas!

Nyss hemkommen från tentan. Gick helt sjukt bra! Självklart vet jag inte än om jag klarade den eller inte men det känns så och därför ska jag fira med en Subwaymacka. Kykling, oliver, rödlök, jalapenos, ost och chipotlesås. Mums!

Svampkväll

Till Amirs stora förtjusning har vi redan lyckats planera in terminens andra svampkväll. Till skillnad från förra terminen då vi sågs typ två gånger tänkte vi försöka ses lite oftare nu. Så på lördag ska vi äta och dricka paj för fulla muggar! Äppelpaj med vaniljsås och äppelvin som smakar äppelpaj med vaniljsås. Kan tänkas bli för mycket äppelpaj med vaniljsås men det är värt att testa i alla fall. Efter det får vi se om det finns nån vettig förfest innan det bär av mot årets första Travven-kväll.


Anna är duktig!

Har pluggat säkert dubbelt så mycket som jag hade planerat idag. Och oj vad bra det gick med påläggskalkylen! Jag tror den sitter, på riktigt!

Simon ska få förhöra mig ikväll på sammanfattningen så får vi se vad jag behöver träna mer på. Men sen är det färdigpluggat. Börjar faktiskt nästan se fram emot tentan imorgon. Jag ska klara den den här gången!

Men när man varit så här duktig får man väl läsa sin ny Cosmopolitan som landat i brevlådan?!

I väntan på lunch...

...snodde jag den här av Ewe.

Höger- eller vänsterhänt:

Högerhänt
Humör just nu: Trött på att plugga men ändå peppad
Favoritgodis: Surt
Är det nåt du absolut inte äter: Blodigt kött och blomkål
Kläder just nu: Jeans o lilarutig skjorta
Musik just nu: Rabblar formler i huvudet istället
Vad sa du senast: "Ska jag komma tillbaka om 10min så hinner du sträcka på dig lite?"
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Hade viljat vara äldre under 90-talet så jag hade haft bättre koll på alla pojkband
Fisk eller badkruka: Badkruka!
Längd och vikt: 167 cm och ca 50 kg
Hur många kuddar sover du med: 2
Favoritväder: ca 15-20 grader varmt och strålande solsken
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Apelsiner, armband och alvedon *leker*
Spelar du nåt instrument: Nej
Morgon- eller nattmänniska: Morgonmänniska innan jag flyttade till Skellefteå, nu varken eller.
Sparare eller slösare: Både och men mer sparare
Vem är viktigast för dig: Simon
Bästa film: A walk to remember
Tror du på liv på andra planeter: Inte som gröna gubbar iaf
Kommer du ihåg din första kärlek: Ja
Älskar du henne/honom fortfarande: Beror på om man menar kär som på lågstadiet eller kär på riktigt
Har du några homosexuella vänner: Ja
Tror du på mirakel: Nej
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Beror på
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej
Hur många barn vill du ha: 2
Bio eller promenad: Oftast promenad
Är du kittlig: Ja verkligen
Snarkar du? Ibland?
Stjärntecken? Oxe
Rädd för insekter? Ja
Äckligaste insekten: Spindlar och getingar
Största svaghet: Rädd för mycket
Det här är jag bra på: Planera
Bästa bok? PS. I Love You
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Just nu typ fotografiskt minne så kanske jag kan klara tentan
Vad vill du jobba som? Något där jag får planera, gärna inom musikindustrin
Chips, morötter eller godis? Chips
Pizza eller hamburgare? Pizza
Skriver du dagbok? Bloggen
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Nej
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Vill ha det välstädat men är väl inte på top just precis nu
Gungar du på stolen? Nej
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Nej
Vilken hand håller du gaffeln i? Beror på om jag behöver använda kniven eller inte
Hur många syskon har du? Två
Vad är du mest rädd för? Att vara ensam i mörkret
Är du rädd för blod? Nja... mest äckligt
Saltar du på maten? Beror på maträtt men ja
Gillar du att sjunga? Ja
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Sam-företag. Ville jobba med ekonomi.
Anser du att du är stark? Inte ett dugg
Brukar du sola? Ja under den riktiga solen när det går, inte i solarium eller så
Vad gör du om du får hicka? Borstar tänderna eller blir skrämd
Röker du? Nej
Snusar du? Snusläpp? Nej
Kaffe, te eller inget? Kaffe med mjölk
Har du en besatthet? Mjo kanske

Slutspurt

Imorgon smäller det. Tenta i modeller för intern styrning. Jag ser fortfarande inte alls fram emot det mer än att det i alla fall är över för den här gången på tisdag eftermiddag. Förhoppningsvis är det över för alltid också men jag har inga större förhoppningar då det är femte gången jag skriver tentan.

Plan för dagen:

- Göra en gammal tenta (innan lunch)
- Läsa igenom alla anteckningar (innan lunch)
- Leta upp alla svar till alla antingen eller frågor på dom gamla tentorna och lära mig dom (efter lunch)
- Gå igenom påläggskalkyl och standardkostander igen (efter lunch)
- Råplugga formler (efter lunch)
- Läsa igenom alla anteckningar igen (innan jag går och lägger mig)

- Läsa igenom alla anteckningar ytterligare en gång (imorgonbitti innan tentan)

Tjaa... så kan man väl också göra antar jag

AJ ska gifta sig.

Dagens

Dagens…
planer: Plugga
borde: Läsa igenom sammanfattningen en gång till
klädsel: Jeans, hoodie
låt: Har låten i Kellogs special K reklamen på hjärnan
vill ha: G på tentan på tisdag
saknad: Åka skridskor. Var över ett år sen sist.
roligaste: En busig Simon
tråkigaste: Pluggandet
köp: Toapapper och coca-cola
lunch: Fiskpinnar
kvällsmat: Pasta och dolmiosås
läsning: Påläggskalkyl, bidragskalkyl, standardkostnader och ABC-kalkyl
nyttigaste: Promenad till och från coop
… ”åh nej!”: Kan det inte bara vara tisdag eftermiddag?

Modeller för intern styrning

Har verkligen inget annat att skriva om just nu än tentapluggandet och hur tråkigt det är. Idag har jag suttit och repeterat allt. Investeringskalkyl, resultatanalys och budgetering kan jag. Hoppas på många frågor om det. Trånga sektioner känns helt ok men måste plugga lite mer på det, likaså ABC-kalkylen. Sen är det ju påläggskalkylen och standardkostnaderna. Jag kan det jag läst och jag kan uppgifterna vi gjort, men om uppgifterna på tentan är upplagda på minsta lilla annorlunda sätt kommer det går åt skogen. Det är väl helt enkelt så att jag inte förstår men har lärt mig uppgifterna utantill. Vi får helt enkelt hoppas på det bästa för jag skulle bli oerhört förvånad om det inte kommer med på tentan.

Do not want tuesday.

Ledig kväll

Har faktiskt pluggat nu. Därför unnar jag mig nu en ledig kväll! Ska strax göra middag och om kanske två timmar kommer Amir förbi. Antar att det bara blir att slappa och glo på TV men det låter aldeles perfekt en dag som denna. Det enda som fattas är snacks, hur ska jag få Amir att ta en sväng förbi valfri affär? Hmm...

Det går inte framåt

Budhetering och resultatanalys idag. Jag har inte ens öppnat böckerna än. Istället blev det en vända till stan för att köpa nya skosnören. Det är ju faktiskt viktigt att ha hela skosnören, annars kanske man tappar skorna! Hör ni hur jag desperat försöker övertyga mig själv om att det finns viktigare saker att göra än att plugga? Kanske skulle ta och dammsuga lite också?

Ne, men göra en macka och sedan dyka ner i böckerna kanske. Låter det som en idé?


Vad behöver jag inte?

Känner för att storstäda. Sortera. Planen är ju att flytta till Stockholm någon gång under våren och då gäller det att inte få med sig massa onödigt. Därför är jag på städhumör. Funderar på att ta mig an garderoben. Har nog en hel del både t-shirtar och tjocktröjor jag aldrig någonsin använder.

Vad mer kan man göra sig av med? Tips?

Jag tror jag förstår

Planen för idag var att plugga:

- Påläggskalkyl
- ABC-kalkyl
- Bidragskalkyl

Bidragskalkylen förstår jag. Det gäller bara att tänka rätt på tentan sen. Dom andra två har jag aldrig förstått förrän nu. Tror jag i alla fall. Det känns som att jag förstår det. Dock ska jag gå förbi Dick imorgon med en liten lapp och fråga om jag tänker rätt.

Måste klara tentan den här gången!

Bästa julklappen

Förra julen, alltså den 2008, gav jag farmor en bok i julklapp - Till mitt barnbarn. Tanken med boken var att hon när hon hade tid, lust och ork skulle fylla i den och vid ett senare tillfälle ge tillbaka den till mig så att jag kunde läsa om hennes liv. Jag har alltid tyckt att det är så mysigt när hon berättar om när hon var liten, vad dom gjorde uppe i Samakko och så. Jag tror även att hon tycker det är kul att berätta. Därför var det verkligen en perfekt julklapp!



Den här julen fick jag tillbaka boken. Hade inte alls förväntat mig att hon skulle fylla i den så fort och än mindre att hon skulle fylla i så mycket. Varje sida är proppfull och det är skrivet där det inte ens finns några rader att skriva på. Under en rubrik var hon tvungen att tejpa in en extra sida bara för att få plats, på ett annat ställe skrev hon att det inte fick plats men att hon skulle berätta för mig någon gång. Hon har framkallat kort från alla möjliga tillfällen, nya som gamla. Ett kort var på alla hennes 8 syskon, kort på hennes föräldrar, på hennes mor och farföräldrar, på farfaras syskon och föräldrar, på pappa och mina fastrar när dom var små. Allt för att jag skulle få veta.

Jag vet att det var jag som köpte boken från första början, men jag är så glad att hon verkar ha gillat den och därför fyllt den med många många av hennes minnen. Det mysigaste var att läsa om när hon och farfar träffades. Kommer inte ihåg så mycket av min farfar då han dog när jag var åtta men det verkar som att dom två var alldeles perfekta för varandra. Sen var det riktigt roligt att få veta sånt som man annars aldrig skulle komma på att fråga om, tex. när hon och farfar köpte sin första diskmaskin.

Läste ut boken idag men lär läsa den många gånger om och om igen.

Snott av Emma

Namn: Anna Andersson

Kallas för: Fjant

Stjärntecken: Oxe

Höger eller vänsterhänt: Höger

Piercingar: Hål i öronen

Tatueringar: Nej

Längd: 1.67

Skostorlek: 36

Hårfärg: Färgat röd/brunt

Fräknar: Nej

Motto: Gör inte idag vad du kan få andra att göra imorgon, kanske?

Kär? Ja

Önskar du att du bodde någon annanstans? Ja, i Stockholm

Tycker du att du är attraktiv? Kan jag väl inte påstå

Dricker du? Ja men inte speciellt mycket

Röker du? Nej

Vilket schampo använder du? Just nu Tresemme (stavning?)

Vilken parfym använder du? Ingen

Vad är du rädd för? Det mesta

Gillar du att tvätta? Går väl an när ingen snor ens tvättid och alla maskiner vill fungera

Gillar du berg- och dalbanor? Älskar berg- och dalbanor!

Senaste...

Filmen du hyrde? Ingen aning

Filmen du köpte? Bucketlist

Låten du hörde: Bakgrundmusiken till Simons TV-spel

Låten du laddade ner? Ingen aning

Personen du ringde? Pappa

Personen som ringde dig? Pelle

TV-program du såg? Sjunde himlen =S

Person du tänkte på? Alla möjliga när jag funderade över vilka som ringt

Favorit…

Låt: Flying without wings - Westlife

Sak att göra: gå på en bra konsert

Sport: Konståkning

Dryck: Mjölk och julmust

Kläder: Det jag känner mig snygg och bekväm i

Film: A walk to remember

Bil: Pappas?

Serie: One tree hill

Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? Ja

Gråtit över en flicka? I så fall en tjejkompis

Ljugit för någon? Ja... det "behövdes" när man skulle träffa Westlife

Varit i slagsmål? bara med lillasyster så vet inte om det räknas

Blivit arresterad? Nej

Träffat någon från internet IRL? Oja

Antal…

Gånger du varit kär? En

Gånger ditt hjärta brustit? Ingen gång

Hjärtan brustet på grund av dig? En tror jag

Tjejer du kysst? Hmm

Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Ingen egentligen. Är vän med en hel bunt på facebook men thats it.

Gånger ditt namn varit med i tidningen? Kanske fanns nån födelseannons eller nåt...

Senaste…

Boken du läste? The Gift - Cecelia Ahern

Personen du fick e-mail av? Vet inte

Personen du fick brev av? Julkort från Anna, Sara, Mormor, Pernilla och småkusinerna

Personen du fick sms av? Amir

Gången hela din familj åt middag tillsammans? Förrgår

Saken du köpte? Mat för över tusen kr

Vad har du gjort idag? Föreläsning, pluggat och slappat

Brukar du svära mycket? Inte så

När stiger du upp på morgonen? Beror helt på

Vad har du på dig? Strumpbyxor, lång tröja och fleece

Vad ska du göra ikväll? Plugga och slappa

Vad är du allergisk mot? Inget

Var har du ont? Ingenstans

Använder du hårspray? Väldigt sällan

Kan du stå på händer? Nej

Håkan Hellström eller The Ark? Varken eller

Salt eller socker? Salt

Gillar du ketchup? Beror vad man har det på

Är du glad nu? Ja, men mest seg.

Var du glad igår? Ja!

Vad dansar du till? Westlife-medleyn =P

Stockholm är… ? hemma

Göteborg är… ? scandinavium och ullevi

Kan du sjunga? nej, men Simons xbox verkar tro det

Spaghetti eller makaroner? Makaroner går fortare att laga

Land du vill besöka? Många, England är näst på tur (igen).


Byggt en plan

Nu vet jag precis hur mycket jag ska plugga varje dag för att förhoppnngsvis klara tentan på tisdag. Ser inte fram emot det ett dugg. Det enda jag kan är investeringskalkylerna. Budgeteringen går nog helt ok och kanske även resultatanalysen. Men resten?!

Det första jag gjorde var att leta lägenhet i Stockholm.

Är äntligen tillbaka uppe i Skellefteå. Fel. Äntligen hemma i min och Simons lägenhet menar jag ju såklart. Vi vet ju alla vad jag tycker om Skellefteå. Men hemma är jag och det känns riktigt bra.

Har firat jul utan rinnande vatten.
Har shoppat loss i alla närliggande köpcentrum.
Har firat nyår som inte alls blev som planerat.
Dom första två punkterna var både mysiga och roliga.
Punkt tre lägger vi bakom oss nu.

Jag vill för övrigt bo i Hässelby. Jag gillar det huset. Jag gillar närheten till allt man behöver (och en 30min tunnelbaneresa in till stan klarar man ju annars utan problem). Jag gillar planlösningen. Jag tror jag har fastnat i planlösningar. Igen.




RSS 2.0