Sista januari

Dagens...
Frukost:
En jättestor macka
Lunch: En till macka
Middag: Korvcarbonara
Godis: -
Vill Ha: Mindre grus i hallen
Humör: Peppad
Gjort: Jobbat, handlat lite mat
Planer: Strax läggdags
Köp: Mat
Låt: Fragile - Delta Goodrem
Tittar på: Top Model
Bästa: Lugn och skön dag
Sämsta: Det börjar bli så stökigt här hemma igen
Sjuka: Sendrag/kramp i tån
Väder: Perfekt vinterväder om man hade haft tid att vara ute
Saknad: Våren

Jag tror det här kan bli bra

Jag saknar det nästan varje dag. Och det blir absolut inte bättre av att det precis varit ett Europamästerskap. Det finns ingenting som kan jämföras med känslan av att åka runt på ett par skridskor. Jag har aldrig varit speciellt bra på det, men jag älskar det!

Så idag gjorde jag slag i saken. Eller, jag började leta runt lite i alla fall och hittade då det här:



Det låter ju helt perfekt! Men jag ska inte ropa hej än. Har dragit iväg ett mail till dem först och kollat lite mer vad det innebär samt tider och priser och så. Men visst verkar det bra?!


Sevärt!


Min nya favorit!


Det blir nog bra tillslut

Lyckades hitta tre olika tyger jag kan tänka mig till våra köksgardiner. Simon verkade gilla en av dem, så förhoppningsvis kan vi ta oss till kilotex och köpa tyget någon dag.

Medaljchans?

Jag har av någon anledning alltid tyckt att det är roligare att kolla på herrarna än på damerna. Men varken Kristoffer eller Adrian åkte ju så bra som de kan. En åttonde och en femtonde plats inför friåkningen är ju visserligen inte alls dåligt, men de kan bättre.

Så igår när Viktoria Helgesson knep åt sig fjärdeplatsen efter kortprogrammet blev jag både förvånad och överlycklig! Nu tror jag visserligen inte att det kommer räcka till en medalj, hon har ju trots allt Kiira Korpi, Alena Leonova och Sarah Meier före sig, men man kan ju alltid hoppas!


Stockholm Ice 2010

Gardinjakt

Idag blir det gardinjakt med Anna. Har bott här sen juli och vi har fortfarande inga köksgardiner, skandal! Så idag ska jag hitta något jag gillar. Spelar ingen roll om de är färdigsydda eller om jag får sy dem själv, men gardiner ska jag ha!

Bra start på dagen

Det började med att jag snoozade en gång för mycket. Sedan missade jag tunnelbanan med en minut. Det gjorde i och för sig inget då jag hade planerat att ta ett tidigare tåg för att hinna se mer av konståkningen i eftermiddag. Jag tog nu helt enkelt mitt ”det-här-är-det-sista-tåget-jag-kan-ta-om-jag-vill-vara-på-jobbet-innan-åtta-tåg”/det tåget jag allt som oftast tar.

Väl framme på centralen går jag av tåget, går mot rulltrappan och sedan tar det tvärstopp. Det är då en kvinna i gissningsvis 40-årsåldern som står framför rulltrappan och blockerar både höger och vänster sida. Det ser ut som hon är livrädd för rulltrappan och står och funderar på om hon ska ta ett kliva och åka med eller gå där ifrån. För min del hade hon kunnat få göra sitt lilla rulltrappsexperiment när det inte är rusningstrafik, men tillslut åkte hon i alla fall med och vi andra kunde också ta oss upp.

Tyvärr innebar det att jag missade mitt nästa tåg också som precis stängde dörrarna när jag kom upp på perrongen…


Sara

Träffade bästa Sara efter jobbet idag. Verkligen på tiden! Måste försöka ses lite oftare, tror senast var på våran inflyttningsfest i oktober. Så nu ska vi försöka få med Anna och ses alla tre någon dag. Också ska jag försöka dra med Sara på kören, får väl se om jag lyckas.


I valet och kvalet

Vilka ska jag välja?






Det var det töntigaste

Och då pratar vi inte om Westlife utan om muppen som "gjorde intervjun". Tyvärr går det ju inte att läsa hela om man inte har Plus (men det har lillasyster så jag fick läsa den). För nu är det så här att Westlife är experter på att göra flamsiga intervjuer. Punkt. Det är så de arbetar och det är det som är kul. Ingen är intresserad av en stel och tråkig intervju, det bästa är ju när Nicky är dummare än vanligt och alla pratar i munnen med varandra. Så att muppen ger upp efter halva sin utlovade tid och går där ifrån för att killarna är flamsiga är ju bara töntigt. Det innebär ju bara att han var helt fel person att intervjua Westlife, han var helt enkelt inte intresserad och då undrar jag verkligen vad han gjorde där. Gör ditt jobb eller skit i det! Gå inte dit, gör ett halvdant jobb och sen skyll på Westlife. Idiot! Rant over.


Veckan

Måndag
  • Jobba
Tisdag
  • Jobba
  • Mammas kör
Onsdag
  • Jobba
  • Träffa Sara
Torsdag
  • Jobba
  • Herrarnas korta (Konståknings EM)
Fredag
  • Jobba
  • Damernas korta
Lördag
  • Gardinshopping med Anna
  • Damernas fria
  • Herrarnas fria
Söndag
  • Gala/Uppvisning

Mysdag

Tog en promenad i solen hem till mor och far. Lillasyster var ju på blixtvisit så då får man passa på. Satt i och för sig mest bara och slappade och kollade på skidskytte men det var mysigt det med! Sen när lillasyster åkt gick jag och mamma en sväng till Kista. Jag tror jag kommer behöva köpa en ny väska till Londonresan. Om jag kommer ihå måtten på min rullväska rätt så är den för stor för att ha som handbagage när man åker med Ryanair så blir att köpa någon liten minibag/sportväska. Får ta en sväng förbi stora Stadium i Barkarby!

Sen måste jag bara påpeka hur bra smak vissa har! Satt och kollade lite i Kenzas blogg och hittade detta (kolla bilden). Exakt samma soffa och exakt samma soffkuddar som vi har.

Vad händer idag?

Imorse vaknade jag också av solen. Men skillnaden mot igår är att den än så länge inte har försvunnit in bland några moln. Anna är nöjd! Så det innebär ju att jag måste hitta på något idag, jag vägrar sitta inne och uggla när solen äntligen har tittat fram. Får se om jag får följa med pappa, lillasyster och faster och kolla på radhus. Det kan ju vara kul!

Lördag

Dagens...
Frukost:
Kyklingrester
Lunch: Chips...
Middag: Någonting från food courten i Kista
Godis: Chips
Vill Ha: Vår
Humör: Pigg
Gjort: Kollat längdskidor på tv, tagit en promenad
Planer: Träffa Johanna o Martina
Köp: Inget än
Låt: Simon har konstig musik på sitt spel...
Tittar på: Längdskidor, handboll
Bästa: Solen sken imorse
Sämsta: Solen försvann
Sjuka: -
Väder: Lite halvtråkigt men skönt
Saknad: Våren

Promenad

Har varit ute o gått i nästan en timme. Är fortfarande lite besviken på solen som försvann, men det var skönt ute ändå! Gick ner till Kista höjden, över bron, förbi sandsilon, över nästa bro med knorren, ner genom tunneln, bort mot bk och över den bron, sen hem igen. En alldeles lagom sträcka.

Snart ska jag gå ner till Kista och möte upp Johanna, Martina och Martinas kille som ska komma hit ikväll. Eftersom jag är lat så köper vi med någon middag där ifrån och sitter sen här och kollar handbollen. Kan nog bli riktigt kul!

Less

Är fruktansvärt less på hur min blogg ser ut. I need change! Måste bara hitta nån som kan och har tid och lust fixa...

Lördagsmorgon

Hur härligt är det inte att vakna kl 9 en lördagsmorgon av att solen skiner? Gå upp och ta en dusch, koka en kopp te och sen sätta igång Vinterstudion på TVn. Jag började fundera på att dra fram mina egna längdskidor, men sen insåg jag att solen försvunnit. Får hålla en tumme och sen dra med Simon på en promenad istället.


Lillebror när vi åkte skidor på landet julen 2009

Vart tog den vägen?

När jag vaknade sken solen...

Inte ett dugg förvånad

I november fick jag i uppdrag att vattna blommorna i korridoren utanför mitt rum samt i vårat fikarum. Bad då O om hjälp och fick en liten snabbkurs för att förhoppningsvis slippa ha ihjäl dem. Påpekade dock i ett mail till honom att blommorna med största sannolikhet skulle vara döda innan jul.

Idag städade jag min mail, hittade ovanstående mail och vidarebefodrade det till O tillsammans med en kommentar om att hans superkurs måste ha fungerat då blommorna faktiskt lever.

Ca 2 timmar senare gick jag för att vattna blommorna. Samtidigt ser O mitt mail och börjar svara på det, Du ser du har ju gröna fingrar..., men blir avbruten då jag går in på hans rum för att berätta att jag precis tagit död på en blomma. Jag petade på den och precis alla blad ramlade av. Det var bara att ta fram sopen. Så efter att jag berättat för O gick vi helt enkelt och hämtade blomman och en till blomma och bar bort dem till labbet. Där får de bo tills dess att någon med riktiga gröna fingrar har tid eller ork att ta sig an dem... eller tills de hamnar i soporna.

Städa, städa varje dag, enda fram till jul.

Eller i alla fall idag. Det är så skönt när allt är nystädat! Sen appropå jul så var pappa förbi och hämtade sin försenade julklapp. Jag har ju lite svårt att förstå hur det gick till men whiskeyglasen från Brynäs (det är ju faktiskt Brynäs vi pratar om!) tog slut och det var därför han fick sin julklapp ikväll.

Just nu sitter jag o kollar handbollen. Var några år sen jag kollade men nu har jag sett alla Sveriges matcher. Riktigt roligt ju! Bara att hoppas att vi vinner idag.

Den som väntar på nåt gott...


Alla kan sjunga?

Mjaa... det gick väl hyfsat i alla fall. Mamma har tjatat på mig hur länge som helst att jag ska prova på och följa med henne och sjunga i Carolina af Ugglas kör men jag har bara förhalat det och förhalat det. Jag står inte ut med henne och hade egentligen ingen som helst lust. Men tillslut var jag ju tvungen o ge med mig och i alla fall prova - och den dagen blev idag. Och tro det eller ej, det var askul och jag störde mig inte alls på henne! Jag ska till och med betala de 1100kr det kostar att vara med. Så nu vet jag vad jag ska göra varje tisdag.

Ni får komma och kolla på sångfågeln Anna på Hovet sen... på riktigt alltså, kören ska ha nån form av vår/avslutningskonsert där i maj. Tufft!

RixFM Festival, 4 september 2004, Kungsan

Det var åter igen dags! Det hade gått nästan två år sen sist, gången när jag och Lisa fick träffa honom. Den här gången var även Malin med och vi började köa direkt på morgonen. När vi snällt satt längst fram vid kravallstaketet och väntade kom det förbi några irländare som påstod att de bodde grannar med honom. En stund senare var första väntan över - soundcheck!



Någon timme senare var det dags på riktigt. Han sjöng några gamla låtar och den nya I hope you dance. Och om jag känner oss rätt skrek vi som galningar, sådär som bara pojkbandsfans kan.



NRJ-in-the-park, 21 augusti 2004, Kungsan

Var där med Jossi och Ewe. Köade någon timme och stod (såklart!) längst fram. Självklart var det en hel drös med artister där men de vi var där för att se var:

Natasha Bedingfield


Darren Heyes


och Rachel Stevens som vi också träffade efteråt.

Lugn dag

Har haft en riktigt lugn dag idag och min två sidor långa ToDo-lista är helt plöttsligt bara en tredjedels sida. Riktigt skönt!

Vårtecken?

Fem grader varmt och fåglarna kvittrar utanför fönstret. Synd bara på all snö och is...

Wannabe

Dagens...
Frukost:
Varm macka i micron
Lunch: Sushi
Middag: Chili con carne
Godis: Twix och mars
Vill Ha: Vår
Humör: Nöjd
Gjort: Shoppat
Planer: Strax dags att sova
Köp: Jeans, Lips party classics, galgar
Låt: Wannabe - Spice Girls
Tittar på: One tree hill
Bästa: Hittade ett par superbra jeans
Sämsta: Vädret
Sjuka: -
Väder: Slaskigt och regnigt
Saknad: Våren

Lite blandat

När jag började gå på en hel massa konserter gjorde jag en lista över alla konserter jag varit på. Jag sparade även alla konsertbiljetter och satte dem i små plastfickor på min vägg. Sen för kanske två år sedan tröttnade jag på att ha dem på väggen, men ville ändå ha kvar alla biljtter som minne. Så istället byggde jag, precis som Lisa, en bok där jag istället klistrade in biljetterna och skrev några rader om konserten. Det är den boken jag tittar i när jag en efter en bloggar om alla dessa konserter. Problemet är ju bara när man kommer till sådant som stod med på den ursprungliga listan men man inte har något minne av. Jag hamnade på ett sånt ställe igen nu.

  • Allsång på Skansen 2004, Skansen. (datum?)
  • OKEJ-dagen, 19 augusti 2004, Gröna Lund
Är det någon som var med mig på någon av dessa? Vad hände? Vilka artister såg vi?


Uppdate:

Hittade lite kort från OKEJ i alla fall. Den som söker han letar? Visade sig att jag var där med (eller i alla fall träffade där) Emelie och de artister jag känner igen från bilderna är: Brolle, Danny och Jimmy-vad-han-nu-heter-som-var-med-i-FameFactory.

Avril Lavigne, 1 juli 2004, Kulturhuset

Men innan dess var jag och lillasyster på signering på NK. Eller det var kanske inte den rätta beskrivningen. Vi var där och såg henne sittandes på en liten scen med sin gitarr sjungandes kanske 2-4 låtar. Hon var faktiskt ganska duktig dessutom. Men vi fick aldrig någonting signerat. Det kanske var för mycket folk? Eller så brydde vi oss helt enkelt inte.



Spenderade resten av dagen med Malin Björk. Vi hade inga biljetter men stod utanför Kulturhuset för att förhoppningsvis få träffa Avril. Det gjorde vi inte, men istället träffade vi en viss skivbolagsnisse som gav oss gratisbiljetter! Tyvärr visade det sig att de flesta i publiken var branschfolk och Avril var fruktansvärt tråkig. Tur att vi inte hade betalat något för att se henne!


Det enda som fattades var solen

Lättsaltade chips med Holiday-dip, Let's dance på TVn, tvättat fyra maskiner, städat undan julen, Isprinsessan, Ironman 2, massor med godis, sushi, shopping, nya jeans och One tree hill. Helt enkelt en jättebra helg!

Tog helg en dag för tidigt

Inte bokstavligen, jag har definitivt varit på jobbet idag. Och jag har varit förvånansvärt effektiv. Men jag har fortfarande inte vaknat. Har fått kämpa hela dagen för att hålla ögonen öppna. Köpte till och med en Red Bull vilket brukar hända kanske 3ggr per år. Så nu när jag kommit hem och det faktiskt är helg på riktigt funderar jag starkt på en tupplur... eller middag, det kanske funkar det med?

Lite roligt

Hittade den här på aftonbladet.


Jag väljer

Jag väljer det här istället för att titta ut genom fönstret och se all snö!

Back to reality

Dagens...
Frukost:
Nyponsoppa
Lunch: Lax
Middag: Carbonara
Godis: Cola
Vill Ha: Vår
Humör: Tillfreds
Gjort: Jobbat
Planer: Slöa
Köp: Lunch
Låt: Every little thing you do - Westlife
Tittar på: Biggest loser
Bästa: Kände mig riktigt duktig och effektiv på jobbet
Sämsta: Är inte van att gå upp kl 6 på morgonen
Sjuka: Börjar bli bättre
Väder: För långt från vår för mitt tycke
Saknad: Våren

Bildregn

Sitter och kollar igenom gamla bilder och hittade det här:

2004

Kim efter att vi träffat BSB


Världens sötaste lillebror

2005

Picknick i det gröna


Walking disaster tour...


Allow us!


När vi såg den halva kon...

2006

Hon smiter...


Räääser(-fräääser?)-förare


De bästa skorna, ever!


Bästisarna.,

Usher, 8 juni 2004, Globen

Det här är och har aldrig varit min musikstil. Så är det bara. Så varför jag fick för mig att gå på konserten förstår jag inte riktigt. Kan ha varit så att jag tänkte att det vore coolt att ha sett honom men så här i efterhand känns det inte ett dugg coolt. Jag ska dock inte säga att det var bortslösade pengar. Absolut inte. Vi satt nästan längst bak och kunde på så sätt njuta av den fantastiska scenshowen. Det finns ju inte många fördelar med att sitta långt bak, men en av dem är ju att man ser allt som händer på scenen.

Det kändes som att allt från ljussättning till låtval helt enkelt var väl genomtänkt. Det är bara synd att han inte gör bättre musik.


Jag älskar vintern

Egentligen. Men nu är jag less och vill ha vår. Julen är förbi och då behövs det ingen mer snö. Dessutom har jag saknat våren. I min värld har det inte varit vår sen 2006. Det finns liksom inget som heter vår i Skellefteå. Där är det 4 andra årstider: Vinter (oktober/november-april), Sommar (maj-juli), Nolle-P (augusti) och Höst (september-oktober).

Jag vill ha 15 grader varmt och strålande solsken, gå runt i jeans och en tunn jacka, se sopningsbilar sopa bort allt grus från vintern, se träden bli gröna och äta korv med bröd intill husväggen. Det är vår för mig!

Så mycket bättre!

Helvetesmöbeln är färdigbyggd! Har dessutom fått den på plats och oj va bra det blev! Sängen ser till och med större ut...



Dessutom fick vi lite extra förvaring i hallen

Helvetesmöbel

Jag brukar älska att bygga ihop IKEA-möbler. Mitt nöje i livet, eller nåt. Men inte den här! Jag var trött redan innan men nu efter att ha byggt ungefär 1/6 är mitt tålamod slut! Ska försöka lite till idag och sen hoppas att den bygger ihop sig själv under natten!


När ska jag hitta tid att...

...rensa garderoben?
...städa i lådhurtsen?
...städa i andra lådhurtsen?
...sortera in en massa betalda räkningar och annat i pärmar?

Är man uttråkad så är man

Dagens...
Frukost:
Sodavatten
Lunch: Blåbärssoppa
Middag: Hamburgare
Godis: Bilar
Vill Ha: Sällskap
Humör: Uttråkad
Gjort: Legat framför TVn hela dagen
Planer: Fortsätta slappa
Köp: Mamma köpte cola och blåbärssoppa åt mig
Låt: -
Tittar på: Allt möjligt
Bästa: De korta stunderna jag haft sällskap
Sämsta: Tja, att jag är sjuk kanske
Sjuka: Ja
Väder: Ingen aning. Har inte ens tittat ut genom fönstret.
Saknad: Våren

Obehaglig start på veckan!

När jag gick hemifrån imorse var allt till en början precis som vanligt. Det udda var när jag gått ut ur lägenheten och skulle stänga och låsa dörren. Hela dörrhandtaget var blodigt. Man kunde verkligen se hur någon haft sin blodiga hand där och försökt öppna dörren. Gick och väckte Simon så fick han sen stänga dörren inifrån och städa handtaget så jag inte missade min tunnelbana.

Gick ner de tre våningarna till entréplan. Dels var jag nojigt rädd att det typ skulle ligga ett lik i hissen och vågade därför inte ta den (det gjorde det självklart inte, Simon åkte hiss som vanligt när han gick hemifrån) men framför allt tog jag trapporna för att snabbt kunna spana ifall jag såg att personen i fråga hade varit och ryckt i någon annans dörr också. Såg dock ingenting mer än det på vår dörr.

Är jätteobehagligt. Har haft det i tankarna hela dagen och suttit och funderat vem det kan vara och varför. Kommer väl på tre mer eller mindre troliga scenarion.

  1. Arg-grannen är knäppare än vi trodde och typ försöker skrämma oss.
  2. Någon har försökt ta sig in i vår lägenhet, inbrottstjuv? (I så fall är jag väldans glad att portkoden byts idag!)
  3. Någon har varit förvirrad och råkat gå en våning för mycket eller för lite, inte läst på brevinkastet och sedan försökt gå in i fel lägenhet på fel våning.

2011 x2

I torsdags tog jag och Simon flyget upp till Luleå. Där hade vi bokat en hyrbil och begav oss genast norrut mot Korpilombolo med ett litet stopp på Storheden för köp av skumpa. Var framme ganska sent på eftermiddagen hos Simons far. Åt middag och tog en promenad till en stor och mysig julgran.

På nyårsafton åkte vi först över till Simons mor och syskon. Lämnade av lite julklappar och så innan de skulle bege sig mot Gällivare. Sen slappade vi mest hela dagen innan det var dags för det första tolvslaget. Åkte bort till Över Torneå och vidare över gränsen till Finland. Skålade i Pommac, tittade en kortis på fyrverkerier och raceade sedan tillbaka till Korpis. 23.58 parkerade Simons far bilen och jag skyndade upp för att hämta Champagnen. Stod ute på busstorget eller vad man nu ska kalla det och firade nyår en andra gång. På riktigt. I rätt tidszon.

På nyårsdagen satte vi oss i bilen igen. Åkte ner till Piteå och Simons kusin med familj. Sov över där på deras soffa och idag flög vi hem igen. En lugn helg i Norrland som inte alls blev så lugn.

RSS 2.0